ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0007
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30% Η "Οινολογία, από το σταφύλι στο κρασί" στην τέταρτη έκδοσή της, που αναθεωρήθηκε και συμπληρώθηκε με νέα θέματα και νεότερα δεδομένα, όπως αυτά προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία, δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς ο οινολόγος και ο οινοποιός μπορούν να μεταχειριστούν το σταφύλι και να επεξεργαστούν το κρασί, ώστε αυτό να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το βιβλίο αυτό, σε κάθε περίπτωση, δίνει τις επιστημονικές βάσεις που είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν κατανοητά τα όρια της ερμηνείας, αλλά και της αβεβαιότητας που κρύβ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
Μετά το κρασί
Metawine
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0233
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 10% Μετά την τεχνολογία της παραγωγής του κρασιού, την επιστημονική έρευνα και την εμπορία, στο βιβλίο αυτό παρατίθενται μια σειρά παραφράσεων που αφετηρία έχουν τη σημερινή γνώση σε θέματα φιλοσοφίας, ψυχανάλυσης, αρχιτεκτονικής, ιστορίας, κοινωνιολογίας, γλωσσολογίας, πολιτικής με κατάληξη το κρασί. Τα κείμενα αυτά είναι βασισμένα σε γνωστά βιβλία συγγραφέων που έθεσαν τα θεμέλια αυτών των γνωστικών πεδίων. Από την ψυχανάλυση του Φρόυντ στα σεμινάρια του Λακάν και τον αντιοιδίποδα των Ντελέζ και Γκουαταρί. Από την γλωσσολογία του Σωσύρ σε αυ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0197
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30% Ένα ελληνικό βιβλίο για τη μαγειρική, το φαγητό και το κρασί. Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να ερμηνεύσει τι είναι αυτό που καθιερώνει κάποιες συνταγές και να εξηγήσει τους παράγοντες που κάνουν ένα φαγητό απολαυστικό, είτε πρόκειται για ένα απλό καθημερινό πιάτο είτε για ένα φαγητό υψηλής γαστρονομίας. Για το σκοπό αυτό μελετάει τη σύσταση και υφή των πρώτων υλών, τον τρόπο που επιλέγονται, κατεργάζονται και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και πώς αυτές παρουσιάζονται στο τελικό πιάτο. Χρησιμοποιεί σαν εργαλεία την ανθρώπινη φυσιολογία και την ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0225
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30% Στο βιβλίο Αμπελουργία για κρασιά ποιότητας θα βρείτε οδηγίες σχετικά με: - Τη σύγχρονη συμβατική ποιοτική αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση όπου επιτρέπεται η χρήση συνθετικών λιπασμάτων & φυτοφαρμάκων καθώς και η προσθήκη διαφόρων "οινολογικών ουσιών" κατά την παραγωγή του κρασιού, με σκοπό την επίτευξη της καλύτερης δυνατής οργανοληπτικής ποιότητας. - Τη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση όπου ακολουθούνται μέθοδοι φιλικές προς τα φυτά και τους μικροοργανισμούς που συμβιώνουν με το αμπέλι και περιορίζεται η χρήση των οινολογικών ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΠΟΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0062
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30% Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα μπορεί να παραχθεί ένα αλκοολούχο ποτό. Χρειάζεται μια οποιαδήποτε πρώτη ύλη με συστατικά που μπορούν να ζυμωθούν και να δώσουν αλκοόλη. Στη φύση υπάρχει υπεραφθονία τέτοιων υλών, όπως τα φρούτα και τα σιτηρά. Αρκεί να θερμάνουμε το ζυμωμένο υγρό της πρώτης ύλης για να δημιουργήσουμε αλκοολούχους ατμούς και στη συνέχεια να τους συμπυκνώσουμε. Στην απλούστερη περίπτωση η συμπύκνωση μπορεί να γίνει στο καπάκι του δοχείου που χρησιμεύει για τη θέρμανση. Αυτοί οι συμπυκνωμένοι ατμοί είναι ένα είδος αλκοολούχου ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΡΑΣΙ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0028
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30% Στο μικρό αυτό βιβλίο θα βρείτε τα στοιχεία που χρειάζονται για να κάνετε κρασί σε βαρέλι με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Θα διαβάσετε για τις περιοχές της Ελλάδας που μπορείτε να προμηθευτείτε σταφύλια, τη χρήση του θειώδη ανυδρίτη και τη σημασία του στην οινοποίηση, την απολάσπωση πριν και μετά την αλκοολική ζύμωση, για τις ζύμες, για τη σημασία της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ζύμωσης και της ωρίμανσης του κρασιού, για το οξυγόνο, το μεγάλο φίλο και εχθρό του κρασιού, για τα πλεονεκτήματα της εμφιάλωσης, για τις αλλοιώσεις που μπορ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ. . .
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0041
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30% Εσείς βάλτε την πρώτη ύλη και εμείς θα σας δείξουμε πώς: Από σταφύλια θα φτιάξετε μπράντι, απόσταγμα σταφυλιών, τσίπουρο, απόσταγμα σταφίδας, ούζο, βερμούτ. Από ζάχαρη, ρούμι. Από κριθάρι, ουίσκι, μπέρμπον, βότκα, τζιν. Από φρούτα, αποστάγματα και λικέρ. Όλα όσα είναι γραμμένα μέσα στο μικρό αυτό βιβλίο έχουν γίνει στην πράξη και έχουν δοκιμαστεί, κάτι που εγγυάται ότι θα μπορέσετε να τα φτιάξετε και εσείς. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΟΙΝΕΜΠΟΡΙΟ
Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0231
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30% Όσο και αν φαίνεται παράξενο, το βιβλίο αυτό απευθύνεται κατ' αρχάς στους καταναλωτές, δίνοντας τους τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το κρασί από μια διαφορετική πλευρά της φύσης του αυτής του εμπορικού προϊόντος. Άλλωστε θα ήταν ανακόλουθο με το περιεχόμενό του εάν επικεντρωνόταν στη μικρή αγορά των επαγγελματιών του χώρου του κρασιού, οινοποιούς και ανθρώπους των πωλήσεων. Αυτοί, θεωρητικά, για να κάνουν αυτή τπ δουλειά θα πρέπει να γνωρίζουν ήδη όλα τα παρακάτω. Μερικοί από αυτούς ίσως, βέβαια, να θέλουν να βρουν κάποιες νέες ιδέες και ν... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0104
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30% Ο οίνος είναι προϊόν ανθρώπινης θέλησης, μόχθου και γνώσης. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να μας φέρει σε επαφή με τη γνώση που είναι αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας, τον δομικό λίθο πάνω στον οποίο στηρίζεται σήμερα το οικοδόμημα της οινολογίας. Η γνώση αυτή αποτυπώνεται στη διεθνή βιβλιογραφία η οποία αποτελεί πλέον τη μοναδική πύλη που μπορεί να μας εισάγει στον κόσμο της σύγχρονης οινολογίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0084 Κρατάτε στα χέρια σας ένα ποτήρι κρασί. Η απόλαυσή του ξεκινά με το σωστό σερβίρισμα, ολοκληρώνεται μέσω της αρμονίας του με το φαγητό και εξακοντίζεται χάρη στη γνώση της τέχνης της γευσιγνωσίας. Κρατάτε στα χέρια σας μια φιάλη κρασιού. Η διαδικασία επιλογής της προϋποθέτει τη γνωριμία με τις ελληνικές αμπελουργικές περιοχές, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και τους Έλληνες οινοπαραγωγούς. Κρατάτε στα χέρια σας ένα βιβλίο, που, εκτός από τη γνώση για τα παραπάνω, θα σας ταξιδέψει στην ιστορία του ελληνικού κρασιού, θα σας ξεναγήσει στο α... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ALPHA WINE GUIDE 2011
ΤΑ 1100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ
Εκδότης: ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Κωδ. Πολιτείας: 1072-0056 Δέκα χρόνια στο ίδιο μετερίζι δεν είναι και λίγα. Όταν ξεκινήσαμε στις αρχές του 21ου αιώνα (οι δοκιμές για την έκδοση 2002 άρχισαν τον Ιούνιο του 2001) δεν τολμούσαμε να φανταστούμε ότι αυτό το πρώτο τολμηρό εγχείρημα θα είχε συνέχεια σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου και προοπτικές (αν είμαστε πάντα καλά) για ακόμα μεγαλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι, αν και πιστεύαμε στη δουλειά που κάναμε, δεν μπορούσαμε επίσης να φανταστούμε ότι ο Alpha Wine Guide θα γινόταν με το πέρασμα του χρόνου ένα τόσο πολύτιμο βοήθημα για τους οινόφιλους αλλά και για πολ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ALPHA WINE GUIDE 2010
ΤΑ 1150 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ
Εκδότης: ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Κωδ. Πολιτείας: 1072-0054 -... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ALPHA WINE GUIDE 2008
ΤΑ 1000 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ
Εκδότης: ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Κωδ. Πολιτείας: 1072-0050 -... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
Εκδότης: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ Κωδ. Πολιτείας: 1491-0000 (. . .) Έχοντας κρίνει ένα κρασί και έχοντάς το κατατάξει ποιοτικά, το πιο λεπτό σημείο είναι ο αρμονικός του συνδυασμός με το φαγητό. Εκεί, πάνω στο τραπέζι, δίπλα σ’ ένα καλομαγειρεμένο πιάτο, το καλό κρασί βρίσκει την τελείωσή του και την πλήρη δικαίωση. Γύρω από ένα τέτοιο τραπέζι, όπου η αρμονία της γνώσης δημιουργεί την αρμονία των γεύσεων, οι άνθρωποι έρχονται «εις οίνου κοινωνίαν», μέσα σε ατμόσφαιρα σωματικής και ψυχικής ανάτασης. Ο αυστηρός και φιλόδοξος στόχος αυτού του βιβλίου είναι να βάλει ένα μικρό λιθαράκι γνώσης και να συμ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ, ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Εκδότης: ΨΥΧΑΛΟΣ Κωδ. Πολιτείας: 4570-0034 Το βιβλίο αυτό, το πρώτο που γράφεται στην ελληνική γλώσσα για τα γαλλικά κρασιά, θα σας δώσει στοιχεία για: τους καλύτερους Γάλλους παραγωγούς και τα κρασιά τους, τα γενικά χαρακτηριστικά των κρασιών που παράγει η κάθε περιοχή, το έδαφος και το κλίμα της κάθε αμπελουργικής ζώνης, τις ποικιλίες και τον τρόπο καλλιέργειας των αμπελιών, τις μεθόδους οινοποίησης, τη διαδικασία επιλογής των αμπελώνων, την ποιότητα των κρασιών ανάλογα με τη χρονιά τους, την ιστορία ενός προϊόντος με τόσο εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις τιμής. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Σ... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ALPHA WINE GUIDE 2006 (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ GUIDES)
ΤΑ 795 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ
Εκδότης: ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Κωδ. Πολιτείας: 1072-0046 -... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ALPHA WINE GUIDE 2005
ΤΑ 763 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ
Εκδότης: ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Κωδ. Πολιτείας: 1072-0037 -... Διαβάστε περισσότερα... |
||
ALPHA WINE GUIDE 2004 - ΟΔΗΓΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΤΑ 650 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ
Εκδότης: ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Κωδ. Πολιτείας: 1072-0021
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 20% -... Διαβάστε περισσότερα... |
Πλοήγηση
Φίλτρα
Ελληνικές / Ξένες Εκδόσεις
Ημερομηνία Έκδοσης
Διαθεσιμότητα
Περιοχή Τιμών
Συγγραφέας / Δημιουργός
Εκδότης / Κατασκευαστής