Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΑΣΤΟΥΚΟΨΑΡΑ

ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΟΨΑΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΛΕΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-1609




Παρουσίαση

Γιατί ένας τακτοποιημένος, σοβαρός κύριος εξαφανίζεται; Γιατί η τηλεόραση είναι πάντα ανοιχτή; Γιατί φοράει αδιάβροχο; Γιατί δε θα 'ρθουν φέτος οι χρυσοί σκαραβαίοι; Πότε θα γυρίσει ο τσάρος; Πότε θα 'ρθει το τρόλεϊ; Γιατί ξεράθηκε η ελιά; Ποια ευχαρίστηση βρίσκει η Λάουρα στην πορνεία; Πόσες σταγόνες λεμόνι παίρνει ένας σκέτος ελληνικός καφές; Τι χρώμα ματιών είχε; Ποιος κρέμασε τους κρεμαστούς κήπους; Γιατί τρυπάνε τ' αγκάθια; Γιατί παντρεύεται ο κόσμος; Ποια είναι η Μήτσος; Ποια είναι η Πάολα; Ποιος είναι ο Συμεών; Που πάνε όλα τα χαμένα καπάκια του σύμπαντος; Γιατί ανάβουν τσιγάρα στα Χάιλαντς; Γιατί σωπαίνει ο Πυλάδης; Τι είναι μεταλλείο; Γιατί ο Καναδάς συνορεύει με τη Σουηδία, τη Βραζιλία και την Αίγυπτο; Γιατί δεν κουράζονται στο ένα πόδι οι πελαργοί; Γιατί εξαφανίστηκε το πιάτο μου; Τι τα 'θελε τα κεφτεδάκια ο ηγούμενος; Γιατί οι Dead Kennedys άφησαν ανοιχτό τον ενισχυτή μετά τη συναυλία; Γιατί περπάτησε ο παραπληγικός πλωτάρχης; Γιατί κατέρρευσε ο κομμουνισμός; Τι χρειάζονται τα βιβλία; Τι θέλετε από μας; Αυτές κι άλλες απορίες δε λύνονται με αυτό το μυθιστόρημα. Διατυπώνονται όμως και αυτό είναι κάτι. Δεν είναι; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600317473
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2250-1609
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

eraserhead, spbozas, fanisagia, maria vouka

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

RNAman, eraserhead, Daphne Ann, ageloVII, freeberty, raton, lefteror, ki11ua, billias, basilpap, spbozas, nefmpi, maria vouka, kafrin

Κριτικές για το προϊόν

[09/07/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Πρόκειται για ένα βιβλίο με το οποίο περνάς απλώς ευχάριστα για λίγες ώρες! Ναι, διαβάζεται πολύ γρήγορα!
Περιγράφονται σουρεάλ καταστάσεις της ελληνικής πραγματικότητας με καυστικό χιούμορ, αρκετές βωμολοχίες, μπόλικη ειρωνεία και κυνισμό.
Ο λόγος είναι απλός, άμεσος, προφορικός, η γλώσσα αιχμηρή, η γραφή ανάλαφρη, χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πλοκή (δύο "φευγάτοι" τύποι προσπαθούν να βρουν τον πατέρα του ενός που έχει εξαφανιστεί) ή να γίνεται κάποια εμβάθυνση στους χαρακτήρες.
Η άνεση με την οποία παρουσιάζει ο συγγραφέας τα κακώς κείμενα στον χώρο της εκκλησίας, της οικογένειας ή της τηλεόρασης μπορεί να χαρακτηριστεί "δήθεν" από κάποιους ή να ενοχλήσει η κριτική του κάποιες φορές, καθώς και οι εκφράσεις και και το χιούμορ του που μπορεί να θυμίσουν 16χρονο έφηβο ή παρέα σε ΚΨΜ. Οι πολλές επαναλήψεις, επίσης, που γίνονται στο κείμενο, αλλά και η πληθώρα των κοφτών, σύντομων προτάσεων ("Το μετρό. Το τρένο. Εκεί. Αλλά ο σταθμός δεν έμοιαζε με κανέναν που να ήξερα. Και οι σκάλες δεν έμοιαζαν. Οι κυλιόμενες. Αυτές.") μπορεί να ξενίσουν τον αναγνώστη, αλλά δεν παύει το κείμενο να αποτελεί τονωτική ένεση για βελτίωση της διάθεσης!
Όλοι εσείς που ενδιαφέρεστε για λογοτεχνία με την κλασική έννοια του όρου και δεν μπορείτε να αντέξετε τη γνωστή ελληνική "καφρίλα" αποτυπωμένη σε χαρτί, μην το διαβάσετε γιατί θα απογοητευτείτε!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΛΟΥΒΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS