ΠΤΩΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΙΓΙΑΛΟΥΣΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Εκδότης: ΑΙΓΑΙΟΝ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ) Κωδ. Πολιτείας: 0077-0075
Το μεγαλείο της γιαλουσίτικης μαγειρικής, αλλά και της μαγειρικής όλων των χωριών της Κύπρου, είναι η ισορροπία και η αξιοποίηση όλων των αγαθών που παράγει η γη μας. Οι μανάδες μας με λίγα υλικά, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και πιστές στους ρυθμούς της φύσης έφτιαχναν πλούσια πιάτα. Κυριαρχούσαν στο τραπέζι μας τα άγρια χόρτα, βραστά ή τηγανητά, με αυγά, με όσπρια, με κρέας, με ψάρι, που τα συνόδευαν το ψωμί και το ελαιόλαδο, το αλάτι της θάλασσας και ο πανταχού παρών χυμός του λεμονιού ή του κιτρόμηλου. (Από την παρουσίαση στ... Διαβάστε περισσότερα... |
Πλοήγηση
Φίλτρα
Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Περιοχή Τιμών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής