Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

+
-
ΧΑΤΖΗΣ Ν. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3220-2128
Τιμή Έκδοσης
€11.99
Τιμή Πολιτείας
€8.99
(-25%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η φιλελεύθερη προσέγγιση στην πολιτική, τις κοινωνικές σχέσεις και την οικονομία ξεχωρίζει επειδή δίνει προτεραιότητα στην ελεύθερη επιλογή. Οι μεγάλοι φιλελεύθεροι διανοητές, οι οποίοι εμπέδωσαν και διέδωσαν αυτή τη σχολή σκέψης, θέλησαν το άτομο να είναι ελεύθερο όταν πρόκειται να ασκήσει το δικαίωμα επιλογής. Για να επιτευχθεί αυτό, οι φιλελεύθεροι θέλησαν να δομήσουν μια Ανοικτή Κοινωνία. Η έμφαση των φιλελευθέρων στην ελευθερία των ατόμων, των ιδεών, των δραστηριοτήτων και των επιλογών, με ανοχή και προτεραιότητα στην πρόοδο, τις νέες ιδέες και αντιλήψεις δημιουργεί ισάριθμα πεδία σύγκρουσης με άλλες φιλοσοφικές και πολιτικές προσεγγίσεις.
Η παρούσα εισαγωγή στις αρχές του φιλελευθερισμού παρουσιάζει τις βασικές αρχές και ιδέες: ανοχή, αυτοκτησία, κράτος δικαίου και δικαιώματα, όπως καθοριστικά επηρέασαν τις σύγχρονες συνταγματικές δημοκρατίες. Ποια είναι όμως η σχέση των φιλελεύθερων αντιλήψεων με την ελεύθερη αγορά και τον καπιταλισμό; Πώς συνδέεται με την κριτική στον οικονομικό φιλελευθερισμό; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
- Μια πολύ σύντομη ιστορία του φιλελευθερισμού
- Η προτεραιότητα της ελευθερίας
- Η οικονομική ελευθερία
Βιβλιογραφικό δοκίμιο
Φιλελευθερισμός: τα βασικά έργα
Λεπτομέρειες
ISBN139789605696238
ΕκδότηςΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣειράΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ 3
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2017
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x13
ΕπιμέλειαΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΛΒΙ
Κωδικός Πολιτείας3220-2128
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aligeo68

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

C Angelopoulos, Syntactician, aligeo68

Κριτικές για το προϊόν

[19/01/2023] Manolis12.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πιστεύω πως είναι ένα από τα καλύτερα εισαγωγικά βιβλία για όσους έχουν ελάχιστες έως και μηδενικές γνώσεις για την ιδεολογία του κλασικού φιλελευθερισμού. Ο συγγραφέας σου δίνει να καταλάβεις μέσα από ελάχιστες σελίδες το τι πραγματικά πρεσβεύει ο φιλελευθερισμός όσον αφορά την πολιτική και οικονομική του ανάλυση. Διαψεύδω κατηγορηματικά τον παραπάνω αναγνώστη ο οποίος δεν κατάφερε να ερμηνεύσει τα όσα γράφονται μέσα στο βιβλίο. Τέλος το βιβλίο είναι ευανάγνωστο.
[07/03/2017] bama.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Αν σας έχει ζορίσει η κρίση και είστε έτοιμοι να τα σπάσετε όλα διαβάστε αυτό το βιβλίο. Θα δείτε πως όλα είναι για το καλό σας και θα ηρεμήσετε. Αυτός ο κόσμος που ζούμε είναι ο καλύτερος δυνατός κόσμος (εντάξει με λίγες μεταρρυθμίσεις ακόμα). Το συνιστούν σαράντα κατασκευαστές μνημονίων οι περισσότεροι εκ Σικάγου ορμώμενοι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΒΤΙΤΣ
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΒΟΤΑΝΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
€25.00 €11.25
(-55%)
Κερδίζετε €13.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS