Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΕΡΟΠΛΑΣΤ

ΑΕΡΟΠΛΑΣΤ

+
-
ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΑΝΤΖΕΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-2046
Τιμή Έκδοσης
€24.15
Τιμή Πολιτείας
€16.90
(-30%)
Κερδίζετε €7.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2014 Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Ο ΙΚΕΡ, Η ΜΕΛΑΝΙ, Ο ΜΑΡΤΙ ΚΑΙ ο Κάι είναι στο τρένο για το Πορ' Μπόου, το ανεμοδαρμένο παραθαλάσσιο χωριό της Καταλονίας όπου πέθανε ο Βάλτερ Μπένγιαμιν το 1940, επιχειρώντας να ξεφύγει από τον φασισμό αλλά χωρίς να πιστεύει ότι μπορεί. Δεν είναι σίγουροι για το πώς πείστηκαν γι' αυτό το ταξίδι, ούτε σε τι αποσκοπεί. Όμως, όπως λένε, η ιστορία θα δείξει.
Όπως ο Μπένγιαμιν, οι πέντε πρωταγωνιστές του ΑΕΡΟΠΛΑΣΤ αισθάνονται έκπτωτοι της μελαγχολικής ευρωπαϊκής κοινωνίας. Οι ιστορίες τους συνθέτουν μιαν αγωνιώδη περιπλάνηση σε τοπία της ηπείρου που εκτείνονται από το Ελσίνκι, την Αθήνα και τη Βαρκελώνη μέχρι μιαν εναλλακτική κοινότητα στο μαγικό βουνό Μονσερράτ και το εξερευνητικό πλοίο Πραγματικότητα, όμως κυρίως μέχρι τον βυθό των μεταξύ τους σχέσεων. Οι αφηγήσεις τους αλληλοσυμπληρώνονται, αποτυπώνοντας μια καθημερινότητα ορίων αλλά και οριακών αναθεωρήσεων: η Αντιγόνη, που αρνείται τον ρόλο της μητέρας εγκαταλείποντας το παιδί της, γίνεται η καταλυτική παρουσία στις ζωές των ανθρώπων που συναντά - ζωές όπου οι προσωπικές επιλογές συνδέονται με άλλους κύκλους αρνήσεων και εναντιώσεων σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία.
Άραγε, όσοι λαμβάνουν μία απόφαση βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα απ' όσους αρνούνται να λάβουν; Είναι δυνατόν ν' αλλάξεις χωρίς να καταστρέψεις - ιδίως όσους αγαπάς; Και όσο για τα υπέροχα παραμύθια των παιδικών σου χρόνων, γίνονται επικίνδυνα όταν έρθει η στιγμή να τα πάρεις στα σοβαρά; Μέσα από μια διεύρυνση της συνθήκης εκτάκτου ανάγκης που πια περιλαμβάνει την επιθυμία να επιβιώσεις, να ερωτευτείς, να δημιουργήσεις, ως και ν' αλλάξεις τον κόσμο, το ΑΕΡΟΠΛΑΣΤ είναι ό,τι απομένει όταν ο κόσμος σου έρχεται αντιμέτωπος με όλα αυτά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο κειμενικός κόσμος τη μεταμοντέρνα εποχή συντίθεται από ιδεολογικά μποζόνια, μικροσωματίδια που αιωρούνται ανάμεσα στα γεγονότα και σχηματίζουν την άυλη μάζα της λογοτεχνικής εξέλιξης. Το έργο της Άντζελας Δημητρακάκη, το συνολικό ίσως έργο, εκφράζει απόλυτα τη διεθνιστική εποχή μας, που μέσα στην αεικίνητη φύση της ρίχνει στο χωνευτήρι της απροσδιοριστίας όλα τα μέλη της». (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, bookpress.gr, 02/03/2016)

Περιεχόμενα

ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Στο τρένο για το Πορ' Μπόου
(πιθανό σχέδιο μυθιστορήματος)
ΙΚΕΡ
Παράλυση
(ημερολόγιο 2013)
ΜΑΡΤΙ
Κοινότητα
(συνοπτική αυτοβιογραφία)
ΜΕΛΑΝΙ
Άγγελοι
(γράμματα στον Μαρτί τον Σεπτέμβρη)
ΚΑΪ
Η μαρτυρία μου
Λεπτομέρειες
ISBN139789600516494
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΡΟΥΜΠΙΝΗ
Κωδικός Πολιτείας1710-2046
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

iliasr, nfilippou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ
SHEPARD SAM
€13.30 €5.32
(-60%)
Κερδίζετε €7.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS