Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΞΟΔΟΣ

Η ΕΞΟΔΟΣ

+
-
ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1703-0062
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σας παρουσιάζω το νέο μου βιβλίο για την Ελληνική κρίση. Αποτελείται (κεφάλαια 1 - 8) κυρίως από τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις μου στο Blog "Οικονομικές Αντιλογίες" που φιλοξενείται στο In.gr από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012. Τα σημαντικά όμως κεφάλαια (9ο και 10ο) έχουν γραφεί αποκλειστικά για το παρόν βιβλίο.
Είναι πολύ δύσκολο να παίρνει κάποιος το θάρρος να δημοσιεύει αναλλοίωτα παλαιότερα δημοσιευμένα κείμενά του, γιατί απλούστατα μπαίνει στο βάσανο της επιβεβαίωσης μέσα στο χρόνο. Όμως αντλώ ιδιαίτερη ικανοποίηση να αισθάνομαι ότι τα γεγονότα και η κατεύθυνση των πραγμάτων δεν έχουν ανατρέψει τη βασική ισχύ των συλλογισμών.
Το βιβλίο αυτό περιγράφει σε αδρές γραμμές μία ολοκληρωμένη πρόταση Εξόδου από την Οικονομική Κρίση που μαστίζει τη χώρα από το 2009 μέχρι σήμερα και την είσοδο σε μία νέα αναπτυξιακή περίοδο.
Ως αναπτυξιακή διαδικασία ορίζουμε όχι απλώς την άφιξη κάποιων θετικών ρυθμών ανάπτυξης, που και αυτοί βεβαίως σήμερα μας φαίνονται ένα όνειρο μακρινό, αλλά εκείνους τους ρυθμούς οι οποίοι προοδευτικά θα μας οδηγήσουν στην ανάκτηση των απωλειών σε όρους προϊόντος και ανεργίας που υφιστάμεθα κατά τη μεγάλη ύφεση, θα πρέπει να έχουν μάλιστα τέτοιο μέγεθος και ποιότητα ώστε να απορροφήσουν τη δημιουργούμενη ανεργία.
Το βιβλίο δομείται ως εξής: Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται εκτενής αναφορά στο Μνημόνιο εστιάζοντας στα βασικά σημεία και στους άξονες στους οποίους στηρίζεται ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Παράλληλα γίνεται αναφορά στη σημασία των προσδοκιών για το μέλλον και στη σημασία εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος. Τέλος, στο τελευταίο σημείωμα του κεφαλαίου παρουσιάζεται ο ρυθμός μεγέθυνσης και συρρίκνωσης της Ελληνικής οικονομίας από την έναρξη της κρίσης μέχρι και το άμεσο μέλλον, με βάση την ένταση της κρίσης.
Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα σενάρια χρεωκοπίας καθώς και στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι οίκοι αξιολόγησης στην επέκταση της κρίσης. Στην εξέλιξη της κρίσης σημαντική συνιστώσα αποτέλεσαν οι δηλώσεις θεσμικών οργάνων στην Ευρώπη οι οποίες φαίνεται να επηρέασαν το κόστος δανεισμού της χώρας και έπαιξαν σοβαρό ρόλο στη δημιουργία αρνητικών προσδοκιών. Αναφορά γίνεται στις πιθανότητες πτώχευσης της Ελληνικής οικονομίας. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
1. Η πρώιμη κριτική στο Μνημόνιο
2. Ο φόβος της χρεοκοπίας
3. Οι ευρωπαϊκές αποφάσεις
4. Η προσαρμογή ανταγωνιστικότητας
5. Η δημοσιονομική προσαρμογή
6. Η αναδιαπραγμάτευση
7. Οι νέες διαρθρωτικές πολιτικές
8. Η έξοδος
9. Η σιδηρά πειθαρχία
10. Η έξοδος προς το μέλλον
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE EXIT
ISBN139786185027018
ΕκδότηςΕΥΡΑΣΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων210
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΚΩΣΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1703-0062
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
Μάρκος Αυρήλιος
ROBERTSON DONALD
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS