Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΕΥΗ

Ταξινόμηση κατά:   
ΣΑΛΑΤΕΣ, ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
ΑΠΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3868

Σαλάτες τις οποίες μπορείτε να προσφέρετε ως συνοδευτικό του κυρίως πιάτου ή να τις συνοδέψετε με λίγο τυράκι κι ένα κομμάτι ψωμί όταν θέλετε να δειπνήσετε ελαφρά. Γλυκίσματα και ένα σωρό μικροπράγματα, όπως τα σπιτικά λικέρ, τα αναψυκτικά, μικρά εύκολα τουρσάκια, τρόποι για ν' αξιοποιήσετε μικροπράγματα, αυτά και άλλα θα βρείτε σ' αυτόν τον τόμο της "Απλής μαγειρικής της αγίας καθημερινότητας". Πράγματα που θα συντελέσουν στην αναβάθμιση του καθημερινού τραπεζιού σας, κάτι που αμήχανα επιδιώκουν όλοι, αλλά διστάζουν να το επιχειρήσουν. Μα...
Διαβάστε περισσότερα...
ΦΑΓΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ
ΑΠΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3822

Σε όσους προβληματίζονται για τη γεύση της καθημερινότητας ευελπιστεί να δώσει ιδέες και λύσεις αυτό το βιβλίο. Σ' αυτόν τον τόμο θα βρείτε 145 συνταγές για φαγάκια χωρίς κρεατικά, που μπορούν να λειτουργήσουν ως αυτόνομα γεύματα. Μπορούν επίσης να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητας των ανθρώπων που νηστεύουν είτε για λόγους πνευματικούς είτε για λόγους... χοληστερίνης. Ακόμα, θα βρουν λύσεις για το καθημερινό τραπέζι όσοι επιθυμούν να τρώνε απλά και υγιεινά φαγητά αλλά όχι απλοϊκά και άνοστα. Υπάρχουν άλλωστε άλλοι δύο τόμοι με την ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΦΑΓΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΑΠΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3867

Μπορεί να τρώμε καλά όταν βγαίνουμε έξω (κάτι που χωράει πολλή συζήτηση),αλλά ο κύριος όγκος των γευμάτων μας είναι στο σπίτι και εδώ δεν τα πάμε καλά. Για το τι φταίει υπάρχουν πολλές γνώμες. Η δική μου είναι ότι αλλάξαμε εποχή, μεταβλήθηκαν οριακά οι συνθήκες της καθημερινότητάς μας σε πολύ μικρό διάστημα και δεν προλάβαμε να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα. Σ' αυτόν τον τομέα της προσαρμογής στα καινούργια δεδομένα πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει η "Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας" με εύκολες και πολυδοκιμασμένες συνταγές...
Διαβάστε περισσότερα...
ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Εκδότης: FAGOTTO
Κωδ. Πολιτείας: 4360-0074

Ένα βιβλίο για τη μαγειρική αλλά και για τους ανθρώπους της Λευκάδας, γραμμένο από μια Λευκαδίτισσα γι' αυτόν τον τόπο με το γλαυκό φως, με την ελιά και το κυπαρίσσι, με τη σμαραγδένια θάλασσα. . . (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΛΟΥΔΙΑ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3484

Όλα μαζί τα πράγματα και τα μικροπράγματα που δίνουν τον τόνο στις στιγμές, όλα εκείνα που φτιάχνονται με έγνοια και αγάπη, προσφέρονται με τρυφερότητα και γίνονται δεκτά με αγαλλίαση, αυτά είναι τα καλούδια. Τα συγκεκριμένα καλούδια με «Γεύση ελληνική» είναι τα πιο ξεχασμένα. Σήμερα αξίζει να ξανάρθουμε σε επαφή μαζί τους, επειδή είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Σε μια εποχή που έχει γίνει κατάχρηση ζάχαρης και υποκατάστατων, προβάλλουν εξαγνιστικά τα φυσικά συστατικά του μελιού, του πετμεζιού, των σύκων... (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΠΑΣΤΑ - ΚΑΠΝΙΣΤΑ - ΛΙΟΚΑΥΤΑ - ΕΛΙΕΣ - ΤΟΥΡΣΙΑ - ΤΥΡΙΑ - ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4217

Ο μαγικός κόσμος των φυσικά συντηρημένων τροφίμων με "Γεύση Ελληνική", η αποθέωση της φαντασίας, της ευρηματικότητας, ένα μάθημα που αφορά όλους εμάς που μετατρέπουμε τον "ωραίο" μας κόσμο σε σκουπίδια. Μια ιστορία με γευστικά hit που αρχίζει έτσι: "Παίρνετε τις πράσινες ντομάτες που μένουν στα φυτά όταν κρυώσει ο καιρός και δεν ωριμάζουν πια και τις κάνετε τουρσάκι. . ." Εύκολα (και δυσκολότερα) πράγματα που φτιάχνονται και μπαίνουν σε γυαλάκια, που κρεμιούνται και στολίζουν τις μοντέρνες κουζίνες, γεμίζουν τα τραπέζια και τις καρδιές με...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΜΕΖΕΔΕΣ - ΦΑΓΑΚΙΑ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2423

Μεζέδες και φαγάκια με "Γεύση ελληνική" είναι από τις πιο καλές πλευρές της λαϊκής μας γαστρονομίας. Οι μεζέδες της θάλασσας και της στεριάς, που συνοδεύουν κάθε γιορτή και πανηγύρι, αλλά και τις μικρές καθημερινές στιγμές της χαλάρωσης και της ηρεμίας, όταν κάθεται κανείς να «πιει ένα ουζάκι», να μιλήσει με τους γύρω του, να επικοινωνήσει με τον εαυτό του. Χταποδάκι λιαστό, λυκουρίνος ή σπληνάντερο ή φρυγαδέλι, η λειτουργία του είναι η ίδια: να φτιάξει μια μικρή δική μας στιγμή γαλήνια και γεμάτη, να δοξάσει τη γεύση του κρασιού και του ο...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΛΟΥΔΙΑ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2422

Όλα μαζί τα πράγματα και τα μικροπράγματα που δίνουν τόνο στις στιγμές, όλα εκείνα που φτιάχνονται με έγνοια και αγάπη, προσφέρονται με τρυφερότητα και γίνονται δεκτά με αγαλλίαση, αυτά είναι τα καλούδια. Τα συγκεκριμένα καλούδια με "Γεύση Ελληνική" είναι από τα πιο ξεχασμένα. Σήμερα αξίζει να ξανάρθουμε σε επαφή μαζί τους, επειδή είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Σε μια εποχή που έχει γίνει κατάχρηση ζάχαρης και υποκατάστατων, προβάλλουν εξαγνιστικά τα φυσικά συστατικά του μελιού, του πετιμεζιού, των σύκων... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΠΑΣΤΑ - ΚΑΠΝΙΣΤΑ - ΛΙΟΚΑΥΤΑ - ΕΛΙΕΣ - ΤΟΥΡΣΙΑ - ΤΥΡΙΑ - ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2424

Ο μαγικός κόσμος των φυσικά συντηρημένων τροφίμων με «Γεύση ελληνική», η αποθέωση της φαντασίας, της ευρηματικότητας, ένα μάθημα που αφορά όλους εμάς που μετατρέπουμε τον «ωραίο» μας κόσμο σε σκουπίδια. Μια ιστορία με γευστικά hit που αρχίζει έτσι: «Παίρνετε τις πράσινες ντομάτες που μένουν στα φυτά όταν κρυώσει ο καιρός και δεν ωριμάζουν πια και τις κάνετε τουρσάκι...». Εύκολα (και δυσκολότερα) πράγματα που φτιάχνονται και μπαίνουν σε γυαλάκια, που κρεμιούνται και στολίζουν τις μοντέρνες κουζίνες, γεμίζουν τα τραπέζια και τις καρδιές με ...
Διαβάστε περισσότερα...
AUTHENTIC GREEK COOKING
Εκδότης: FAGOTTO
Κωδ. Πολιτείας: 4360-0093

The dishes of Greek cookery, in particular those that constitute its identity, are largely unknown to the broader public. This is not the book in which to find the recipes usually contained in such publications, such as moussaka, stuffed vegetables or horiatiki salad, mainly because they are already well known and almost identified with a tourist's perception of Greek cuisine. From the vast wealth of recipes I have recorded in the systematic research I have been conducting over the past fourteen years all over the country, I selected (with...
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Εκδότης: FAGOTTO
Κωδ. Πολιτείας: 4360-0092

Τα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, ιδιαίτερα εκείνα που συγκροτούν την ταυτότητα της, παραμένουν εν πολλοίς άγνωστα στο ευρύ κοινό. Σ' αυτό το βιβλίο δεν θα βρείτε τις συνταγές που περιλαμβάνονται συνήθως σε παρόμοιες εκδόσεις όπως ο μουσακάς, τα γεμιστά ή η χωριάτικη σαλάτα, κυρίως επειδή αυτά τα πιάτα είναι πολύ γνωστά και σχεδόν ταυτισμένα με μια τουριστική αντίληψη της ελληνικής κουζίνας. Από τον τεράστιο πλούτο συνταγών που έχω καταγράφει στη συστηματική έρευνα που κάνω τα τελευταία 14 χρόνια σε όλη τη χώρα, επέλεξα (με δυσκολία είναι ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΨΩΜΙΑ - ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ - ΠΑΞΙΜΑΔΕΡΑ - ΠΙΤΙΤΣΕΣ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3483

Σε τούτο τον τόμο συγκέντρωσα ένα μέρος από τα παραδοσιακά ελληνικά ψωμιά που έχω καταγράψει -το πρώτο και το βασικό κομμάτι από τη «Γεύση ελληνική». Ψωμιά και ψωμάκια, γιορτινά και γαμήλια, απλά και καθημερινά, απαλά και αφράτα, και άλλα αυστηρά, δυνατά κάποτε λίγο σκληρά αλλά και διπλοψημένα (παξιμάδια), που κρατούν πολύ καιρό, καθώς και κουλούρια για κάθε περίσταση. Καθένα αποπνέει το φως και τη γεύση του τόπου του, αφού ακόμα και η ιδιαίτερη σύσταση του νερού επηρεάζει τη γεύση του ψωμιού από τόπο σε τόπο. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΨΩΜΙΑ - ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ - ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ - ΠΙΤΙΤΣΕΣ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-2421

Σε τούτον τον τόμο συγκέντρωσα ένα μέρος από τα παραδοσιακά ελληνικά ψωμιά που έχω καταγράψει -το πρώτο και το βασικό κομμάτι από τη "Γεύση ελληνική". Ψωμιά και ψωμάκια, γιορτινά και γαμήλια, απλά και καθημερινά, απαλά και αφράτα, και άλλα αυστηρά, δυνατά, κάποτε λίγο σκληρά, αλλά και διπλοψημένα (παξιμάδια), που κρατούν πολύ καιρό, καθώς και κουλούρια για κάθε περίσταση. Καθένα αποπνέει το φως και τη γεύση του τόπου του, αφού ακόμα και η ιδιαίτερη σύσταση του νερού επηρεάζει τη γεύση του ψωμιού από τόπο σε τόπο. (Από την παρουσίαση στο ο...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-4996

(. . .) Οι σύγχρονοι μάγειροι, άντρες και γυναίκες, στέκονται αμήχανα μπροστά στα υλικά και αναρωτιούνται πως θα τα συνδυάσουν για να πετύχουν αυτά που βλέπουν στα περιοδικά και στα τηλεοπτικά κανάλια. Σκέφτονται πιο πολύ αυτό παρά το τι οι ίδιοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Στην καθημερινή διατροφή οι εργαζόμενοι άνθρωποι και τα παιδιά (που επίσης είναι σκληρά εργαζόμενα) χρειάζονται ένα απλό, υγιεινό και νόστιμο φαγάκι, που να χορταίνει και να καθησυχάζει το στομάχι και το πνεύμα και όχι το τραπέζι της. . . Μαρίας Αντουανέτας. Τέτοιες λύσεις...
Διαβάστε περισσότερα...
THE COOKERY OF LEFKADA
TASTES, NARRATIVES AND CUSTOMS IN THE CYCLE OF THE SEASONS
Εκδότης: FAGOTTO
Κωδ. Πολιτείας: 4360-0084

Evie Voutsina returns to her roots in writing this book, after having roamed around the whole of Greece for at least twelve years, researching and recording the country’s gastronomic culture. Her search does not stop at writing down recipes. She is interested in the techniques of food preparation, the conditions of life, the human aspect and the «little touches» that give each dish its particular taste: everything that constitutes the ethos of food. In the end result, while collecting recipes and listening to the stories around them, Evie ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΣΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ
Εκδότης: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2134-0001

(...) Ένα ημερολόγιο, γεμάτο με συνταγές για παραδοσιακά φαγητά, έχει στόχο να αιχμαλωτίσει κάποιες στιγμές, να τις καταχωρίσει στη μνήμη. Στιγμές γύρω από ένα τραπέζι όπου φτιάχνονται αναμνήσεις που διαρκούν γιατί... (...) γιατί τι είναι η ζωή είναι οι στιγμές που παίξαμε αμέριμνοι όταν ήμασταν παιδιά, οι στιγμές που πονέσαμε, που ερωτευτήκαμε, που συγκινηθήκαμε, που φάγαμε τις τηγανιτές πατατούλες της γιαγιάς, τα γλυκά της μανούλας. (...) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟ ΨΩΜΙ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3035

Ένα βιβλίο για το ψωμί. Μια μικρή περιπλάνηση στον κόσμο της οικιακής αρτοποιίας. 82 συνταγές ψωμιών, φωτογραφίες της μεταπολεμικής Ελλάδας των Δ.Τλούπα Βούλας Παπαϊωάννου και Nelly's, μαζί με μια ανθολογία κειμένων συνθέτουν το σύγχρονο μωσαϊκό της αρτοποίησης. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΜΕΖΕΔΕΣ - ΦΑΓΑΚΙΑ
Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-3485

Μεζέδες και φαγάκια με γεύση ελληνική είναι μια από τις καλύτερες πλευρές της λαϊκής μας γαστρονομίας. Οι μεζέδες της θάλασσας και της στεριάς, που συνοδεύουν κάθε γιορτή και πανηγύρι, αλλά και τις μικρές καθημερινές στιγμές της χαλάρωσης και της ηρεμίας, όταν κάθεται κανείς να «πιει είναι ουζάκι», να μιλήσει με τους γύρω του και να επικοινωνήσει με τον εαυτό του. Χταποδάκι λιαστό, λικουρίνος ή σπληνάντερο ή φρυγαδέλι, η λειτουργία του είναι ίδια: να φτιάξει μια μικρή δική μας στιγμή γαλήνια και γεμάτη, να δοξάσει τη γεύση του κρασιού και ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΚΡΟΚΟΣ - ΣΑΦΡΑΝ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Εκδότης: ΙΔΙΩΤΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-0335

Με την παρούσα έκδοση επιχειρείται για πρώτη φορά η παρουσίαση των χρήσεων του κρόκου στη μαγειρική. Αν και χρησιμοποιείται ευρύτατα ανά τον κόσμο, στη χώρα μας μόνο μια μικρή ομάδα πληθυσμού είναι ενήμερη για τις καταπληκτικές του ιδιότητες και τις πολλαπλές χρήσεις του. Το ελληνικό Saffron είναι ένα πολύτιμο και σπάνιο μπαχαρικό, με ιδιαίτερα γευστικές, χρωστικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Από την αρχαιότητα είχε εκτιμηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να κριθεί άξιο λόγου και αναφοράς (Παλαιά Διαθήκη, Όμηρος). Αναμφισβήτητα, δεν ήταν μόνο...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟ ΨΩΜΙ
Εκδότης: ΤΡΟΧΑΛΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4310-0013

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Περιοχή Τιμών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS