Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΧΙΟΝΙ

ΧΙΟΝΙ

+
-
PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
Κωδ. Πολιτείας: 3330-9374
Τιμή Έκδοσης
€21.90
Τιμή Πολιτείας
€15.33
(-30%)
Κερδίζετε €6.57


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Κα, εξόριστος στη Γερμανία Τούρκος ποιητής, επιστρέφει στην πατρίδα του για να ταξιδέψει σε μια απομακρυσμένη πόλη κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, το Καρς. Σκοπός του είναι η πραγματοποίηση μιας δημοσιογραφικής έρευνας για τις μαζικές αυτοκτονίες κοριτσιών που τους απαγορεύεται να φορούν την ισλαμική μαντίλα. Στο Καρς όμως τον οδηγούν επίσης οι αναμνήσεις του για τη λαμπερή Ιπέκ, την προσφάτως διαζευγμένη παλιά του συμφοιτήτρια. Εν μέσω διαρκούς χιονόπτωσης και καθολικής καχυποψίας, ο Κα θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης των ισλαμιστών με το κεμαλικό κατεστημένο και θα μπει στο στόχαστρο του πρώην συζύγου της Ιπέκ, ενός τρομοκράτη και άλλων. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Η δεξιοτεχνία του συγγραφέα και οι ισχυρές ιδέες του μας βοηθούν να κατανοήσουμε την κρίση της εποχής πολύ περισσότερο απ' ό,τι θα κατάφερνε οποιοσδήποτε ειδικός επί του θέματος. Ο Ορχάν Παμούκ είναι το είδος του συγγραφέα για τον οποίο εφευρέθηκε το βραβείο Νόμπελ". (Daily Telegraph)
"Ένα μυθιστόρημα βαθιάς συνάφειας με την παρούσα στιγμή. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις της εκκοσμίκευσης και τις δυνάμεις του θρησκευτικού φανατισμού... μεταφέρεται ανεπαισθήτως με οδυνηρές εικόνες στην ανθρώπινη αδυναμία που μπορεί να αποτελεί το θεμέλιο και των δύο αυτών επιλογών". (The Times)
"Ένα μαγευτικό μείγμα: σκληρότητα και χιούμορ, ποίηση και βία, και μια φωνή της οποίας το ηχόχρωμα κυμαίνεται από την παιγνιώδη διάθεση ενός αφηγητή έως τη σκοτεινή βάσανο ενός ερευνητή". (The New York Times)
"Σε τι βαθμό άραγε μπορούμε να κατανοήσουμε την αγάπη και τον πόνο που νιώθει η καρδιά ενός άλλου; Σε τι βαθμό μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα κατανοήσουμε εκείνους που έχουν υποφέρει από την απελπισία, την απώλεια και την ολέθρια απογοήτευση πολύ περισσότερο από ό,τι εμείς έχουμε ποτέ βιώσει; Τέτοιες ερωτήσεις στοιχειώνουν τον ποιητή Κα, σε ένα μυθιστόρημα τόσο για την αγάπη όσο και για την πολιτική". (The Observer)

«Πολυπρόσωπο και πολυφωνικό, το Χιόνι ενσωματώνει μια πανσπερμία πολιτικών λόγων, που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα κι επιχειρούν να ερμηνεύσουν τις παθογένειες της τουρκικής κοινωνίας. Ο συγγραφέας δίνει ισότιμα τον λόγο σε όλους τους εμπλεκόμενους αναδεικνύοντας σφαιρικά όλες τις όψεις του προβλήματος. (...) Ο Παμούκ, γνωστός για τις φιλοδυτικές, εκσυγχρονιστικές του απόψεις, εμφανίζεται στο Χιόνι εντυπωσιακά καλοπροαίρετος απέναντι σε πολιτικές φωνές, που φανερά αντίκεινται στη δική του. Αντιμετωπίζει εξαρχής με συμπάθεια όλους τους εμπλεκόμενους, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές καταβολές τους, και κάνει μια συγκινητική προσπάθεια να μην ασκήσει αρνητική κριτική, ακόμα και όταν πρέπει να σκιαγραφήσει εξτρεμιστές με ξεκάθαρη αντικοινωνική δράση». (Νίκη Κώτσιου, bookpress.gr, 12/01/2021)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKAR
ISBN139789601686271
ΕκδότηςΠΑΤΑΚΗΣ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων654
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΒΡΕΤΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΕπιμέλειαΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΜΟΥΚ ΟΡΧΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3330-9374
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

κωνσταντινιά, blueshr, lorelei_stonyflux, evi201003, Elenikouki, doksa, clea, cat7fish3, vanasid, SophiaDespina

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
FIEBAG PETER
€9.90 €4.46
(-55%)
Κερδίζετε €5.44
ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€75.00 €22.50
(-70%)
Κερδίζετε €52.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS