Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤ΄ Ο ΕΥΠΑΤΩΡ // ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤ' Ο ΕΥΠΑΤΩΡ

ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

+
-
ΡΟΔΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0950-0018
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον κυρίως Πόντο ζούσαν ετερόκλητοι λαοί που ενώθηκαν αναγνωρίζοντας το Μιθριδάτη ως βασιλιά τους. Η βάση του κυρίως Πόντου ήταν οι ελληνικές αποικίες που υπήρχαν από τον 8ο π.Χ. αιώνα. Αυτές οι αποικίες έμειναν σε όλη την ιστορική πορεία τους αυτόνομες και κλεισμένες στον εαυτό τους. Στα χρόνια του Μιθριδάτη και μέσα στα πλαίσια του κράτους του οι ελληνικές πόλεις τείνουν προς μία εθνότητα που επεκτείνεται και στους άλλους λαούς. Οι Έλληνες, που στελεχώνουν το μεγάλο μέρος του κρατικού μηχανισμού στο κράτος του Μιθριδάτη, δεν είναι πια περιορισμένοι στις πόλεις, όπως παλιότερα, αλλά κινούνται στον ευρύτερο χώρο. Ο χώρος εξελληνίζεται, για να γίνει ο κυρίως Πόντος η δυναμικότερη εστία του Ελληνιστικού Κόσμου. Στα σαράντα χρόνια της βασιλείας του Μιθριδάτη γίνεται η πιο μεγάλη εξάπλωση του ποντιακού ελληνισμού. Η δύναμή του απλώθηκε και στην Καππαδοκία και στη Φρυγία. Ο Πόντος απέκτησε ενότητα αφομοιώνοντας όλα τα ετερόκλητα στοιχεία στον ελληνισμό. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607083296
ΕκδότηςΓΟΡΔΙΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0950-0018
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

[29/04/2019] veni.vidi.vici.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ελκυστική μελέτη σχετικά με τον Ευπάτορα, τον ελληνιστικό "εφιάλτη" των Ρωμαίων και συνάμα ευφυή ηγέτη εκ των τελευταίων ελληνιστικών βασιλείων. Ο Ροδάκης μοιάζει να κατέβαλε ψυχή και σώμα τόσο για τη συγγραφή του βιβλίου, όσο και για την έκδοση του. Αξίζει να αναφερθεί και η συμβολή του Κέντρου Ποντιακών Μελετών, το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα. Μια καλή προσθήκη για τον ενδιαφερόμενο επιστήμονα και μη, σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες του ελληνιστικού βασιλείου του Πόντου, καθώς και ενός από τους αποτελεσματικότερους ηγέτες της ύστερης αρχαιότητας. Η παρούσα μελέτη πράγματι είναι αναγκαία, καθώς η εμβληματική μορφή του Μιθριδάτη ΣΤ' απουσίαζε σε επίπεδο αποκλειστικής -όσον αφορά σε ένα βιβλίο- έρευνας. Αξίζει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΝΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
€6.50 €2.60
(-60%)
Κερδίζετε €3.90

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS