Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

+
-
COE JONATHAN
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0266
Τιμή Έκδοσης
€22.31
Τιμή Πολιτείας
€15.62
(-30%)
Κερδίζετε €6.69


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον «Κλειστό Κύκλο» εμφανίζονται ξανά οι έφηβοι ήρωες της «Λέσχης των τιποτένιων». Είναι όμως είκοσι χρόνια μεγαλύτεροι. Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του '90, στην εποχή του Τόνυ Μπλαιρ, σε μια πολυπολιτισμική πλέον Βρετανία, πιστή σύμμαχο και συνοδοιπόρο των ΗΠΑ στις πολεμικές τους επιχειρήσεις. Η οικονομική ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας αντισταθμίζονται από την αυξανόμενη ανισότητα και τις ολοένα οξυνόμενες κοινωνικές και φυλετικές εντάσεις.
Για μια ακόμη φορά, ο Τζόναθαν Κόου πλάθει εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπινους χαρακτήρες, οι οποίοι παλεύουν να κατανοήσουν τα διαχρονικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον έρωτα, την αφοσίωση και την οικογένεια. Ο Κόου παρακολουθεί τις ερωτικές τους ιστορίες, τα πάθη και τις απογοητεύσεις τους, την εκπλήρωση ή τη διάψευση των προσδοκιών τους, μελετώντας παράλληλα με τη γνωστή του οξυδέρκεια την πορεία της βρετανικής κοινωνίας σ' έναν κόσμο που αλλάζει και σε μια εποχή όπου πολιτική και θέατρο έχουν γίνει σχεδόν ένα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ψηλά στον γκρεμό
Χλομοί άνθρωποι
Ραψωδία του Νόρφολκ Νο1
Σύνοψη της Λέσχης των Τιποτένιων
Λεπτομέρειες
ISBN139789604350711
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2012
Αριθμός σελίδων576
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΒΥΡΝΑΣ ΛΥΟ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3520-0266
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ioanna den fjellklatreren, Panos nestoridis, apgkiz, marinadev2

Κριτικές για το προϊόν

[06/03/2023] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συνταγή πέτυχε. Ξεχωρίζουν οι πολύ ωραίες και εύστοχες περιγραφές συναισθημάτων και καταστάσεων που αφορούν ανθρώπους στα σαράντα τους και όχι μόνο ενώ πολύ πετυχημένη και η συσχέτισή τους με την πρόσφατη πολιτική πραγματικότητα της Μεγ. Βρετανίας. Σού κρατάει το ενδιαφέρον της ανάγνωσης μέχρι το τέλος, συστήνεται ανεπιφύλακτα. Μπορεί να διαβαστεί και ανεξάρτητα από τη "Λέσχη των τιποτένιων".
[27/04/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διάβασα και το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Κόου και ομολογώ ότι το βρήκα εξίσου καλό με το πρώτο, παρ' όλες τις αρνητικές κριτικές που είχα ακούσει! Η ιστορία συνεχίζεται είκοσι χρόνια μετά, στη Βρετανία εποχής Μπλερ, και οι γνωστοί μας έφηβοι της ΛΕΣΧΗΣ ΤΩΝ ΤΙΠΟΤΕΝΙΩΝ έχουν μεγαλώσει. Η ενηλικίωσή τους, όμως, είναι επώδυνη! Είτε έχουν να αντιμετωπίσουν περίπλοκες ή ανεκπλήρωτες ερωτικές σχέσεις είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα επαγγελματικής φύσεως ή έρχονται αντιμέτωποι με μυστικά του παρελθόντος.

Οι ήρωες κινούνται τώρα και έξω από το γνωστό Μπέρμιγχαμ, στο Λονδίνο, τη Δανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία και τους βλέπουμε να διαπρέπουν (;) στον χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας ή του χρηματιστηρίου.

Ενώ στο πρώτο βιβλίο βασικός ήρωας ήταν ο Μπέντζαμιν, εδώ γίνεται μια εκτεταμένη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του αδελφού του Πολ, βουλευτή, πια, του Εργατικού κόμματος, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας ματαιόδοξος αριβίστας, πολύ καλός χειριστής της γλώσσας των πολιτικών, χαμαιλέοντας, όπου χρειάζεται, για να γίνεται αρεστός, ευάλωτος, όμως, σε παράνομους έρωτες.

Πρόκειται για ένα πολύ καλό κοινωνικοπολιτικό μυθιστόρημα με αναφορές στην οικογένεια, τη θρησκευτική πίστη, τις αξίες, τις προσωπικές αποτυχίες και εμμονές, στο οποίο λύνονται όλες οι απορίες που δημιουργήθηκαν στον αναγνώστη από το πρώτο βιβλίο.

Αρκετές ανατροπές, γρήγορη πλοκή, η οποία παρουσιάζεται κι εδώ μέσα από διάφορα κειμενικά είδη, εξαιρετική περιγραφή χαρακτήρων, πολύ καλή πολιτική ανάλυση της εποχής! Ο συγγραφέας παραδίδει για ακόμα μια φορά ένα μάθημα ιστορίας και ψυχολογίας με το γνωστό καυστικό, αλλά και γλαφυρό, συγχρόνως, ύφος του!

Αξίζει να διαβαστεί!

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
FEYNMAN P. RITCHARD
€26.80 €12.06
(-55%)
Κερδίζετε €14.74
ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
ΚΟΝΟΡΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
€23.32 €11.66
(-50%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS