Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΑΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος

+
-
LEVI PRIMO
Κωδ. Πολιτείας: 0020-0386
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€11.90
(-30%)
Κερδίζετε €5.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στις 22 Φεβρουαρίου 1944, 650 άνθρωποι στάλθηκαν στο Άουσβιτς στοιβαγμένοι σε δώδεκα τρένα για εμπορεύματα. Μόνο ο Πρίμο Λέβι και δύο άλλοι επέζησαν, έπειτα από παραμονή ενός έτους, πριν την απελευθέρωσή τους από τον ρωσικό στρατό τον Ιανουάριο του 1945. Στο στρατόπεδο ο Λέβι παρατηρεί τα πάντα, θα θυμηθεί τα πάντα, θα αφηγηθεί τα πάντα: το στρίμωγμα στους κοιτώνες τους συντρόφους που ανακάλυπταν το πρωί νεκρούς από την πείνα και το κρύο τους εξευτελισμούς και την καθημερινή εργασία, κάτω απ’ τα χτυπήματα των «Κάπος» τις περιοδικές «επιλογές» όπου ξεχώριζαν τους αρρώστους από τους υγιείς, για να τους στείλουν στο θάνατο τους απαγχονισμούς για παραδειγματισμό τα τρένα γεμάτα Εβραίους και τσιγγάνους, που οδηγούνταν με την άφιξή τους στα κρεματόρια...
Κι όμως, στην αφήγηση αυτή κυριαρχεί η πλέον εντυπωσιακή αξιοπρέπεια καμία εκδήλωση μίσους, καμία υπερβολή, καμία εκμετάλλευση των προσωπικών ταλαιπωριών, αλλά ένας ηθικός προβληματισμός πάνω στον πόνο, εξυψωμένος από ένα όραμα ζωής.
Το Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος, γραμμένο το 1947, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με θέμα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μα και μία από τις πλέον συγκλονιστικές μαρτυρίες των καιρών μας. Στην Ιταλία από τη δεκαετία του ’60 διδάσκεται στα σχολεία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Με το ηθικό σθένος και την διανοητική ισορροπία ενός Τιτάνα του 20ού αιώνα, αυτός ο μικρόσωμος, επιμελής, αθόρυβος χημικός ανέλαβε σταθερά να υπενθυμίζει τη γερμανική κόλαση στη Γη, να τη σκεφτεί συστηματικά και να προβληματιστεί και μετά να την αποδώσει σε μια κατανοητή, διαυγή και σεμνή πρόζα" (PHILIP ROTH)
"Μέσα από τη λάσπη, τα χτυπήματα αντιμετωπίζονται χωρίς οργή, μέσα από τη τη μοναδική ταπείνωση Ο Λέβι δημιούργησε ένα ασύγκριτο έργο τέχνης" (PAUL BAILEY)
"Ένας από τους καλύτερους Ιταλούς συγγραφείς... Ένας από τους λίγους που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα και μιλάει για τις εμπειρίες του με ήπια φωνή" (Guardian)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή του συγγραφέα
Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος
Το ταξίδι
Στον πάτο
Μύηση
Ka - Be
Οι νύχτες μας
Η δουλειά
Μια ωραία μέρα
Πέρα απ' το καλό και το κακό
Αυτοί που βούλιαξαν και αυτοί που σώθηκαν
Διαγώνισμα χημείας
Το άσμα του Οδυσσέα
Τα γεγονότα του καλοκαιριού
Οκτώβριος 1944
Κράους
Die drei Leute vom Labor
Ο τελευταίος
Ιστορία δέκα ημερών
Επίμετρο
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
PHILIP ROTH: Συνέντευξη με τον Primo Levi
PRIMO LEVI: Η μαύρη τρύπα του Άουσβιτς
CLAUDIO MAGRIS: Έπος και μυθιστόρημα στον Primo Levi
Εργογραφία του Primo Levi
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSE QUESTO E UN UOMO
ISBN139789603252252
ΕκδότηςΑΓΡΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΑΡΛΙΚΙΩΤΗ ΧΑΡΑ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΒΙ ΠΡΙΜΟ
Κωδικός Πολιτείας0020-0386
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[15/12/2022] CarlosR21.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καταλληλότερος τίτλος για αυτό το αριστούργημα!
Ανατριχιαστικές αναμνήσεις από έναν υπέρχο άνθρωπο που οι εμπειρίες της ζωής τουτον κάνανε συγγραφέα!
[21/01/2021] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Από τα συγκλονιστικότερα αναγνώσματα που μπορεί να διαβάσει κάποιος στη ζωή του. Ο Λέβι δεν είναι κατηφής, δεν σηκώνει το δάχτυλο με εισαγγελικό τονο για να δείξει τους ενόχους. Με μια λεπτή ιταλικότητα περιγράφει την εμπειρία του Άουσβιτς ως την καθημερινότητά του, με το πρόγραμμα, τη δουλειά, τις εκτελέσεις, τους διαφοτερικούς ανθρωπότυπους γύρω του, τις αντιδράσεις τους στις δύσκολες συνθήκες. Το συγκλονιστικότερο μέρος του βιβλίου είναι εκείνο όπου ο Λέβι περιγράφει τη 'ζωή' στο στρατόπεδο μετά τη φυγή των Ναζί και πριν από την έλευση των Σοβιετικών, όπου οι τρόφιμοι είχαν αφεθεί μόνοι τους στο πολικό κρύο, την πείνα και τις αρρώστιες. Μια γροθιά στο στομάχι. Θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία (όπως γίνεται στην Ιταλία), έστω ένα κεφάλαιο (ο Λέβι περιγράφει με κολακευτικά λόγια τους Έλληνες Εβραίους), μαζί με προβολή της ταινίας Ο Γιος του Σαούλ. Λογοτεχνικά είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια, αλλά δεν το διαβάζουμε για την τέχνη του λόγου, αλλά για να κατανοήσουμε την παρακμή του ανθρώπου.
[12/04/2019] antpth.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το απόλυτο βιβλίο της συγκλονιστικής μαρτυρίας του ολοκαυτώματος, χωρίς περιττές πολυλογίες. Σπουδαία και καταλυτική αφήγηση.
[15/08/2018] spapako.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγκλονιστικη μαρτυρια. Η φρικη των στρατοπεδων συγκεντρωσης μεταφερεται ωμα και σκληρα στον αναγνωστη
[03/12/2016] tomparts.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Συγκλονιστικό.Σε κάνει να καταλάβεις ακριβώς τι πέρασαν οι άνθρωποι.Ελπίζεις τέτοιες εποχές να μην έρθουν ξανά για κανέναν..

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΓΩ ΔΕ ΖΗΤΗΣΑ ΑΔΕΡΦΟ... ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ!
SCHULZ M. CHARLES
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60
ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΖΩΡΑ ΠΟΠΗ
€49.76 €19.90
(-60%)
Κερδίζετε €29.86

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS