Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ

ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ

+
-
TOLSTOI LEON
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1015
Τιμή Έκδοσης
€29.90
Τιμή Πολιτείας
€20.93
(-30%)
Κερδίζετε €8.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ τοποθετείται στην καρδιά του δράματος της ζωής του Τολστόι, στην πιο κρίσιμη στιγμή της πολυετούς εσωτερικής διαμάχης του (κατά τη γνώμη μας από τότε που έπιασε την πένα), μιας διαμάχης ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον ηθικολόγο, τον ποιητή και τον προφήτη, τον άνθρωπο της γης -άξιο να γεύεται όλες τις χαρές της ζωής με τη μεγαλύτερη ένταση- και τον ασκητή που τείνει προς μια ολοένα και πιο ολοκληρωτική λιτότητα, έως την ύστατη φυγή και το θάνατο στον μικρό σταθμό του Αστάποβο. Οι δύο αυτές αντίθετες δυνάμεις συνυπάρχονν μέσα του και κυριαρχούν με τη σειρά τους, παίρνοντας η μία τη σκυτάλη από την άλλη: Εκείνος άλλοτε δίνεται στη μία, άλλοτε στην άλλη, και δεν βρίσκει ισορροπία παρά μονάχα στη σωματική άσκηση: κυνήγι, εργασίες στα χωράφια, τα οποία, εξουθενώνοντάς τον, κάνουν να πάψουν προς στιγμήν αυτές οι δύο αγωνιώδεις φωνές. Έτσι, όταν γράφει την Άννα Καρένινα, είναι βαθιά διχασμένος: από τη μια εύχεται να τελειώσει το συντομότερο το έργο ώστε να βρει χρόνο γιά τα επιτακτικά ερωτήματα που τον ταλανίζουν, ιδίως το θρησκευτικό ερώτημα: Ποιός είναι ο Θεός; Μπορεί άραγε να πιστεύει ακόμη σ' Εκείνον; Από την άλλη όμως, ο καλλιτέχνης ωθείται από μια σχεδόν ακατανόητη δύναμη να τελειοποιήσει το έργο, να το κάνει όσο πιο άψογο γίνεται. Τα συναισθήματα που τρέφει για τη δουλειά του είναι αντιφατικά: Άλλοτε την αγαπά, άλλοτε την απεχθάνεται. Η πλέον θεαματική κρίση ξεσπά τη στιγμή περίπου όπου έχει φτάσει στη μέση του μυθιστορήματος. Συγγραφέας παγκοσμίου φήμης, που φαινομενικά δεν του λείπει απολύτως τίποτε, αμφιταλαντεύεται για το έργο και τη ζωή του, καταλαμβάνεται από ένα είδος ιλίγγου μπροστά στο αιώνιο ερώτημα "προς τί;" και σκέφτεται την αυτοκτονία. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Λένε πως όταν ζήτησαν κάποτε από τον ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΦΩΚΝΕΡ να κατονομάσει τα τρία καλύτερα μυθιστορήματα όλων των εποχών, εκείνος απάντησε: «Η Άννα Καρένινα, η Άννα Καρένινα, η Άννα Καρένινα»
«Όταν διαβάζετε Τουργκένιεβ, γνωρίζετε ότι διαβάζετε Τουργκένιεβ. Όταν διαβάζετε Τολστόι, διαβάζετε γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε». (VLADIMIR NABOKOV)
«Όταν ο Τολστόι έκανε το σκαρίφημα της πρώτης παραλλαγής της Άννας Καρένινα, η Άννα ήταν μια γυναίκα πολύ αντιπαθητική και το τραγικό της τέλος δεν ήταν παρά η τιμωρία που της άξιζε. Η τελική μορφή του μυθιστορήματος είναι πολύ διαφορετική, αλλά δεν πιστεύω πως ο Τολστόι είχε στο μεταξύ αναθεωρήσει τις ιδέες του περί ηθικής. Θα έλεγα μάλλον ό,τι, κατά τη διάρκεια της συγγραφής, άκουγε μιαν άλλη φωνή κι όχι εκείνη της προσωπικής του πεποίθησης περί ηθικής. Άκουγε αυτό που θα ονόμαζα σοφία του μυθιστορήματος. Όλοι οι αληθινοί μυθιστοριογράφοι αφουγκράζονται αυτή την υπερπροσωπική σοφία, πράγμα που εξηγεί γιατί τα μεγάλα μυθιστορήματα είναι πάντα λίγο πιο έξυπνα από τους δημιουργούς τους». (MILAN KUNDERA, H τέχνη του μυθιστορήματος)
Λεπτομέρειες
ISBN139789603259329
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων1266
Διαστάσεις19x14
ΜετάφρασηΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΛΣΤΟΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας0020-1015
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[19/11/2023] Pantelis Kogiamis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αναζητήστε τη μετάφραση του Σίμου Σπαθάρη. Συγκρίνετε αποσπάσματα με τη μετάφραση του Αλεξάνδρου και θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Η γλώσσα του Σπαθάρη (α` έκδ. 1958) είναι πολύ πιο ζωντανή, σύγχρονη και νοηματικά ακριβέστερη σε σχέση με το πρωτότυπο απ΄ ό,τι η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Αλεξάνδρου (α΄ εκδ. 1964), όσο κι αν αυτό που λέω συνιστά για πολλούς "ιεροσυλία". Διαβάστε, συγκρίνετε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Το μόνο αρνητικό με τη μτφρ. του Σίμου Σπαθάρη είναι πως από το τέλος του τρίτου μέρους και μετά διαπιστώνονται, εδώ κι εκεί, μικρές ή μεγαλύτερες κειμενικές παραλήψεις, τουτέστιν το κείμενο δεν είναι πλήρες όπως η έκδοση της Άγρας - χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως λείπουν κεφάλαια και δίχως σε καμία περίπτωση να παραμορφώνεται το νόημα του μυθιστορήματος ή να επηρεάζεται η ροή της ανάγνωσης. Όσοι δεν έχετε πρόβλημα μ΄ αυτό μη διστάσετε καθόλου· το τίμημα είναι πολύ μικρό για μια τόσο συγκλονιστική «Άννα Καρένινα».
[18/01/2022] Θανασης χριστοφιλιδης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Παρά πολύ ακριβό και δε δικαιολογείται από τη φτηνή ποιότητα της έκδοσης. Αναζητήστε το σε άλλη έκδοση με καλύτερη τιμή
, η σχέση ποιότητας τιμής ανύπαρκτη
[27/09/2021] Γιάννης Παπαμυλωνάς .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Τολστόι πραγματευεται αρκετα ζητηματα σε αυτο το κλασσικο βιβλιο, μεσα απο διαφορετικους χαρακτηρες των οποιων οι αντιθεσεις το κανουν πιο ενδιαφερον και καθολου μονοτονο, αντιθετως διαβαζεται παρα πολυ ευκολα. Σιγουρα η γραφη του ειναι μοναδικη, αλλα προσωπικα δεν βρηκα στα θεματα του κατι που να με εντυπωσιασει οπως μου συμβαινει παντα με τον αλλο μεγαλο ρωσο, τον Ντοστογιεφσκι. Η εκδοση ειναι τελεια οπως ολα τα βιβλια της "Αγρα", εχει σκληρο μπλε εξωφυλλο με χαρτινο καλυμμα, ωραιο χαρτι και ειναι τυπωμενο σε πολυτονικο.
[16/08/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Φωτιστικό κείμενο.Ίσως να εξηγεί ενδελεχώς γιατί ο έρωτας χρείαν έχει των κοινωνικών συνιστωσών,ώστε να υπερβαίνεται,να ζει και να χάνεται.Η παραμικρή λεπτομέρεια του βίου περιφέρεται δορυφορικά από την έλξη ενός ζεύγους, έτσι που η δημιουργία να 'ναι και καταστροφή.Άριστο βιβλίο με απαστράπτουσες παραγράφους.Η ηρωίδα δικαιώνει τον τίτλο στο έργο ούσα προϊσταμένη όλων αυτών και παίρνοντας τις ευθύνες των θεσμών.Τόσο το ''αδύνατο'' όσο και το ''απίθανο'' διακυβεύονται απολύτως αφ' εαυτού μέσω του μαέστρο Τολστόι.
[01/02/2020] kikujiro.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στις 1000 και βάλε σελίδες ο μεγάλος Τολστόι χώρεσε ισάριθμους λόγους για να χαρακτηριστεί η "Άννα Καρένινα" ως ένα από τα συγκλονιστικότερα παγκόσμια αριστουργήματα. Οπότε τα πολλά σχόλια περιττεύουν.
Σε μια σκηνή που θερίζουν την βρώμη, σχεδόν μυρίζεις το φρεσκοκομμένο χόρτο...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
LANDAUER GUSTAV
€10.58 €5.29
(-50%)
Κερδίζετε €5.29
Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €13.88
(-60%)
Κερδίζετε €20.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS