Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή και αντικαταβολή για αγορές άνω των 30€ | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 350.000 τίτλους

ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ταξινόμηση κατά:   
ΓΛΥΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1777-0002

1979, η χρονιά που η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή μου... Τόσα χρόνια πριν, και όλα ήταν τόσο διαφορετικά. Πρώτες ύλες, εργαλεία, συνταγές... Τόσα χρόνια μετά, και οι βασικές αρχές της παρέμειναν τόσο σταθερές κι ακλόνητες. Ακρίβεια, πειθαρχία, τεχνογνωσία... Αυτές οι αντιθέσεις είναι που τη χαρακτηρίζουν και που τελικά την κάνουν τόσο αγαπητή και ενδιαφέρουσα. Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια κατέχει, παράλληλα με τον θαυμασμό μου και το μεγαλύτερο, ίσως, κομμάτι της ζωής μου με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση όπου τεχνίτης και...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Εκδότης: ΠΕΔΙΟ
Κωδ. Πολιτείας: 8370-0798

«Η ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα είχε αυθεντικότητα και ψυχή. Μπορεί να έλειπαν βασικά υλικά, όπως το βούτυρο, όμως η ελληνική γη πάντα είχε να προσφέρει τα δικά της "δώρα". Ελαιόλαδο, φρούτα, ξηροί καρποί, μέλι πρωταγωνιστούσαν σε γλυκά φτιαγμένα με μεράκι και διάθεση προσφοράς». Ο Στέλιος Παρλιάρος, έχοντας διανύσει μια πορεία ως ζαχαροπλάστης για περισσότερα από 40 χρόνια, επιχειρεί να διηγηθεί την ιστορία της ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Καταθέτοντας προσωπικές μαρτυρίες και αναμνήσεις, μέσα από 56 συνταγές ελληνικών γλυκών, που όλοι έχουμε...
Διαβάστε περισσότερα...
20 χρόνια βόλτες στην Αθήνα
Μέσα από 37 συνταγές
Εκδότης: ATHENS VOICE
Κωδ. Πολιτείας: 0534-0041

Ο Στέλιος Παρλιάρος με την Athens Voice κλείνουν 20 χρόνια φιλίας, έμπνευσης και δημιουργικότητας. Με αυτή την αφορμή, 37 γλυκά "βγαίνουν στον δρόμο" και φωτογραφίζονται μπροστά από γκράφιτι, πάνω σε πεζοδρόμια, με φόντο αγαπημένα στέκια και περιοχές της Αθήνας. Ιστορίες ανακατεύονται με σκέψεις, συναισθήματα, παρέες και γεύσεις, και δημιουργούν έναν καμβά αστικών εικόνων από την αγαπημένη μας πόλη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0294

Αν τα γλυκά είναι πάθος, τότε η σοκολάτα, για μένα, είναι μαύρη μαγεία. Γλυκιά ή πικρή, μαύρη ή λευκή, σε πλάκα ή σε σοκολατάκι, γεμιστή με αμύγδαλο ή φουντούκι, κρέμα ή λικέρ, σε τρούφα, η σοκολάτα είχε και θα έχει πάντα τους θαυμαστές της. Για μένα, όμως, η σοκολάτα είναι μία. . .η μαύρη και πικρή. Αυτή η πίκρα που λιώνει στο στόμα και στο τέλος αφήνει μια γλυκιά αίσθηση. Όταν κόβω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια για να τη λιώσω, όταν την απλώνω πάνω στο μάρμαρο για να τη στρώσω και τη βλέπω να σαλεύει, να αλλάζει υπόσταση, από υγρή να γίν...
Διαβάστε περισσότερα...
THE GREEK BOOK OF SWEETS
TRADITIONAL DESERT RECIPES
Εκδότης: ΠΕΔΙΟ
Κωδ. Πολιτείας: 8370-0821

"Greek confectionery has authenticity and soul. It might be missing some basic ingredients, such as butter, but the soil of Greece has always been there to bestow its own gifts olive oil, fruit, nuts, and honey take pride of place in sweets made with considerable skill and served with a generous heart." Stelios Parliaros, who has charted his own amazing course as a confectioner for the last forty years, shares the history of Greek confectionery through recollections of people and places that helped to shape the industry and through 56 rec...
Διαβάστε περισσότερα...
ΔΙΑΙΤΗΣ ΓΛΥΚΑ
Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0213

-...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ
Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0247

-...
Διαβάστε περισσότερα...
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0147

Η ιστορία της σοκολάτας φτάνει στα βάθη των αιώνων, εκεί όπου συναντάμε το κακαόδεντρο, που από τους σπόρους του παράγεται η σοκολάτα. Το κακαόδεντρο, φυτό τροπικό, απλώνει τις ρίζες του χιλιάδες χρόνια πίσω, στον πολιτισμό των Μάγια του Γιουκατάν και των Αζτέκων του Μεξικού και σύμφωνα με την παράδοση έχει προέλευση βασιλική αλλά και θεϊκή! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βοτανολόγος Λίνεους το ονόμασε Theovroma, δηλαδή Τροφή των Θεών. Ο αυτοκράτορας των Αζτέκων Μοντεζούμα παρασκευάζει ένα ρόφημα από καβουρδισμένους και αλεσμένους σπόρους κακά...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0328

-...
Διαβάστε περισσότερα...
HISTOIRE GRECQUE SUCREE
RECETTES DE GATEAUX TRADITIONNELS
Εκδότης: ΠΕΔΙΟ
Κωδ. Πολιτείας: 8370-0822

«La patisserie en Grece avait ame et authenticite. Il se peut que quelques produits de base fissent defaut, comme le beurre, mais la terre grecque avait toujours a offrir ses propres «cadeaux». L' huile d'olive, les fruits frais, les fruits secs et le miel tenaient le role de protagoniste dans des gateaux faits avec amour et plaisir d' offrir.» Stelios Parliaros, tente de raconter l'histoire de la patisserie grecque a travers sa carriere de patissier depuis plus de 40 ans, de temoignages personnels et des souvenirs; a travers les 56 recett...
Διαβάστε περισσότερα...
ΜΑΖΙ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΓΑΛΛΙΚΑ)
Εκδότης: ΙΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1970-0311

Στέλιος Παρλιάρος (Ζαχαροπλάστης) Έχει χαρακτηριστεί ο «εθνικός ζαχαροπλάστης» της Ελλάδας. Τα γλυκά του άλλαξαν τη γεύση της Αθήνας πριν από 40 χρόνια και η ζαχαροπλαστική μπήκε στην καθημερινότητα των Ελλήνων μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές, τα περιοδικά και τα βιβλία του. Κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο τις ποιοτικές πρώτες ύλες και να εκπαιδεύσει το κοινό στο άγλυκο γλυκό, δηλαδή σε ένα γλυκό με ισορροπία. Άλλωστε, ο ίδιος τρώει ελάχιστη ζάχαρη, του αρέσει να απολαμβάνει ένα καλό γλυκό όταν πραγματικά το θέλει. Σήμερα, συνεχίζει ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ... ΕΤΣΙ ΜΥΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ;
Κωδ. Πολιτείας: 0592-0001

«Χρόνια ολόκληρα ονειρευόμουν να κάνω αυτό το ταξίδι στη Μαδαγασκάρη. Τόσο μαγική ήταν αυτή η εμπειρία που δεν θα μπορούσα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Σαν ατμός που έψαχνε διέξοδο, έγινε η γενεσιουργός ιδέα γι' αυτό το βιβλίο, το οποίο θεωρώ το πιο προσωπικό από όλα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα.» 68 συνταγές περιλαμβάνει το βιβλίο. Σε καθεμία από αυτές πρωταγαίνιστεί η Μαδαγασκάρη και τα τόσο πολύτιμα αγαθά που μας χαρίζει η εύφορη γη της... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΓΛΥΚΑ!
Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0158

Μετά τα δυο πρώτα βιβλία μου, «Εύκρατες Γεύσεις» και «Σοκολάτα», ταξίδεψα στον κόσμο για να δοκιμάσω, να γράψω και να μάθω τα γλυκά του κόσμου. Μια επιθυμία από τα πρώτα μου χρόνια στη ζαχαροπλαστική ήταν να μάθω πώς ανακαλύφθηκε η ζάχαρη και ποια ήταν η αρχή της εκμετάλλευσής της. Πώς ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο και πώς, αναμειγνυόμενη με υλικά κάθε τόπου και πολιτισμού, βοήθησε να δημιουργηθούν εδώ και αιώνες, γλυκά που τα περισσότερα δείχνουν, μέχρι σήμερα, την παράδοση κάθε τόπου. Με τη σημερινή μου πείρα, έψαξα, άκουσα, έμαθα, δοκίμασα ...
Διαβάστε περισσότερα...
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0279

(. . .) Τα ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, λοιπόν, αποκαλύπτουν στους λάτρεις των γλυκών, αλλά και σε εκείνους που κρύβουν γι' αυτά μία ένοχη συμπάθεια, γεύσεις βασισμένες σε μεσογειακά προϊόντα, αλλά και σε ελληνικές πρώτες ύλες. Ζαχαροπλαστικά μυστικά, γάλα και γιαούρτι, γεύσεις με φρούτα, τάρτες και πίτες, αρωματισμένες γεύσεις, μπισκότα και κέικ, μαρμελάδες και ζελέ, επτά ενότητες αρμονικά δεμένες μεταξύ τους, ανοίγουν ένα παράθυρο στον μαγικό κόσμο των γλυκισμάτων της Ελλάδας και της Μεσογείου. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)...
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΥΚΡΑΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Εκδότης: ΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0130

-...
Διαβάστε περισσότερα...

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Φίλτρα

Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Περιοχή Τιμών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βιβλία σε εξαιρετικές τιμέςΠερισσότερα

DEGAS
€12.00 €4.80
Σύγκριση με την τιμή Έκδοσης: -60%
RUBENS
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
Σύγκριση με την τιμή Έκδοσης: -50%

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS