Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΟΜΕΣ 02/2019 // ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΕΘΝΗ

ΔΟΜΕΣ 02/2019

ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 3435-4151
Τιμή Έκδοσης
€60.00
Τιμή Πολιτείας
€45.00
(-25%)
Κερδίζετε €15.00




Παρουσίαση

Με ιδιαίτερη χαρά, οι ΔΟΜΕΣ παρουσιάζουν τον τόμο 'ΔΟΜΕΣ 2019 - Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής', ως μέρος της δέκατης 'έκδοσης' της ετήσιας πρωτοβουλίας που καταγράφει, ενθαρρύνει και προωθεί το έργο των Ελλήνων αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική δημιουργία στην Ελλάδα ανεξάρτητα από την προέλευση ή τον τόπο εγκατάστασης του αρχιτέκτονα. Η πρωτοβουλία 'ΔΟΜΕΣ 2019' συγκεντρώνει αξιόλογα πραγματοποιημένα έργα και ανεκτέλεστες μελέτες που έχουν ανατεθεί από υπαρκτούς πελάτες και εκτελεσθεί κατά την τελευταία πενταετία. Η συμπλήρωση δέκα χρόνων από την έναρξή της, το 2010, παρέχει την ευχέρεια μιας επετειακής αναδρομής στα έργα που υποβλήθηκαν στη διάρκεια μιας περιόδου που συμπίπτει με την οικονομική κρίση, αλλά αφορά μια κατά τι μεγαλύτερη περίοδο. Οι ήδη δέκα Επετηρίδες Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, που εκδόθηκαν ανελλιπώς τα τελευταία δέκα χρόνια, 2010-2019, δεκατρείς τόμοι συνολικά, με πάνω από 1.400 δημοσιευμένα έργα και πολύ περισσότερους συντελεστές, αρχιτέκτονες και συμβούλους άλλων ειδικοτήτων, κατασκευαστές και διαχειριστές, συνιστούν ένα σώμα ελληνικής αρχιτεκτονικής, επαρκώς αντιπροσωπευτικό και πλήρες, όσον αφορά το ποιοτικό της τμήμα. Καταγράφηκαν έργα που, κατάλληλα συσχετιζόμενα, βάσει κριτηρίων, μπορούν να επιτρέψουν την εξαγωγή ποικίλων συμπερασμάτων. Και μόνη η τεκμηρίωσή τους έχει τη σημασία της.
Η αναδρομή καθαυτή μπορεί να μας εμπνεύσει ένα είδος αυτοπεποίθησης, ειδικά τώρα που η οικοδομική δραστηριότητα μοιάζει να έχει ξεπεράσει τα χειρότερα και η κτηματαγορά σταδιακά ανακάμπτει, έστω και μόνο λόγω του διεθνούς ενδιαφέροντος. Επικυρώνει τη χρησιμότητα της ίδρυσης. Επιβεβαιώνει την ύπαρξη έγκυρων αρχιτεκτονικών φωνών και την ανάδυση νέων, που αναδεικνύουν και τελειοποιούν αναγνωρισμένα επιτεύγματα, αλλά -κυρίως- κατακτούν νέες θέσεις. Ο αριθμός των καλών νέων αρχιτεκτόνων ('under 40' ή 45 για τη βραδέως ωριμάζουσα και δύσπιστη ή αδιάφορη προς την καινοτομία Ελλάδα) θα μπορούσε να επιτρέψει αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής αρχιτεκτονικής, έστω και αν τα ζητήματα που αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν είναι σχετικώς απλά. Ωστόσο, οι αρχιτέκτονες στην Ελλάδα καλούνται να ενεργοποιηθούν μέσα στο εξωφρενικά αναχρονιστικό και καθηλωτικό 'νέο' πλαίσιο επαγγελματικών δικαιωμάτων που πέρασε διακριτικά, με προεδρικό διάταγμα, όχι με νόμο, τον Νοέμβριο 2018. [...] (Από το σημείωμα του επιμελητή)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του επιμελητή
Editorial
Χάρτες
Maps
Πραγματοποιημένα έργα
Works
Μελέτες
Projects
Περιεχόμενα
Contents
Ευρετήριο ονομάτων
Index
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDOMES 02/2019 GREEK ARCHITECTURE YEARBOOK
ΕκδότηςΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2019
Αριθμός σελίδων226
Διαστάσεις34x24
ΕπιμέλειαΠΑΝΕΤΣΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας3435-4151
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
SCHWEBLIN SAMANTA
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35
ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ
KRZNARIC ROMAN
€11.45 €4.58
(-60%)
Κερδίζετε €6.87

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS