Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΥΣΙ

ΠΟΥΣΙ

+
-
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0051
Τιμή Έκδοσης
€12.01
Τιμή Πολιτείας
€8.41
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Πούσι είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1947 από τον Α. Καραβία. Έκτοτε εκδόθηκε 4 φορές στις εκδ. Γαλαξίας (1961-1971), 16 φορές στις εκδ. Κέδρος (1975-1989) και, από τον Οκτώβριο 1989 μέχρι τον Δεκέμβριο 2000, 13 φορές στις εκδ. Άγρα.
Περιέχει τα 14 παρακάτω ποιήματα : Πούσι, Kuro Siwo, Στεριανή ζάλη, Cambay's Water, Αρμίδα, Black and White, Εσμεράλδα, Καραντί, Θαλάσσια Πανίς, Federico Garcia Lorca, Θεσσαλονίκη, Σταυρός του Νότου, Μάρεα, Λύχνος του Αλαδδινού. Πρόκειται για τετράστιχα ποιήματα σε σταυρωτή ή ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία.
Η συλλογή είναι αφιερωμένη στην Έλγκα Καββαδία, και κάθε ποίημα χωριστά και σε ένα διαφορετικό πρόσωπο, συγγραφείς, ηθοποιούς, ζωγράφους, δικούς κι ανώνυμους.
Κοσμείται με προμετωπίδα του Γιάννη Τσαρούχη. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΟΥΣΙ
KURO SIWO
ΣΤΕΡΙΑΝΗ ΖΑΛΗ
CAMBAY' S WATER
ΑΡΜΙΔΑ
BLACK AND WHITE
ΕΣΜΕΡΑΛΔΑ
ΚΑΡΑΝΤΙ
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΑΝΙΣ
FEDERICO GARCIA LORCA
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
ΜΑΡΕΑ
ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΑΔΔΙΝΟΥ
Λεπτομέρειες
ISBN139789603250388
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0020-0051
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

gigihikaru, leukokrino, dimos, Xadias23, dvo dav, premgiannik, boggar13, janMiso, dchalkidis, Summerwind, DIMIEPI, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[23/11/2020] DIMIEPI.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η σαγήνη της θάλασσας, η μέθη του ταξιδιού. Αγαπημένος Καββαδίας, πάντα ταξιδεύεις, πάντα αφήνεσαι να σε πάει το κυμα
[27/09/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στην ποιητική συλλογή που φέρει τον τίτλο 'Πούσι', ο Νίκος Καββαδίας διαμορφώνει έναν ιδιαίτερο ποιητικό λόγο ο οποίος παλινδρομεί σε ένα 'ταιριαστό' & 'αταίριαστο' βάθος, νοηματοδοτεί τα καθημερινά θαλασσινά βιώματα, τα βιώματα της απουσίας, της πρόνοιας για ένα γίγνεσθαι που 'χάνεται & που δύναται να 'αναγεννηθεί' σε έναν ιδιαίτερο 'απο-κρυφισμό': στον 'απο-κρυφισμό' ενός θαλασσινού περιβάλλοντος το οποίο εξισώνει ζωές, 'μυεί' στο αυθόρμητο, στον 'φετιχισμό' του άλλου κόσμου, του δοσμένου στο 'παράλογο', στην 'ενοχή' & στη δοτικότητα.. Η ποιητική γραφή του Νίκου Καββαδία προβάλλει ανθρώπινες σκιές, τις 'εντάσεις' του χρόνου, την αναζήτηση του απέριττου σε μία λέξη, σε μία στιγμή, σε μία θάλασσα 'εκρήξεων'.. Η θάλασσα αποτελεί τον 'καμβά' των ανθρώπινων συναισθημάτων, αποκαλύπτει ιστορίες, την διάστικτη παρηγορία του μύθου, την 'μήτρα' εντός της οποίας 'κυοφορείται' το 'χάος' του ποιητή.. Πέρα όμως από τις σημάνσεις της θάλασσας & της θαλασσινής 'Πολιτείας', του πλοίου στο οποίο εργάζεται ο ποιητής και δύναται να νοηματοδοτηθεί ως 'Κιβωτός' στο διάπυρο και άπειρο γίγνεσθαι, η ποίηση του εκ-βάλλει στη 'ρίζα' της προθυμίας, στη γη της φόνευσης για να αναφέρει, να 'ομιλήσει' ως ποίηση, ως σχέση & ως σώμα, ως αναγνώριση του αίματος: ''Ατσίγγανε και αφέντη μου, με τι να σε στολίσω; Φέρτε το Μαυριτάνικο σκουτί το πορφυρό, στον τοίχο της Καισαριανής μας φέραν από πίσω και ίσα ένα αντρίκειο ανάστημα ψηλώσαν τον σωρό''.. Στις κορυφώσεις και στις εντάσεις του περασμένου αιώνα, μέσα στη 'φωτιά' του φασισμού, η ποίηση, ο Νίκος Καββαδίας και ο Φεδερίκο Γαρθία Λόρκα να δια-κρατούν τα 'λάβαρα' της ιστορίας, της 'αγωνίας' για την μαρτυρία της ποίησης.. Μία εξαιρετική ποιητική συλλογή..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ
LIDDELL HENRY
€98.39 €49.20
(-50%)
Κερδίζετε €49.19
Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €13.88
(-60%)
Κερδίζετε €20.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS