Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΓΟΣ

ΠΑΓΟΣ

+
-
FEREY CARYL
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1513
Τιμή Έκδοσης
€19.90
Τιμή Πολιτείας
€13.93
(-30%)
Κερδίζετε €5.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Νορίλσκ ειναι η βορειότερη πόλη της Σιβηρίας και η πλέον μολυσμένη του κόσμου· μια πόλη-εργοστάσιο, μια δαντική Κόλαση, με το διαρκές βόρειο σέλας και τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και στους μείον 50° Κελσίου. Σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, την επομένη μιας αρκτικής καταιγίδας, στα χαλάσματα μιας στέγης που κατέρρευσε, γίνεται η ανακάλυψη του πτώματος ενός εκτροφέα ταράνδων. Την έρευνα αναλαμβάνει ο Μπορίς, ένας φλεγματικός, εξόριστος αστυνομικός απ' το Ιρκούτσκ.
Στη χωρίς τοίχους φυλακή της πόλης του Νορίλσκ, ο Μπορίς ανακατεύεται με μια νεολαία που φτύνει αίμα στις στοές των ορυχείων, που εφευρίσκει διάφορους τρόπους για να αποδράσει, να ξεχαστεί, που αγαπάει αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Γιατί στο Νορίλσκ βασιλεύει η διαφθορά και όλοι παρακολουθούν ο ένας τον άλλο. Όσο ο κίνδυνος, αδυσώπητος, τους περιτριγυρίζει, ο Μπορίς πεισματώνει, ώσπου να δώσει τη λύση.
Ο Πάγος, Led [Λιότ] στα ρωσικά, είναι μια κατάδυση στο ακραίο, αλά Blade Runner, σκηνικό της Σιβηρίας. Σε αυτό το πολιτικό και οικολογικό μυθιστόρημα, διαφορετικό από τα προηγούμενα πολάρ του, ο Καρύλ Φερέ ντύνει το νουάρ στο αρκτικό λευκό, με πολλούς κεντρικούς χαρακτήρες να υφαίνουν την ιστορία του.
Ο Καρύλ Φερέ, στο αποκορύφωμα της τέχνης του, πραγματοποιεί μια συγγραφική στροφή από την περίφημη Τριλογία της λατινικής Αμερικής. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Το τέρας
Το κάλεσμα
Το κλουβί
Σημείωμα του συγγραφέα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLED
ISBN139789605055202
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΚΑΡΩΦ ΑΡΓΥΡΩ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΡΕ ΚΑΡΙΛ
Κωδικός Πολιτείας0020-1513
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[26/07/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η διαφθορά, η βία, η καταπίεση, οι ψυχικές διαταραχές, οι αυτοκτονίες, ο αλκοολισμός και το σκοτάδι κυριαρχούν σε μια κοινωνία που φαίνεται να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της, οι νέοι "φοβούνται, νιώθουν απομονωμένοι και ανήμποροι" ή δείχνουν ότι έχουν γεράσει πριν από την ώρα τους ("Πόσων χρονών ήταν, εικοσιτριών; Έδειχνε τριάντα, ή σαράντα σε σύγκριση με τα κορίτσια της Δύσης που τα έβλεπε στο διαδίκτυο. Μια επιταχυνόμενη γήρανση που οφειλόταν στη ρύπανση της βιομηχανικής πόλης, στις μεγάλες αποκλίσεις της θερμοκρασίας και στους τρεις μήνες της συνεχούς νύχτας μετά τους άλλους τρεις της απόλυτης μέρας που απορρύθμιζαν τον μεταβολισμό της"), οι χαρακτήρες είναι πολλοί και αρκετά ενδιαφέροντες, ενώ θίγονται από τον συγγραφέα μεγάλα πολιτικά, κοινωνικά και οικολογικά ζητήματα, όπως η στενή σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η κλιματική αλλαγή, καθώς και τα προβλήματα των αυτόχθονων κατοίκων ή των ομοφυλόφιλων!
Το μυστήριο, λοιπόν, συνδυάζεται με τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία, καθώς ο συγγραφέας φαίνεται ότι έχει κάνει ενδελεχή έρευνα για την ιστορία του τόπου, την πολιτική κατάσταση και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν. Σου δίνει την εντύπωση, όμως, ότι αυτά κάποιες φορές υπερκαλύπτουν την πλοκή και αναλώνεσαι σε κάποιες σελίδες στο να εμπλουτίζεις απλώς τις γνώσεις σου, κάτι που θα μπορούσες να κάνεις διαβάζοντας ένα άλλο βιβλίο επιστημονικού, πολιτικού ή ιστορικού περιεχομένου! Η πλοκή δεν παύει, βέβαια, να είναι ενδιαφέρουσα, χωρίς, όμως, τις μεγάλες ανατροπές! Η ανάλυση των χαρακτήρων είναι πολύ καλή, οι περιγραφές ρεαλιστικές, χωρίς να χάνουν σε πολλά σημεία τον λυρισμό τους, ενώ το τέλος αρκετά ελπιδοφόρο! Έχεις την αίσθηση, συνεχώς, όμως, ότι κάτι λείπει και, μάλιστα, ενώ περιμένεις, σε κάποια σημεία, να συμβεί αυτό το "συγκλονιστικό", αυτό δεν έρχεται με τίποτα! Καλό, αλλά μέχρι εκεί!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΠΛΟΜΟΦ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25
ΤΟ 1821 ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€9.54 €4.77
(-50%)
Κερδίζετε €4.77

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS