Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ-ΔΙΑΦΟΡΑ > ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ταξινόμηση κατά:   
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΣ
Η ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκδότης: ΑΓΡΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0242

Στη Θεσσαλονίκη του καιρού που ο Θερμαϊκός της έφερνε αλμύρα και δροσιά, που τα μυρωδικά της και τα μπαχάρια της μοσχοβολούσανε, ψυχή και αλήθεια και πραγματική οικοδέσποινα του παραμυθιού ήταν η "Κυρία Μάγδα", η μαγείρισσα με τα χρυσά χέρια, αυτή που σαν την καλή νεράιδα έμπαινε στα σπιτικά και μεταμόρφωνε, με μαγικό τρόπο, όλα τα υλικά της μαγειρικής σε θεσπέσιες τούρτες, σε μυρωδάτες αχνιστές πιατέλες φαγητού, σε στολισμένες σαλάτες και οι χρωματιστοί της πύργοι με τα θαλασσινά ήταν σαν τους βράχους με τα κοράλλια. Οι καιροί πέρασαν, τα...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ
ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΕΥΚΟΛΕΣ, ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
Εκδότης: ΒΗΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0690-0097
Το ημερολόγιο ενός μικρού σεφ
Συνταγές της Αναστασίας Θεοχαροπούλου (food blogger)
Εκδότης: ΦΥΛΑΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9490-0044

Αν το όνειρό σου είναι να μαγειρεύεις και παλιές και νέες νοστιμιές μόνος σου να μαθαίνεις, τότε πρόσθεσε αυτό το βιβλίο στη δική σου συλλογή. Με κέφι και μεράκι η ευχή σου θα βγει αληθινή! Ζάχαρη και κανέλα, φρούτα και λαχανικά, μάθε της κουζίνας, όλα τα μυστικά. Με παιχνίδι και τραγούδια στην κουζίνα της μαμάς Γλυκές αναμνήσεις που ποτέ δε θα ξεχνάς! Το βιβλίο γράφτηκε με πολλή αγάπη και με σκοπό να ενθαρρύνει τους μικρούς μας φίλους να αγαπήσουν τη μαγειρική, να τολμήσουν τη δοκιμή νέων γεύσεων και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες. ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΑ ΜΙΑ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0511
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΦΕΡΝΩ
Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-2917

Πάντα σας έλεγαν ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Δε σας διευκρίνισαν όμως ότι δεν εννοούσαν μόνο το στομάχι του συζύγου, αλλά και της πεθεράς σας. Η οποία τυχαίνει να είναι και Κωνσταντινουπολίτισσα. Πόσες φορές ακόμα θα την ακούσετε να λέει: "Εμείς στην Πόλη φτιάχνουμε κάαατι φαγητά!..." σχολιάζοντας χαιρέκακα το ξεροκαμένο αρνάκι φούρνου που με τόσο κόπο ετοιμάσατε; Μήπως ήρθε η ώρα να πάρετε την εκδίκησή σας; Ευτυχώς που έπεσε στα χέρια σας το συγκεκριμένο βιβλίο. Η μοναδική ευκαιρία να αποδείξετε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ, ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ, ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Εκδότης: ΑΚΡΙΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0140-0023

Ένα βιβλίο για τη μεσογειακή, νηστήσιμη, χορτοφαγική κουζίνα. 387 συνταγές που μυρίζουν Ελλάδα και γεμίζουν το τραπέζι μας με τα υλικά της παραδοσιακής κουζίνας. Τα Σαρακοστιανά υπογραμμίζουν τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και την άρρηκτη σύνδεση της σωματικής και της πνευματικής υγείας. Προβάλλουν παραδοσιακές πατροπαράδοτες συνταγές εμπλουτισμένες με νέους συνδυασμούς. Συνταιριάζουν τη διατροφή μας με το σημερινό τρόπο ζωής. - Με νέο φωτογραφικό υλικό. - Με πρωτότυπες συνταγές για το καθημερινό τραπέζι, το σχολείο, τη δουλειά, τη γ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΜΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ (6η ΕΚΔΟΣΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ)
Εκδότης: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2350-1754

Ένας οδηγός για την καταπολέμηση της πολυφαγίας, με οδηγίες και προτάσεις για την αποφυγή των βουλιμικών επεισοδίων, για να παραμείνει κανείς πιστός στο διατροφικό του πρόγραμμα. Βασισμένος σε πραγματικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά, ο συγγραφέας εξηγεί με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας, ώστε να καταφέρει, αν έχει διαταραγμένη σχέση με το φαγητό, να αποκτήσει ξανά τη χαμένη ικανότητα να πει «τέλος» και να βρει τη δύναμη να παραμείνει σταθερός και πιστός στη δίαιτα. Μι...
Διαβάστε περισσότερα...
A TASTE OF GREECE
BRING MEDITERRANEAN CUISINE TO YOUR TABLE WITH 90 UNIQUE ISLAND RECIPES
Κωδ. Πολιτείας: 1480-0427

It is the clear, light, the azure sea and the mild, unique climate of Greece with exceptional flavors and rare fragrances. In this book, I share my own childhood paradise, a treasure of delicious tastes and recipes from my birthplace, the Aegean island of Samos. You will experience a simple, healthy and balanced cuisine that brings the essence of the Mediterranean diet to your table. Recipes full of Greek authentic flavors and aromas which find a place in the gastronomy of people all around the world. (From the publisher)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΜΕ 255 ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΚΑΡΜΑΝΩΡ
Κωδ. Πολιτείας: 2240-0009

Ας αξιοποιήσουμε καλύτερα το ανεξάντλητο φαρμακείο της φύσης! Και ας παρασκευάσουμε εδέσματα που θα συνδυάζουν την υπέροχη γεύση με την υγιεινή διατροφή. Αυτό το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κρίκο που θα επανασυνδέσει τον σύγχρονο άνθρωπο με τη φύση, δηλαδή με τον τρόπο διατροφής που ακολούθησαν οι κάτοικοι του μεσογειακού χώρου για χιλιάδες χρόνια. Σε ειδικό κεφάλαιο παρατίθενται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τα πιο χαρακτηριστικά βότανα, καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα για να γίνεται πιο εύκολη η αναγνώρισή το...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΥΓΕΙΑ
Εκδότης: ΜΠΑΖΑΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2828-0004

Τα τελευταία χρόνια έχει εκδηλωθεί ένα ζωηρό ενδιαφέρον σε διεθνή κλίμακα για την εξασφάλιση ενός καλύτερου επιπέδου υγείας των ανθρώπων, με έναν καλύτερο τρόπο διατροφής. Υπάρχει σήμερα άφθονη διαθέσιμη γνώση για φυσική, υγιεινή διατροφή, που είναι η βάση της υγείας. Έχει έρθει ίσως το πλήρωμα του χρόνου, να αναγνωρίσουμε όλοι το μέγιστο ρόλο που παίζει η διατροφή στη ζωή μας. Αυτό άλλωστε σύστησε πρόσφατα και η Ειδική Επιτροπή Διατροφής και Ανθρώπινων Αναγκών της Γερουσίας των Η.Π.Α., σε μια σημαντική της έκθεση με την οποία πρότεινε πολ...
Διαβάστε περισσότερα...
Όλοι μπορούν να μαγειρέψουν (σκληρόδετη έκδοση)
Κωδ. Πολιτείας: 8206-0000

Ταξιδεύοντας ανάμεσα στις γεύσεις του κόσμου, με βάση τον τόπο μας την βόρεια Εύβοια, με πυξίδα τις μυρωδιές από τον φούρνο του πατέρα μου στην Ιστιαία, εμπνεύστηκα και μοιράζομαι μαζί σας για το δικό σας τραπέζι, συνταγές από την χώρα μας αλλά όχι μόνο! Συνταγές από την Ελλάδα μας και την Μεσόγειο, από την γειτονική μας Ιταλία, την Γαλλία, την Ρωσία, την μακρινή Κίνα, αλλά και το καυτό Μεξικό, καμαρώνουν στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας και σας κλείνουν το μάτι! Βάλτε όλη σας την αγάπη και μην ξεχνάτε, όλοι μπορούν να μα...
Διαβάστε περισσότερα...
Η ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-6756

Οι μέρες του καλοκαιριού σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, πλάι στη θάλασσα. Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη φωτογραφίζεται, μαγειρεύει και διηγείται τις διακοπές στο πατρογονικό εξοχικό, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς στάιλινγκ. Ένα οδοιπορικό στα μποστάνια, στα παλιά κουζινάκια, στα τραπεζώματα και τις συνταγές, στις βόλτες στο βουνό και τη θάλασσα που γεμίζουν την κατσαρόλα με τις παραμελημένες νοστιμιές της άγριας φύσης. Όλη η ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, που αποτυπώνει το χρώμα και το φως του ελληνικού Αυγούστου, όπως το είδε ο φακό...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) Tarkari
Vegetarian and Vegan Indian Dishes with Heart and Soul
Εκδότης: KYLE BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 7312-0009

With food inspired by India's incredibly rich and varied food scene, Rohit Ghai has gained a reputation for colourful, flavour-rich curries that showcase both classic and lesser-known Indian flavours. Tarkari, meaning 'vegetable' in Urdu, is Rohit's first book and similarly celebrates this diverse heritage - but on a more personal, homely note. Packed with innovative vegetarian and vegan dishes, it pays homage to the food his parents ate. From creative starters like Malabar Cauliflower, to big, bold curries such as Jackfruit Masala and Lot...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) FRENCH BOULANGERIE
RECIPES AND TECHNIQUES FROM THE FERRANDI SCHOOL OF CULINARY ARTS
Εκδότης: FLAMMARION
Κωδ. Πολιτείας: 4382-0168

A complete baking course from the world-renowned professional culinary school Ecole Ferrandi Paris, dubbed the "Harvard of gastronomy" by Le Monde newspaper. From crunchy baguettes to fig bread, and from traditional brioches to trendy cruffins, this comprehensive volume teaches aspiring bakers how to master the art of the French boulangerie. This new cookbook focuses on bread and viennoiserie, the category of French baked goods traditionally enjoyed for breakfast (like croissants and pains au chocolat); it is a perfect complement to Ferra...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ
ΑΛΑ ΓΚΡΕΚ
Εκδότης: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4580-3624

Μεγαλώνοντας στην Κρήτη, έμαθα να αγαπάω το καλοφτιαγμένο φαγητό - η ζωή των Κρητικών σε όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής τους εμπεριέχει πάντα το φαγητό. Έτσι, είχα -και έχω- την τύχη να γεύομαι και να χρησιμοποιώ πάντα φρέσκες και σπιτικές πρώτες ύλες να δοκιμάζω το πρώτο φρέσκο αγουρέλαιο της χρονιάς απλωμένο πάνω σε ζεστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο της γιαγιάς μαζί με υπέροχο σπιτικό τυρί. Δίπλα στη γιαγιά έμαθα όλα τα χόρτα του κήπου και του αγρού -έμαθα να ξεχωρίζω αυτό τον μοναδικό πλούτο της Κρήτης- και να τα χρησιμοποιώ στη μαγειρ...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) FRUITS AND NUTS
RECIPES AND TECHNIQUES FROM THE FERRANDI SCHOOL OF CULINARY ARTS
Εκδότης: FLAMMARION
Κωδ. Πολιτείας: 4382-0153

100 years of technical and gourmet savoir faire from an exceptional culinary school in Paris. Discover the essential kitchen skills for cooking with fruits and nuts-how to peel pineapples, blanch almonds, segment citrus fruit, prepare a fruit crown, make quince jelly-through 40 culinary techniques that are explained in more than 150 step-by-step illustrated instructions. Prepare more than 75 recipes-Kumquat Cake, Black Forest G?teau, King Crab with Pomelos, Watermelon Granita, Raisin Swirls, Poached Oysters with Pomegranate-including both ...
Διαβάστε περισσότερα...
(Η/Β) THE COMPLETE LANGUAGE OF FOOD
A DEFINITIVE AND ILLUSTRATED HISTORY
Εκδότης: WELLFLEET PRESS
Κωδ. Πολιτείας: 9881-0000

Awaken both your inner foodie and your inner yogi as you journey into the consciousness of everyday foods, from their origins in myth to modern interpretations today. Have you ever considered the cultural origins and meanings of your favorite foods? The Complete Language of Food ties ingredients back to mythological and folklore roots for a unique and appetizing exploration of the foods we eat. Presented alphabetically, each food entry includes: A beautiful illustration Concise summary of the food's mythology and folklore How the food ...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) At Nonna’s Table
One Italian family’s recipes, shared with love
Εκδότης: SMITH STREET BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 9051-0028

Step into the warm and welcoming kitchen of Nonna Livia with Paola Bacchia's cookbook, At Nonna's Table. Inspired by her Mamma Livia's cherished recipes, Paola presents 60 delicious dishes that celebrate the best of Italian home cooking. From soups and appetisers through to main courses, sides, desserts and pickles and preserves, this book is a treasure trove of traditional and contemporary Italian dishes made with love and care. Complete with beautiful photography to accompany each delicious recipe, this book showcases the fresh ingredi...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) A Day in Tokyo
A Japanese Cookbook
Εκδότης: SMITH STREET BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 9051-0029

The best of Tokyo cuisine and culture, from AM to PM. A Day in Tokyo is a culinary journey through one of the world's most vibrant cities. From the bustling streets of Shinjuku to the hidden corners of Ueno, this book takes you on a delicious food adventure from breakfast through to dinner, showcasing the diverse tastes and ingredients of Japanese cuisine. Start the day with unbelievably fluffy Funwari Hottokeki, dive into some Tokyo-born Yakisoba Pan for a much-earned midday break and end the night with crunchy and tender Tonkatsu. Cap...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) Mochi
Make your own at home
Εκδότης: SMITH STREET BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 9051-0030

The ultimate book of mochi. Learn how to perfect the beloved Asian dessert at home with Mochi. This delicious, colourful book features 22 mochi recipes, from chocolate, passionfruit and sesame to lemon myrtle, matcha-coconut and red bean paste. With a comprehensive, step-by-step guide to making and shaping your own pillowy-soft mochi dough, easy-to-follow recipes for all the fillings imaginable, plus all the basics, this book will leave you never wanting store-bought mochi again! (From the publisher)...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) The 5-Minute Noodle Salad Lunchbox
Happy, healthy & speedy meals to make in minutes
Εκδότης: SMITH STREET BOOKS
Κωδ. Πολιτείας: 9051-0031

Get your lunch organized in record time with this foolproof, noodle-packed cookbook. Sometimes it seems like too much of a chore to get our lunch prepped for the day ahead. We can often run out of inspiration too, meaning we end up with the same dull lunch every day - a drudgery which makes healthy eating much harder than it should be. The 5-Minute Noodle Salad Lunchbox aims to make prepping your lunch each day a breeze - ensuring your days are deliciously healthy. The 52 recipes cover a range of diverse salads, utilizing the power of no...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) JAPAN
THE COOKBOOK
Εκδότης: PHAIDON
Κωδ. Πολιτείας: 3467-0885

The definitive, home cooking recipe collection from one of the most respected and beloved culinary culturesJapan: The Cookbook has more than 400 sumptuous recipes by acclaimed food writer Nancy Singleton Hachisu. The iconic and regional traditions of Japan are organized by course and contain insightful notes alongside the recipes. The dishes - soups, noodles, rices, pickles, one-pots, sweets, and vegetables - are simple and elegant...(From the publisher)...
Διαβάστε περισσότερα...
(H/B) CHINESE TAKEAWAY COOKBOOK
FROM CHOP SUEY TO SWEET 'N' SOUR, OVER 70 RECIPES TO RE-CREATE YOUR FAVOURITES
Εκδότης: QUADRILLE PUBLISHING LTD
Κωδ. Πολιτείας: 7317-0022

Chinese is the UK's favourite takeout food, and it's beloved all over the world - as with much Indian food, it's the nostalgic, comforting creations for western palates that really get people salivating. Now you can make your favourite Chinese restaurant classics at home with Kwoklyn Wan's fabulous Chinese Takeaway Cookbook. Kwoklyn is a third-generation Chinese chef: BBC (British-Born Chinese). He's also the brother of TV celebrity Gok Wan and both boys grew up working in their family's Cantonese Restaurant in Leicester in the 1970s. He h...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕΙΡΗΝΙΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3351-0177

Τα "Σειρήνεια Δείπνα" αποτελούν την πρώτη πλήρη ιστορία τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Ο Andrew Dalby ακολουθεί τα ίχνη της αδιάσπαστης συνέχειας της ελληνικής κουζίνας, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που καταναλώνονταν στην κλασική, την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο, στην θέση που αυτές καταλάμβαναν στο "μενού", καθώς και στις τοπικές σπεσιαλιτέ, για τις οποίες υπερηφανεύονταν οι διάφορες πόλεις. Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε επίσης μια καινούργια ανάλυση των "Δειπνοσοφιστών"...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ
Εκδότης: ΓΡΗΓΟΡΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1000-0974

Επιλεκτικά συγκεντρωμένες νηστίσιμες συνταγές από την παλαιά μέχρι και την σύγχρονη μοναστηριακή παράδοση, προσφέρουν ιδέες και λύσεις εύκολες, γευστικές, θρεπτικές και με χαμηλές θερμίδες, αξιοποιώντας τα αγαθά της πλούσιας ελληνικής φύσης. Μοναδικά ωφέλιμες για μικρούς και μεγάλους, μέσα απ' τη σοφία της Ορθόδοξης Παράδοσής μας, οι μέρες της νηστείας είναι κι αυτές διατροφικά ευχάριστες, μέρες χαράς και ευλογίας για όλους μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0369

Οι ντομάτες όχι μόνο είναι εύγευστες και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους: είναι επίσης υπερφορτωμένες με υγιεινά συστατικά. Σε αυτό το βιβλίο μαθαίνετε πως καλλιεργούνται σωστά, πως δρουν ευεργετικά για την υγεία και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρεύονται οι πιο νόστιμες συνταγές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0503

Τα καθημερινά σας γεύματα δε θα είναι ποτέ πια τα ίδια αν τα συνοδεύσετε με αυτές τις νόστιμες μαρμελάδες που θα δώσουν γεύση και χρώμα στα πιάτα σας! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
500 ΤΑΞΙΔΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Κωδ. Πολιτείας: 9181-0112

ΣΠΕΣΙΑΛΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Απολαύστε ζουμερά θαλασσινά στις ακτές της Μασαχουσέτης, μαζέψτε ελιές στους αρχαίους ελαιώνες της Ελλάδας ή αφυπνίστε τον ουρανίσκο σας με τις καυτερές κόκκινες πιπεριές της Λατινικής Αμερικής. ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Επισκεφθείτε την αγορά Λα Μποκερία στη Βαρκελώνη για μια θεαματική ομελέτα με πατάτες, γευτείτε λαχταριστά τροπικά φρούτα σε μια πλωτή ταϊλανδέζικη αγορά ή στηθείτε στην ουρά σε ένα ντελικατέσεν του Μανχάταν για ένα εξαιρετικό σάντουιτς με παστράμι. ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ Γιορτάστε τον ερχομό του καλοκαιρι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
50 ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0513

Φτιάξτε νόστιμα και πρωτότυπα πιάτα της λιβανέζικης κουζίνας. Οι πικάντικες γεύσεις της θα σας ταξιδέψουν στα μυστικά της Ανατολής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΟΠΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ - ΓΕΥΣΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2815-2714

Υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν τα ταξίδια. Μερικοί από αυτούς επιλέγουν παραθεριστικά κέντρα για τα μπαράκια, τις παραλίες και την όμορφη ζωή που κρύβουν στα σοκάκια τους. Βέβαια, κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι ταξίδι, είναι διακοπές, είναι ξεκούραση, είναι κάτι άλλο. Το ταξίδι εμπεριέχει το στοιχείο της αναζήτησης, μικρή ή μεγάλη περιπέτεια, γνώση, κοινωνικότητα, χαρές και λύπες. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί τόποι, εσύ τους κάνεις καλούς, εσύ τους κάνεις κακούς. Όσο εντυπωσιακός είναι ο Χρυσός Βούδας στην Μπανγκόκ, άλλο τόσο εντυπωσια...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΡΟΚΙΝΗ
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ, ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0652

Τι συμβαίνει όταν η αφρικανική κουζίνα αναμειγνύεται με την αραβική και την ευρωπαϊκή; Προκύπτει η πλούσια και ιδιαίτερα νόστιμη μαροκινή κουζίνα. Σε αυτό το βιβλίο περιλαμβάνονται πιάτα με χαρακτηριστικά μαροκινά συστατικά, φρέσκο κορίανδρο και άλλα καρυκεύματα. Τα ξερά φρούτα και τα φασόλια χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως σε εύγευστες σαλάτες, σούπες και επιδόρπια. Φυσικά από το βιβλίο δε λείπουν και τα γνωστά μαροκινά πιάτα, όπως κουσκούς, χαρίρα και ταζίν. Από πού θέλετε να αρχίσετε; (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΗ
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΛΑΝΔΗΣ, ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0655

Καλωσορίσατε στην ταϊλανδέζικη κουζίνα. Στην Ταϊλάνδη η τέχνη της μαγειρικής συνδυάζει τις επιδράσεις από τις γειτονικές χώρες με τα ντόπια φαγητά. Η ποικιλία και η αντίθεση γεύσεων είναι μεγάλη. Στο πέρασμα των αιώνων η ταϊλανδέζικη κουζίνα έχει αναπτύξει ένα μοναδικό στιλ, γεμάτο φαντασία. Δοκιμάστε όλες τις συνταγές, αλλά πάρτε μικρές μπουκιές. Οι Ταϊλανδοί θα σας θεωρήσουν αγενείς αν παραγεμίσετε το πιάτο σας. Στην Ταϊλάνδη οι άνθρωποι αγαπούν το κολατσιό και πιστεύουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να τρώει κάθε φορά που πεινά. Αρχίστε να τρώτ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΙΝΔΙΚΗ
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0650

Η Ινδία πάλλεται από χρώματα, αρώματα και εντυπώσεις. Σ' αυτή την τεράστια και πολύμορφη χώρα κάθε περιοχή έχει τη γλώσσα, τα έθιμα, τις γεύσεις και τη μαγειρική της. Στις συνταγές αυτού του βιβλίου περιλαμβάνονται Νταλ σόρβα (σούπα φακή), Πατατόψωμο ναάν, Κοτόπουλο Ρόγκαν Τζος και Αρνί πιλάφι με γιαούρτι. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την Πάπια μασάλα κάρι και να απολαύσετε το θεσπέσιο επιδόρπιο Γκουλάμπ τζαμούν. Είναι απόλαυση του ουρανίσκου και των ματιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ (+CD)
Εκδότης: ΑΘΛΟΤΥΠΟ
Κωδ. Πολιτείας: 0069-0036

Η διατροφή και η άσκηση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για τον έλεγχο του βάρους του σώματος. Στην πραγματικότητα, όταν μιλάμε για έλεγχο του βάρους εννοούμε τον έλεγχο του ποσοστού λίπους στο σώμα. Η γενική μείωση του βάρους δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανένα γιατί το βάρος του σώματος μπορεί να μειωθεί από διάφορους παράγοντες. Η μείωση του σωματικού λίπους αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση, καθώς ο επιπλέον λιπώδης ιστός, από ένα απαραίτητο ποσοστό και πάνω, όχι μόνο δεν ωφελεί, αλλά οδηγεί και σε μια σειρά προβλημάτων υγείας. Όλες οι...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟΣ (+CD)
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0292

Στον "Μουσικό περίδρομο" η μαγειρική συναντά τη μουσική τέχνη και τη λαογραφία σε ένα τριπλά απολαυστικό ταξίδι. Ρεμπέτικα, μικρασιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια με άμεσες αναφορές σε συγκεκριμένα φαγητά εμπνέουν σύγχρονες συνταγές μαγειρικής που απηχούν τη λογική και τη φιλοσοφία των τραγουδιών. Ένας ασυνήθιστος οδηγός μαγειρικής αλλά και "οδηγός" ευζωίας, ανθρώπινης επικοινωνίας και διασκέδασης. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με επιλεγμένα τραγούδια σε σύγχρονες επανεκτελέσεις από τους Γιάννη Κότσιρα, Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη, τα ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΥΝΤΗΡΩ ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4570-0105

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 1. ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ 2. ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ 3. ΚΑΠΝΙΣΗ 4. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ 5. ΟΞΕΩΣΗ 6. ΒΟΤΑΝΑ, ΠΟΛΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΞΗ 7. ΖΥΜΩΣΗ 8. ΖΑΧΑΡΗ 9. ΑΛΚΟΟΛ 10. ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ 11. ΕΞΩΘΗΣΗ ΑΕΡΑ 12. ΚΑΤΑΨΥΧΗ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΦΑΓΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ
ΑΠΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3822

Σε όσους προβληματίζονται για τη γεύση της καθημερινότητας ευελπιστεί να δώσει ιδέες και λύσεις αυτό το βιβλίο. Σ' αυτόν τον τόμο θα βρείτε 145 συνταγές για φαγάκια χωρίς κρεατικά, που μπορούν να λειτουργήσουν ως αυτόνομα γεύματα. Μπορούν επίσης να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητας των ανθρώπων που νηστεύουν είτε για λόγους πνευματικούς είτε για λόγους... χοληστερίνης. Ακόμα, θα βρουν λύσεις για το καθημερινό τραπέζι όσοι επιθυμούν να τρώνε απλά και υγιεινά φαγητά αλλά όχι απλοϊκά και άνοστα. Υπάρχουν άλλωστε άλλοι δύο τόμοι με την ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΦΑΓΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΑΠΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3867

Μπορεί να τρώμε καλά όταν βγαίνουμε έξω (κάτι που χωράει πολλή συζήτηση),αλλά ο κύριος όγκος των γευμάτων μας είναι στο σπίτι και εδώ δεν τα πάμε καλά. Για το τι φταίει υπάρχουν πολλές γνώμες. Η δική μου είναι ότι αλλάξαμε εποχή, μεταβλήθηκαν οριακά οι συνθήκες της καθημερινότητάς μας σε πολύ μικρό διάστημα και δεν προλάβαμε να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα. Σ' αυτόν τον τομέα της προσαρμογής στα καινούργια δεδομένα πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει η "Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας" με εύκολες και πολυδοκιμασμένες συνταγές...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
95 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εκδότης: ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ
Κωδ. Πολιτείας: 9605-0950

Συνταγές όπως η εμβληματική χωριάτικη σαλάτα, η μοναδική σάλτσα αβγολέμονο, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, οι κεφτέδες, οι οποίοι γίνονται σχεδόν με όλα τα υλικά που μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά και γλυκίσματα εύκολα και ευφάνταστα, όπως τα γλυκά του κουταλιού και η τηγανιτή ζύμη, που πασπαλίζεται με κανέλα και περιχύνεται με μέλι, την τροφή των θεών. Συνταγές από κάθε περιοχή με βάση τα ξεχωριστά υλικά που διαθέτει - από τα νησιά που τα βρέχει η θάλασσα και η αλμύρα, από τα ορεινά που μοσχοβολούν καθαρό αέρα και βότανα και ...
Διαβάστε περισσότερα...
«ΩΡΑΙΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΙ» ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Εκδότης: ΕΞΑΝΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0681

Οι μακαρονάδες, η μεγάλη αγκαλιά που χωράει μέσα της σχεδόν κάθε προϊόν της μάνας φύσης και ζευγαρώνει μαζί του γεννώντας γευστικά αριστουργήματα σε ατέλειωτες ποικιλίες, εδώ συνδυάζονται με το μέγα δώρο των θεών στον άνθρωπο: τις ελιές. Τον καρπό του δέντρου που κυριαρχεί για αιώνες πολλούς ανάμεσα στα γεννήματα της ελληνικής γης, της γενέτειρας τόσων πολιτισμών. Κι αν απορήσουμε πώς μπορούν τέτοιοι συνδυασμοί να καλύψουν ολόκληρο βιβλίο, ας θυμηθούμε ότι ο καρπός του ελαιόδεντρου, οι ίδιες οι ελιές, εμφανίζουν δυνατότητες κυριολεκτικά απ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΑΝΑ ΖΩΜΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ
Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-4241

Η σπανιότητα των υλικών και η δυσκολία συντήρησης των τροφών οδήγησε τους Λάκωνες στο να παστώνουν το κρέας, τα κυνήγια, τα ψαρικά και να ξεραίνουν τα άγρια χόρτα. Στην περιοχή δε συναντάμε τουρσιά, εκτός από μικρές πράσινες πιπεριές (πιπεράδες) και κάππαρη. Τα μπαχαρικά τους είναι η κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και το κύμινο, ενώ τα μυρωδικά είναι το πορτοκάλι, ο δυόσμος, ο μάραθος, το σέλινο και ο μαϊντανός. Το ελαιόλαδο, που είναι το κύριο λίπος της λακωνικής κουζίνας, η μεγάλη κατανάλωση σε κρέας, με μεγαλύτερη προτίμηση στο χοιρινό,...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΤΗ
ΚΑΙ 10 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΧΟΡΤΑΓΗΣ ΖΩΗΣ
Εκδότης: ΑΡΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0460-1276

Με έναν μαγικό τρόπο όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής είναι συνδυασμένα με κάποιο φαγάκι που αποτελεί και το σημείο αναφοράς της κάθε ανάμνησης. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να τα καταγράψω και να τα μοιραστώ μαζί σας. Και μην νομίζετε ότι σας προσφέρω ένα βιβλίο με απομνημονεύματα της ζωής μου. Άλλωστε δεν έχω να διηγηθώ τίποτε συγκλονιστικές εμπειρίες. Ένας καθημερινός άνθρωπος είμαι κι εγώ. Έχω όμως φυλαγμένα στην άκρη μικρά στιγμιότυπα καθημερινής τρέλας που αφορούν το φαγητό και που έχουν πλάκα. Και που πιθανόν να σας βάλουν σε κάποιες δικ...
Διαβάστε περισσότερα...
THE GREEK BOOK OF SWEETS
TRADITIONAL DESERT RECIPES
Εκδότης: ΠΕΔΙΟ
Κωδ. Πολιτείας: 8370-0821

"Greek confectionery has authenticity and soul. It might be missing some basic ingredients, such as butter, but the soil of Greece has always been there to bestow its own gifts olive oil, fruit, nuts, and honey take pride of place in sweets made with considerable skill and served with a generous heart." Stelios Parliaros, who has charted his own amazing course as a confectioner for the last forty years, shares the history of Greek confectionery through recollections of people and places that helped to shape the industry and through 56 rec...
Διαβάστε περισσότερα...
Σπιτικές Ιαπωνικές συνταγές
Εκδότης: ΦΥΛΑΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 9490-0046

Χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές αναμειγνύονται για να μας ταξιδέψουν μέσα από 51 συνταγές, με επιλογές και για χορτοφαγική και χωρίς γλουτένη διατροφή, σε μια συνάντηση φαγητού και θρέψης όλων των αισθήσεων. Μια γευστική διαδρομή από την κουζίνα του σπιτιού, με υλικά που βρίσκουμε στη χώρα μας, σ' ένα μοναδικό προορισμό, την Ιαπωνία! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) "Δε χρειάζεται να σκεφτείς κάτι δύσκολο, απλώς αφήνεσαι και βυθίζεσαι μέσα του" (Χαρούκι Μουρακάμι)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΥΣΕΙΣ
Εκδότης: ΑΡΜΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0460-1443

Θα μου έπαιρνε πάνω από έναν χρόνο και συνεχή ταξίδια για να μπορέσω να τα καταγράψω όλα τα τυριά της Ελλάδας. Σε αυτό το βιβλίο όμως θα βρείτε κάποια τυροκομεία και αρκετές προσπάθειες που έχουν ξεφύγει από την... περπατημένη και έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα μεγάλα τυριά της Ελλάδας, τα οποία θα δούμε αναλυτικά ένα προς ένα, αλλά και τυριά με περίεργα ονόματα και τυροκομήσεις μικρής παραγωγής. Έκανα μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσω τα πράγματα από τόπο σε τόπο καταγράφοντας όσο περισσότερα τυριά μπόρεσα. Το πιθανότε...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΙ ΤΡΩΜΕ...
ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ
Εκδότης: ΔΙΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1150-0315

Η γνώση της επιστήμης για τα τρόφιμα, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, χωρίς να χρειάζεται να γίνετε επιστήμονας. - Τι ονομάζουμε τρόφιμα, από επιστημονικής πλευράς; - Τι είναι τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά; - Τι είναι τα γενετικά τροποποιημένα και τι τα λειτουργικά τρόφιμα; - Ποια είναι τα συστατικά των τροφίμων; Γιατί χαλάνε; - Πώς τα συντηρούμε; ποια είναι η αλήθεια για τα περίφημα Ε; - Τι είναι τα συντηρητικά, οι χρωστικές και τα αντιοξειδωτικά; - Γιατί η μπριζόλα είναι σκληρή και στεγνή στο σπίτι αλλά μαλακιά και ζουμερή στην ταβ...
Διαβάστε περισσότερα...
STREETFOOD
ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Εκδότης: ΕΝΑΣΤΡΟΝ
Κωδ. Πολιτείας: 1511-0151

Η Καλλιόπη προσαρμόζει την παραδοσιακή διατροφή στον αστικό τρόπο ζωής και την απαιτητική καθημερινότητα με 25 ελκυστικές και γευστικές προτάσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
41 ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκδότης: ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2640-0388

Τα λαχανικά πρέπει πάντα να είναι φρέσκα και γευστικά, ποτέ μαραμένα ή πολύ αλμυρά. Δεν είναι μόνο θρεπτικά, αλλά και πολύ "ευέλικτα", όπως δείχνει αυτή η συλλογή κλασικών συνταγών. Θα βρείτε συνταγές για κολατσιό, συνοδευτικά και γεύματα, σχεδιασμένες όλες για να αναδείξουν τη φυσική γεύση των λαχανικών και να κάνουν απόλαυση και όχι τιμωρία ένα πιάτο με λαχανικά! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εκδότης: ΚΑΛΕΝΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2150-0192

Ο διακεκριμένος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, αξιοποιώντας τη θητεία του στην έρευνα και στη θεραπευτική φροντίδα των καρκινοπαθών στη Γαλλία και στις ΗΠΑ, συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο το απόσταγμα τριάντα χρόνων στην Ογκολογία, με κύριο στόχο την πρόληψη της επάρατης νόσου. Με γλώσσα μεστή και άμεσα κατανοητή, ο συγγραφέας αναλύει τα επιστημονικά δεδομένα και όλα όσα οφείλουμε να γνωρίζουμε για την ασθένεια. Εξετάζοντας επτά ομάδες τροφών, όπως και τις περιβαλλοντικές επιδράσεις, παρουσιάζει τη σωστή αντικαρκινική διατροφή - προϊόντα και διατροφ...
Διαβάστε περισσότερα...
MY GREEK VEGAN FOOD
Η «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Εκδότης: ΠΕΔΙΟ
Κωδ. Πολιτείας: 8370-0632

Το My Greek Vegan Food είναι ένα βιβλίο που μας ξεναγεί στην "πράσινη" πλευρά της ελληνικής κουζίνας, μέσα από μια πληθώρα παραδοσιακών και μοντέρνων vegan συνταγών με την υπογραφή της Εύας Μοναχάρη. Φιλοδοξεί να συστήσει στο ευρύ κοινό, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό την ελληνική κουζίνα ως την κατεξοχήν vegan διατροφική επιλογή. Γιατί η Ελλάδα ήταν vegan, αιώνες πριν εφευρεθεί ο όρος. Η ελληνική μαγειρική παράδοση είναι γεμάτη λαχταριστά πιάτα που δεν περιέχουν καμία ζωική ουσία, είναι φιλικά προς τον πλανήτη και ανταποκρίνονται απο...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Εκπτώσεις
Περιοχή Τιμών
Αριθμός Σελίδων
Ηλικίες Παιδικών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΗΠΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΜΠΡΟΥΚΣ ΤΖΟΝ
€40.71 €18.32
(-55%)
Κερδίζετε €22.39
1984
ORWELL GEORGE
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS