Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΥΡΥΔΙΚΗ // ΄Η ΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΣΤΟΝ ΑΔΗ

ΕΥΡΥΔΙΚΗ

'Η ΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΣΤΟΝ ΑΔΗ

RUHL SARAH
Κωδ. Πολιτείας: 1942-0007




Παρουσίαση

Η "Ευρυδίκη" γράφτηκε προς τιμήν του πατέρα της Ruhl, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 1994 και αποτέλεσε μια ευκαιρία για τη συγγραφέα προκειμένου να συνομιλήσει μαζί του μετά τον θάνατό του. Το έργο δίνει έμφαση στη χρήση των λέξεων και στην κατανόηση της γλώσσας, μία εμμονή που η Ruhl οφείλει στον πατέρα της, ο οποίος κάθε Σάββατο πήγαινε τις κόρες του για πρωινό και τις μάθαινε από μια καινούργια λέξη μαζί με την ετυμολογία της. Πολλές από εκείνες τις λέξεις συναντώνται στο έργο της "Ευρυδίκη".
Το έργο, που αποτελεί την εκδοχή της Sarah Ruhl πάνω στον αρχαιοελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, είναι ιδωμένο από την πλευρά της Ευρυδίκης και τοποθετείται σε έναν Κάτω Κόσμο με αναφορές στον κόσμο της Αλίκης των Θαυμάτων. Εδώ, -αντίθετα με τον πρωτότυπο μύθο και άλλες εκδοχές του- η Ευρυδίκη, που δοκιμάζεται από το δίλημμα να επιστρέψει στη γη με τον Ορφέα ή να παραμείνει στον Άδη με τον πατέρα της, είναι εκείνη που προκαλεί τον Ορφέα να στραφεί και να την κοιτάξει. Οι πέτρες κατέχουν τη λειτουργία του Χορού της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, προβαίνουν σε σχολιασμούς, κάνουν παραινέσεις προς τους ήρωες, ωστόσο δεν παρεμβαίνουν στα γεγονότα και δεν προωθούν τη δράση. Το έργο ανατέμνει τις ερωτικές σχέσεις, την αγάπη, τις διόδους επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους και τη διαπερατότητα μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και εκείνου των νεκρών, επιχειρώντας ν' ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής και του επέκεινα.
Το έργο, από την πρώτη του παρουσίαση μέχρι σήμερα, παραμένει στο ρεπερτόριο σημαντικών θεάτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η ευρωπαϊκή του πρεμιέρα έγινε στο θέατρο Young Vic του Λονδίνου τον Μάιο του 2010. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ΕκδότηςΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις24x17
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΥΛ ΣΑΡΑ
Κωδικός Πολιτείας1942-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geogatz

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΑ ΚΑΛΕ ΤΩΡΑΑΑ!
ΒΡΑΝΑ ΣΠΕΡΑΝΤΖΑ
€14.50 €5.07
(-65%)
Κερδίζετε €9.43
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΟΤΖΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
€9.66 €2.90
(-70%)
Κερδίζετε €6.76

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS