Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

MITGUTSCH ALI

Ταξινόμηση κατά:    Εκδόσεις:
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΤΗ ΣΤΟ ΜΟΛΥΒΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0195
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη. Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Αυτοί είναι κορμοί του κέδρου από την Καλιφόρνια της Βόρειας Αμερικής. Από αυτά τα δέντρα προμηθευόμαστε το καλύτερο ξύλο για μολύβια. Το ξύλο που θα χρησιμοποιήσουμε, όμως, πρέπει να μην έχει ρόζους και να έχει στεγνώσει καλά. Το σπουδαιότερο μέρος του μολυβιού βρίσκεται στο εσωτερικό του και είναι η μύτη του. Με αυτή γράφουμε στο χαρτί. Η μύτη φτιάχνεται από γραφίτη και άργιλο και όχι από μόλυβδο. Ίσως, λοιπόν, θα έπρεπε να το λέμε γραφίδα και όχι μολύβι. . .(Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0193
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη. Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Μια φορά, ένας ναυτικός θέλησε να ανταλλάξει το καράβι του μ' ένα κοπάδι πρόβατα. Για ένα βοσκό, όμως, το καράβι δεν είναι χρήσιμο. Ωστόσο ένας χρυσοχόος, που χρειαζόταν ένα καράβι για τα εμπορικά του ταξίδια, του έδωσε μια χρυσή αλυσίδα και πήρε το καράβι. Ο ναυτικός έδωσε την αλυσίδα στο βοσκό και πήρε τα πρόβατα. Ο βοσκός έκοψε τότε ένα κομμάτι από την αλυσίδα και το αντάλλαξε με αβγά. Με άλλα τρία κομμάτια της αλυσίδας πήρε και ένα τόπι ύφασμα. Με τα υπόλοιπα μπορούσε αργότερα να "αγοράσει" κι άλλα πράγματα. Έτσι ξεκίνησε η συνήθεια να...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0185
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη. Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Εδώ βλέπουμε δύο αγελάδες που βόσκουν στο λιβάδι. Το τομάρι τους, δηλαδή το δέρμα και το τρίχωμα μαζί, είναι παρδαλό καφέ με άσπρο. Η αγελάδα δε μας δίνει μόνο το κρέας, αλλά και το χρήσιμο τομάρι της. Βέβαια, το κρέας της γνωρίζουμε πώς θα καταναλωθεί. Τι γίνεται όμως με το τομάρι της; [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0156
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη. Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Η αγελάδα τρώει δροσερό πράσινο χορτάρι. Το χορτάρι θα τη βοηθήσει να κατεβάσει γάλα. Από το γάλα μπορούμε να φτιάξουμε βούτυρο. Το γάλα της αγελάδας αποθηκεύεται στους μαστούς της. Ο μαστός είναι ένας φουσκωτός σάκος, που κρέμεται μπροστά από τα πίσω πόδια της αγελάδας. [. . .] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0160
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη. Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Οι λεμονιές ευδοκιμούν σε χώρες με εύκρατο κλίμα και ζεστό καλοκαίρι. Ο ήλιος βοηθάει τα λεμόνια να ωριμάσουν γρήγορα για να κοπούν. Τα κίτρινα λεμόνια μπαίνουν στην πρέσα, όπου στύβονται και βγαίνει ο χυμός τους. Ο ξινός αυτός χυμός χύνεται σε μεγάλα βαρέλια. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0157
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη. Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Ένα αχλάδι κομμένο στη μέση. Μέσα φαίνονται τα κουκούτσια, δηλαδή οι σπόροι του. Ο κηπουρός έχει σκάψει μια τρύπα με το φτυάρι του. Ρίχνει τους σπόρους του αχλαδιού στην τρύπα. Μετά σκεπάζει τους σπόρους με χώμα. [. . .] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0203
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη. Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Ο Πέτρος πήγε σήμερα με την μητέρα του για ψώνια. Η μαμά κουβαλάει μια μεγάλη σακούλα με τρόφιμα. "Ξέχασες το πιο σημαντικό" φωνάζει ο Πέτρος, "το αλεύρι!" Η μαμά του έχει υποσχεθεί να του φτιάξει το αγαπημένο του φαγητό. Το αγαπημένο φαγητό του Πέτρου είναι οι κρέπες. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0201
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Η κυρία Άννα τρελαίνεται να ζωγραφίζει ζωάκια. Γι' αυτό πηγαίνει συχνά στο ζωολογικό κήπο με το μικρό Πέτρο. Εκεί βλέπουν τα λιοντάρια και τους ελέφαντες, τους πίθηκους αλλά και τον κροκόδειλο. Μα βρίσκουν περισσότερο χαριτωμένες τις μικρές αρκούδες. Η κυρία Άννα παίρνει χαρτί και μολύβια και τις ζωγραφίζει. [ . . .] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0196
Αποστέλλεται κατά κανόνα σε 3-7 εργάσιμες μέρες, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη. Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κατάστημα.

Η γη μας είναι παλιά, πολύ παλιά. Πριν από εκατομμύρια χρόνια, η ξηρά ήταν σχεδόν ολόκληρη καλυμμένη από πυκνά δάση και έλη. Στα δάση φύτρωναν τεράστια δέντρα. Τα ηφαίστεια εκτόξευαν φωτιά και σεισμοί συγκλόνιζαν τη γη. Τα τεράστια δέντρα με το πέρασμα του χρόνου γερνούσαν κι έπεφταν. Στη θέση τους φύτρωναν καινούρια δέντρα, κι άλλα δέντρα, που και αυτά γερνούσαν κι έπεφταν. Σιγά σιγά λοιπόν, σχηματίστηκαν παχιά στρώματα από σαπισμένους κορμούς δέντρων. Με κάθε σεισμό, έπεφτε πάνω τους όλο και περισσότερο χώμα. Που με το βάρος του πίεζε τα...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0200
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Ο δασάρχης φυτεύει πολλά μικρά δεντράκια. Τα μισά από αυτά, όταν μεγαλώσουν λίγο, κόβονται για να πουληθούν ως χριστουγεννιάτικα δέντρα. Τα άλλα μισά μεγαλώνουν τόσο πολύ, που είναι αδύνατο να αγκαλιάσουμε τον κορμό τους όσο κι αν προσπαθήσουμε. Από αυτά φτιάχνουμε το χαρτί. [ . . .] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΥΤΛΟ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0187
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Τα τεύτλα ή ζαχαρότευτλα μεγαλώνουν στη γη. Τα σπέρνουμε αργά το φθινόπωρο. Όταν μεγαλώσουν αρκετά, μια μηχανή κόβει τα φύλλα, που προεξέχουν από τη γη. Μετά το χώμα οργώνεται και οι βολβοί βγαίνουν στην επιφάνεια. Ο γεωργός μαζεύει τα ζαχαρότευτλα και τα στοιβάζει στο φορτηγάκι του. Ύστερα μεταφέρει στο εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης όλη τη σοδειά. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0154
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Μόλις μαζευτούν τα φρούτα, πλένονται. Μετά αφαιρούνται τα κοτσάνια, τα φύλλα και τα φλούδια. Αν το φρούτο έχει κουκούτσια, πρέπει να βγουν και αυτά. Τώρα το φρούτο είναι έτοιμο να γίνει μαρμελάδα. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0186
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Η οικογένεια Παππά αγόρασε ένα οικόπεδο για να χτίσει ένα σπίτι. Ο αρχιτέκτονας φτιάχνει τα σχέδια, σύμφωνα με τι επιθυμίες της οικογένειας. Οι τεχνίτες χτίζουν το σπίτι, ακολουθώντας τα σχέδια, που είναι φτιαγμένα με μεγάλη ακρίβεια. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΚΟΥΦΟ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0149
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Το μαλλί των προβάτων μεγαλώνει συνέχεια. Την άνοιξη ο βοσκός το κόβει. Αυτό λέγεται κουρά. Το πρόβατο θα βγάλει νέο μαλλί το καλοκαίρι, που θα το ζεσταίνει τον κρύο χειμώνα. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0155
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Αυτός ο εκσκαφέας σκάβει ένα λατομείο, πλούσιο σε ασβεστόλιθο. Ο ασβεστόλιθος χρησιμοποιείται στην τσιμεντοβιομηχανία: Αν προσθέσουμε άργιλο, φτιάχνουμε τσιμέντο. Το τσιμέντο αποτελείται κυρίως από ασβεστόλιθο και άργιλο. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0188
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Το αλάτι προέρχεται από τη θάλασσα. Όποιος έχει πιει θαλασσινό νερό γνωρίζει πόσο αλμυρό είναι. [. . .] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0194
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Ο δασάρχης διασχίζει το δάσος. Ψάχνει να βρει ένα δέντρο που μπορεί να κοπεί. Πάνω στο δέντρο κάνει ένα σημάδι. Ο ξυλοκόπος κόβει το δέντρο με το ηλεκτρικό πριόνι. Με το πριόνι του πριονίζει τον κορμό και το δέντρο πέφτει. Τώρα που το δέντρο έπεσε στη γη, ο ξυλοκόπος καθαρίζει με το τσεκούρι του τον κορμό από τα κλαδιά. Μετά, κόβει με το πριόνι τον κορμό σε μεγάλα κομμάτια. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0159
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Τι ωραία που θα ήταν, αν από τα κλαδιά των δέντρων κρέμονταν σοκολάτες! Κι όμως, ξέρετε ότι το κύριο συστατικό της σοκολάτας, το κακάο, βγαίνει από δέντρο; Τα κακαόδεντρα ευδοκιμούν μόνο σε πολύ ζεστές χώρες, που λέγονται τροπικές. [. . .] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0151
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Ο καρπός του βαμβακιού λέγεται κάψα. Όταν ωριμάσει το βαμβάκι, οι κάψες μαζεύονται από εργάτες με το χέρι ή με μηχανές. Κάθε κάψα περιέχει σπόρους και ίνες βαμβακιού αλλά και κάποιες ξένες ύλες. Πριν γίνουν κλωστή οι ίνες το βαμβακιού, πρέπει να καθαριστούν. Τα εκκοκκιστήρια χωρίζουν τους σπόρους και τις ξένες ύλες από τις ίνες του βαμβακιού. Μετά οι καθαρές πια ίνες μεταφέρονται στην κλωστοϋφαντουργεία, όπου οι μηχανές φτιάχνουν από αυτές κουβάρια με κλωστές. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
Εκδότης: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1630-0150
Εξαντλημένο στον εκδότη, δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας.

Η γη που πατάμε αποτελείται από διαφορετικά στρώματα με διαφορετικό πάχος. Σε κάποια από αυτά, στο εσωτερικό της γης, σχηματίζονται μεγάλες "λίμνες" γεμάτες πετρέλαιο. Για να αντλήσουμε το πετρέλαιο, ανοίγουμε βαθιές τρύπες στο έδαφος. [...] (Από την έκδοση)...
Διαβάστε περισσότερα...

Βρείτε μας στο...

Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS