ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ (ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΓΕΥΣΗΣ)
Αποτελέσματα 1 - 6 από 6
- «« Αρχική
- « Προηγ.
- 1
- Επόμενη »
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΕΥΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ
ΔΟΚΙΜΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ
Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 2300-3923
Σύγκριση με την τιμή Έκδοσης: -30%, φθηνότερα -€4.26 Η «Επικούρειος» "Κριτική του γευστικού λόγου" παραπέμπει σκωπτικά στην καντιανή "Κριτική του καθαρού λόγου", θέλοντας να δείξει ότι το φαγητό, που είναι κατεξοχήν συνυφασμένο με την ύλη, ενέχει πνεύμα φιλοσοφικό και καλλιτεχνικό. Ότι, πέρα από νοστιμιά, συντροφιά και ευζωία, το φαγητό προσφέρει επίσης πεδίο λαμπρό για ασκήσεις στοχασμού, αισθητικής διανόησης και ενίοτε ιλαρού πνεύματος. Ως εκ τούτου, το βιβλίο αυτό δεν περιέχει συνταγές για αρνάκι καπαμά ή συμβουλές για το πώς να πετύχει η μαγιονέζα, αλλά συνταγές για το πώς μπορούμε να κο... Διαβάστε περισσότερα... |
||
COMEDO ERGO SUM
ΔΕΚΑ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ
Εκδότης: ΝΟΒΟΛΙ Κωδ. Πολιτείας: 2979-0022
Σύγκριση με την τιμή Έκδοσης: -30%, φθηνότερα -€3.18 Στους δέκα Διαλόγους που έστησε ανάμεσα στον Πλίνιο και τον Πύρρωνα, δυο φίλους που ζουν στην σύγχρονη Αθήνα, ο Επίκουρος (κριτικός εστιατορίων) ανατέμνει με δεξιοτεχνία θέματα που μας απασχολούν -την ελληνικότητα και την ελληνική ταυτότητα, τον εθνικισμό και τον μεταμοντερνισμό, τη σύγχρονη τέχνη και την κοινωνική πραγματικότητα- μιλώντας για εστιατόρια, το φαγητό, την κουζίνα και τη γαστρονομία και φέρνοντας στη συζήτηση τις γνώσεις και τις εμπειρίες του από τη φιλοσοφία, την τέχνη, την επιστήμη και την ιστορία. Ο σκεπτικισμός, ο σχετικι... Διαβάστε περισσότερα... |
||
Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ
Εκδότης: ΙΚΑΡΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 2010-0508 Γεννήθηκα σε μια μονοκατοικία της οδού Ρόδου, κοντά στην Αχαρνών, λίγο πιο πάνω από τις γραμμές του τρένου, στις αρχές του μήνα Μάρτη. Του μήνα που ο κόσμος της γαστρονομίας βρίσκεται στον αστερισμό του οδηγού Μισλέν, του οποίου τα αστέρια καθορίζουν τις τύχες των εστιατορίων. Για όλους εμάς τους εμμονικούς με το φαγητό, τους γκουρμέ όπως μας αποκαλούν, η χρονιά ξεκινά τότε. Για εβδομάδες ολόκληρες περνάμε τις ώρες και τα λεπτά συζητώντας για σεφ και νέα πιάτα, προγραμματίζοντας ταξίδια σε γαστρονομικούς προορισμούς, ενώ όταν κοιμόμαστε ον... Διαβάστε περισσότερα... |
||
Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ, ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ
Εκδότης: ΙΚΑΡΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 2010-0466 Ξεκίνησα το βιβλίο ετούτο με σκοπό να μιλήσω για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, την τάση η οποία σήμερα επικρατεί στο έντεχνο φαγητό που σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια της χώρας μας. Στην πορεία όμως βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους περίπλοκους, κι ενίοτε γλιστερούς, δρόμους της ταυτότητάς μας και της ελληνικότητας του φαγητού που τρώμε. Αναγκάστηκα να σκάψω στα βάθη του μουσακά για ν' ανακαλύψω την αρχαιολογία της ελληνικής γεύσης, ν' αρμενίσω πάνω στο κεχριμπαρένιο ελαιόλαδο ψάχνοντας για την ουσία της, να ψάξω ανάμεσα στα φύλλα του μπακλαβά μην... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ART CUISINE
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΩΣ ΤΕΧΝΗ
Εκδότης: IMAKO Κωδ. Πολιτείας: 2057-0015 Το βιβλίο αυτό φέρνει κοντά τρεις ερωμένες μου: την τέχνη, τη γαστρονομία και τη φιλοσοφία. Είναι ένα menage a quatre. Σημειωτέον ότι στο όργιο αυτό δεν έχω φέρει την επίσημη σύζυγό μου, τα οικονομικά (τα οποία ασκώ ως επάγγελμα). Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα με κάθε όργιο, η σύζυγος μένει απέξω. Μέσα, στο μεταξύ, γίνεται χαμός. Η καθεμιά από τις τρεις ερωμένες προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει. (. . .) Οι ερωμένες μου, παρ' όλη την προφανή αντιδικία που τις διακρίνει ιστορικά, συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Το ζητούμενο σ' αυτό το βιβλίο... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκδότης: ΦΥΤΡΑΚΗΣ Κωδ. Πολιτείας: 4440-0205 Ο κύριος λόγος που με ώθησε να συλλέξω τις συνταγές της παραδοσιακής μαγειρικής των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στάθηκε η διάσωση στοιχείων της παράδοσης, τα οποία με την πάροδο του χρόνου και ιδίως με τη σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση των Εβραίων αυτών στο ολοκαύτωμα, φθίνουν χρόνο με το χρόνο (. . .) Η μαγειρική αυτή έχει τις ρίζες της στην Ισπανία απ’ όπου προέρχονται οι Εβραίοι Σεφαραδείμ, διωγμένοι από κει το 1492. Ερχόμενοι στη Θεσσαλονίκη, η μαγειρική τους επηρεάστηκε μερικώς από την ανατολίτικη κουζίνα, λόγω της οθωμανικής κατοχής, κα... Διαβάστε περισσότερα... |
Αποτελέσματα 1 - 6 από 6
- «« Αρχική
- « Προηγ.
- 1
- Επόμενη »
Πλοήγηση
Φίλτρα
Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Περιοχή Τιμών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής