Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

DALBY ANDREW

Ταξινόμηση κατά:   
ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3330-7459

Για αιώνες ολόκληρους ο γαστριμαργικός πλούτος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν ξακουστός σε Ανατολή και Δύση, πολύ λίγες πληροφορίες όμως φαίνεται να σώθηκαν ως τις μέρες μας. Στο βιβλίο αυτό ο καταξιωμένος ιστορικός και ειδήμων της ιστορίας της διατροφής Andrew Dalby μάς παρουσιάζει για πρώτη φορά με εξαιρετικά λεπτομερή και απολαυστικό τρόπο την κουζίνα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τα αγαπημένα πιάτα των αυτοκρατόρων και των αξιωματούχων μέχρι το φαγητό των απλών ανθρώπων. Παντρεύοντας τα μπαχαρικά των Ρωμαίων με τις γεύσ...
Διαβάστε περισσότερα...
Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3210-0264

Η Μαγειρική της Αρχαιότητας είναι το πρώτο βιβλίο που διερευνά τη Μεσογειακή κουζίνα της αρχαιότητας, από το 750 π.Χ. μέχρι το 450 μ.Χ. Οι συγγραφείς αντλούν τις πληροφορίες τους από μια πληθώρα συναρπαστικών πηγών που επεκτείνονται πέρα από τις γνωστές συνταγές του Ρωμαίου γαστρονόμου Απίκιου, ο οποίος περιγράφει κυρίως το φαγητό των προνομιούχων κοινωνικών τάξεων του τέλους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Όλα τα είδη εδεσμάτων παρουσιάζονται εδώ, επιτρέποντας στο σύγχρονο μάγειρα να αναπαράγει την εδεσματική ποικιλία της αρχαιότητας, από τα ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕΙΡΗΝΙΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3351-0177

Τα "Σειρήνεια Δείπνα" αποτελούν την πρώτη πλήρη ιστορία τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Ο Andrew Dalby ακολουθεί τα ίχνη της αδιάσπαστης συνέχειας της ελληνικής κουζίνας, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που καταναλώνονταν στην κλασική, την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο, στην θέση που αυτές καταλάμβαναν στο "μενού", καθώς και στις τοπικές σπεσιαλιτέ, για τις οποίες υπερηφανεύονταν οι διάφορες πόλεις. Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε επίσης μια καινούργια ανάλυση των "Δειπνοσοφιστών"...
Διαβάστε περισσότερα...
(P/B) EMPIRE OF PLEASURES
LUXURY AND INDULGENCE IN THE ROMAN WORLD
Εκδότης: ROUTLEDGE
Κωδ. Πολιτείας: 3707-0548

Empire of Pleasures presents an evocative survey of the sensory culture of the Roman Empire, showing how the Romans themselves depicted their food, wine and entertainments in literature and in art. This fascinating journey envelops the reader in a world devoted to the titillation and fulfilment of the senses, allowing them to recapture the Empire as it was sensed and imagined by those who lived in it. It will fascinate and entrance anyone with a love of the classical world. (From the publisher)...
Διαβάστε περισσότερα...
(P/B) TASTES OF BYZANTIUM
THE CUISINE OF A LEGENDARY EMPIRE
Εκδότης: I.B. TAURIS
Κωδ. Πολιτείας: 3743-0142

For centuries, the food and culinary delights of the Byzantine empire - centred on Constantinople - have captivated the west, although it appeared that very little information had been passed down to us. Andrew Dalby's "Tastes of Byzantium" now reveals in astonishing detail, for the first time, what was eaten in the court of the Eastern Roman Empire - and how it was cooked. Fusing the spices of the Romans with the seafood and simple local food of the Aegean and Greek world, the cuisine of the Byzantines was unique and a precursor to much o...
Διαβάστε περισσότερα...
(P/B) DANGEROUS TASTES
THE STORY OF SPICES
Εκδότης: BRITISH MUSEUM PRESS
Κωδ. Πολιτείας: 0741-0157
(P/B) DICTIONARY OF LANGUAGES
Εκδότης: A&C BLACK
Κωδ. Πολιτείας: 0401-0013
(H/B) THE CLASSICAL COOKBOOK
Εκδότης: GETTY PUBLICATIONS
Κωδ. Πολιτείας: 0976-0020
(P/B) BACCHUS
A BIOGRAPHY
Εκδότης: GETTY PUBLICATIONS
Κωδ. Πολιτείας: 0976-0026
(H/B) BACCHUS
A BIOGRAPHY
Εκδότης: BRITISH MUSEUM PRESS
Κωδ. Πολιτείας: 0741-0050
(P/B) THE STORY OF VENUS
Εκδότης: BRITISH MUSEUM PRESS
Κωδ. Πολιτείας: 0741-0200
(P/B) THE CLASSICAL COOKBOOK
Εκδότης: BRITISH MUSEUM PRESS
Κωδ. Πολιτείας: 0741-0156

(. . .) The Classical Cookbook is the first to explore the cuisine of the Mediterranean in ancient times, from 750 BC to AD 450. The authors draw on a mass of fascinating sources to expand beyond the familiar recipes of the Roman gourmet Apicius, who mainly describes the food of the privileged classes at the end of the Roman Empire. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Περιοχή Τιμών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33
ΥΓΙΗΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ
HELLER RACHAEL
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS