
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
GROSSMAN DAVIDΚωδ. Πολιτείας: 4580-5065
Τιμή Έκδοσης €22.20 | Τιμή Πολιτείας €19.98 | (-10%) |
Κερδίζετε €2.22 |
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
ΒΡΑΒΕΙΟ JEWISH QUARTERLY-WINGATE 2011ΒΡΑΒΕΙΟ MEDICIS ETRANGER ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2011
Αυτή είναι η ιστορία της Όρα, μιας γυναίκας που προσπαθεί να σώσει με τον δικό της τρόπο τον δευτερότοκο γιο της, διασχίζοντας με τα πόδια το Ισραήλ, από την Ιερουσαλήμ ως τη Γαλιλαία, με σύντροφό της τον φίλο και εραστή των νεανικών της χρόνων Άβραμ. Καθώς περιπλανιέται αποφεύγοντας να μάθει τα κακά νέα για την τύχη του παιδιού της στο μέτωπο, η Όρα αναθυμάται και ανασταίνει μέσα από την αφήγησή της τη ζωή του, αλλά και την πορεία της χώρας στην οποία ζει - από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών έως τις μέρες μας. Ως η φωνή της συνείδησης του γιου και της πατρίδας της, την οποία όμως κανείς από τους δύο δε θέλει να ακούσει, αυτή η μητέρα βρίσκεται στο επίκεντρο του συγκλονιστικού αντιπολεμικού αριστουργήματος που, κατά τραγική σύμπτωση, ταυτίστηκε με την ιστορία της ζωής του συγγραφέα του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
"Πρόκειται για το αριστούργημα τον Νταβίντ Γκρόσμαν. Ο Φλομπέρ δημιούργησε την Έμα, ο Τολστόι την Άννα και τώρα ο Γκρόσμαν δημιούργησε την Όρα - τον πλέον ολοκληρωμένο χαρακτήρα τής σύγχρονης πεζογραφίας. Καταβρόχθισα αυτό το μεγάλο βιβλίο σε πυρετώδη έκσταση. Σπαρακτικό, όμορφο, αξέχαστο". (Πολ Όστερ, συγγραφέας)
"Υπάρχουν κάποιοι συγγραφείς που στα λόγια τους αναγνωρίζεις συγγραφείς. Είναι μετρ στην αποτύπωση του ακριβούς συναισθήματος και του ουσιώδους. Οι ήρωές του δεν αποτίθενται απλώς στις σελίδες αλλά ζωντανεύουν μπρος στα μάτια του αναγνώστη, σε τρεις διαστάσεις, το δέρμα τους καλύπτεται από λέξεις που κόβουν σαν μαχαίρι αλλά λάμπουν από συμπόνια". (Γιαν Μαρτέλ, συγγραφέας)
To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:
dimbikΚριτικές για το προϊόν
Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.