SPANG L. REBECCA
Αποτελέσματα 1 - 2 από 2
- «« Αρχική
- « Προηγ.
- 1
- Επόμενη »
Η ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδότης: ΠΟΤΑΜΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 3570-0167
(. . .) Στη βραβευμένη ιστορική μελέτη της η Ρεμπέκα Λ. Σπανγκ διερευνά την εμφάνιση και την εξέλιξη του εστιατορίου, όχι απλά ως πολιτιστικού θεσμού, αλλά πολύ περισσότερο ως ενός νέου δημόσιου χώρου, ενός πεδίου πειραματισμού, όπου πέρα από τις ταχυδακτυλουργίες των γάλλων σεφ δοκιμάστηκαν κυρίως καινούργιες μορφές συμπεριφοράς που ξεπερνούσαν την προφανή δραστηριότητα του φαγητού. Με άλλα λόγια, για να φτάσουμε από το «αποκαταστατικό» της υγείας του 18ου αιώνα στο χώρο συνεστίασης του 19ου, χρειάστηκε να διαπιστωθεί στην πράξη ποιες συμ... Διαβάστε περισσότερα... |
||||||
(H/B) THE INVENTION OF THE RESTAURANT
PARIS AND MODERN GASTRONOMIC CULTURE
Εκδότης: HARVARD UNIVERSITY PRESS Κωδ. Πολιτείας: 1825-0843
Why are there restaurants? Why would anybody consider eating to be an enjoyable leisure activity or even a serious pastime? To find the answer to these questions, we must accompany Rebecca Spang back to France in the eighteenth century, when a restaurant was not a place to eat but a thing to eat: a quasi-medicinal bouillon that formed an essential element of pre-revolutionary France's nouvelle cuisine. This is a book about the French Revolution in taste and of the table - a book about how Parisians invented the modern culture of food, ther... Διαβάστε περισσότερα... |
Αποτελέσματα 1 - 2 από 2
- «« Αρχική
- « Προηγ.
- 1
- Επόμενη »
Πλοήγηση
Φίλτρα
Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Περιοχή Τιμών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής