Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΕΛΑΝΑ

ΣΕΛΑΝΑ

+
-
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2760-4065
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Παρθενών, όπως όλα τα μεγάλα αριστουργήματα, κρύβει στη μορφή του και την εμπειρία ζωής του δημιουργού του, του Ικτίνου τις επιθυμίες, τους έρωτες, τις απογοητεύσεις, τις αμφιβολίες, τις αγωνίες και τους φόβους του. Τη δίνη αυτής της εμπειρίας σαρώνει η μυθιστορηματική αφήγηση ταξιδεύοντας στην άλλη άκρη του χρόνου, στην καρδιά μιας Αθήνας, όπου ο δήμος είναι «τύραννος», όπως τον αποκαλεί ο Ευριπίδης, και οι θεοί εξακολουθούν να ενδιαφέρονται και να παρεμβαίνουν στο ανθρώπινο σύμπαν, Οδηγός στην περιπέτεια η δαιμονική και μαγευτική συγχρόνως Σελάνα, σύντροφος ζωής του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Παρθενώνας, μας λέει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, γεννήθηκε από τη δημοκρατία του 5ου αιώνα κι από τους ανθρώπους της, τους επώνυμους με όλα τα θετικά και τα αρνητικά τους στοιχεία αλλά κι από τον λαό, που δεν είναι πάντα τόσο σοφός όσο φαίνεται. Η συνεχής αναφορά στην καλλιτεχνική εναλλαγή του φωτός και της σκιάς στα κτήρια, που παρελαύνουν στο μυθιστόρημα, αντικατοπτρίζει και τη μίξη φωτεινών και σκοτεινών σημείων στο πολίτευμα. Η δημοκρατία, ακόμα και στο αποκορύφωμά της, γέννησε διανοούμενους αλλά και τέρατα, θριάμβους αλλά και πανωλεθρίες. Κι είναι η επιλογή του κορυφαίου επιτεύγματος της εποχής, ανάμεσα σε κορυφαία έργα, του ναού δηλαδή της Παλλάδας, που κάνει την αθηναϊκή πολιτεία πεδίο προόδου αλλά και προγονοπληξίας, καινοτομίας αλλά και οχλοκρατίας. (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, bookpress.gr 16/04/2019)
Λεπτομέρειες
ISBN139786180313994
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2760-4065
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

tbisimis

Κριτικές για το προϊόν

[21/01/2019] kmoutz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μολις το τελειωσα.Προλειται για εξαιρετικο πονημα.Πολυ καλη και πρωτοτυπη μυθοπλασια,βαθια αρχαιογνωσια και αριστη γνωση της ελληνικης γλωσσας από μερους του συγγραφεα.Νομιζω ότι ο Τ.Θεοδωροπουλος μ αυτό το εργο εχει φτασει στην κορυφη της συγγραφικης του δημιουργιας.Το συνιστω ανεπιφύλακτα στους απαιτητικούς αναγνωστες που ζητουν αυτό που θα διαβασουν να εχει ειδικο βαρος κι όχι απλο ενδιαφερον.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ (ΣΕΙΡΑ 5 ΤΟΜΟΙ)
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
€59.36 €29.68
(-50%)
Κερδίζετε €29.68
ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
STRANG GILBERT
€40.00 €16.00
(-60%)
Κερδίζετε €24.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS