Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΕΣΗ ΑΓΓΛΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΓΓΛΙΑ

+
-
COE JONATHAN
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0828
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€15.40
(-30%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η "Μέση Αγγλία" ξεκινά το 2010 στο Μπέρμιγχαμ -όπου το οικονομικό και κοινωνικό τοπίο αλλάζει ραγδαία, καθώς τα άλλοτε ακμάζοντα εργοστάσια αυτοκινήτων έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε μαζικά εμπορικά κέντρα-, περνάει από το Λονδίνο, όπου οι πολιτικές ταραχές παραδίδουν τη σκυτάλη στον πυρετό των Ολυμπιακών Αγώνων, και φτάνει έως το σήμερα.
Συναντάμε τους νιόπαντρους, τον Ίαν και τη Σόφι, οι οποίοι διαφωνούν για το μέλλον της χώρας και, ενδεχομένως, για το μέλλον της ίδιας τους της σχέσης τον Νταγκ, τον πολιτικό σχολιαστή που γράφει παθιασμένα άρθρα για τη λιτότητα από την έπαυλή του στο Τσέλσι, και την επαναστάτρια έφηβη κόρη του που δεν είμαστε σίγουροι αν η στράτευσή της στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη οφείλεται στις πεποιθήσεις της ή σε μια αόριστη εξεγερσιακή διάθεση τον Μπέντζαμιν Τρότερ που, μεσήλικας πια, προσπαθεί επιτέλους να γράψει το μεγάλο μυθιστόρημα που τον κατατρύχει από τη νιότη του, και τον πατέρα του τον Κόλιν, που η τελευταία του επιθυμία πριν πεθάνει είναι να ψηφίσει στο δημοψήφισμα υπέρ του Brexit. Ένα δημοψήφισμα που έφερε στην επιφάνεια τον πολιτικό αμοραλισμό, τη μισαλλοδοξία και τις οξυμμένες κοινωνικές και φυλετικές εντάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με όνειρα που διαψεύστηκαν και ρομαντικές εμμονές που ξεθώριασαν, συμβιβασμένοι με πιο κοινότοπες επιλογές. Γάμοι διαλύονται, γονείς πεθαίνουν, παιδιά επαναστατούν, ενώ ο κόσμος, όπως δείχνει ο συγγραφέας, πάει κατά διαβόλου.
Ο Jonathan Coe, παθιασμένος παρατηρητής, πότε συναισθηματικός, πότε σατιρικός και κυνικός, αναδεικνύει τα αδιέξοδα των ηρώων του και της κοινωνίας στην οποία ζουν, αφηγείται αριστοτεχνικά τις παράλληλες ιστορίες τους και προβληματίζεται, για μία ακόμα φορά, πάνω στην έννοια της «βρετανικότητας». Παρακολουθούμε την ιστορία της σύγχρονης Αγγλίας, μια ιστορία νοσταλγίας και αυταπάτης, σύγχυσης και ασυγκράτητης οργής, σε ένα μυθιστόρημα για τους νέους, παράδοξους και δύσκολους καιρούς μας.
Στη "Μέση Αγγλία" βρίσκουμε ξανά τους ήρωες της "Λέσχης των τιποτένιων" και του "Κλειστού κύκλου", αρκετά χρόνια μετά, παρακολουθώντας την εξέλιξή τους και τη συνάντησή τους με καινούργια πρόσωπα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θίγει τον «βρετανικό» τρόπο ζωής (ως και το κυνήγι της αλεπούς), με αποτέλεσμα η βρετανικότητα να θυσιάζεται στον βωμό ενός «απάτριδος» προτύπου ζωής νεοφιλελεύθερου, ρηχού, και παγκοσμιοποιημένου. Λίγο πριν πεθάνει, ο πατέρας του ήρωα ψηφίζει εξ αποστάσεως υπέρ του Brexit, δηλώνοντας για τον παλιό τρόπο ζωής: «Life then was better, simpler, easier!» Η νεότερη γενιά εγκαταλείπει τη γηραιά Αλβιόνα. Με πλήρη απώλεια της αίσθησης του μέτρου, η «παλιά» Αγγλία πεισμώνει και θα αναδιπλούται, συγχέοντας τα κοινά με τον ιδιωτικό βίο. Ο Μπέντζαμιν ακούει το τραγούδι «Adieu to old England» στον παλιό μύλο που έχει μετατρέψει σε κατοικία, διερχόμενος φλεγματικά τη δική του, προσωπική κρίση πολιτιστικής ταυτότητας. Δίπλα, ένα ποτάμι κυλά συνεχώς στον ίδιο ρυθμό. (Νίκος Ξένιος, bookpress.gr - 11/02/2020)

Περιεχόμενα

Μακάρια Αγγλία
Βαθιά Αγγλία
Παλιά Αγγλία
Σημείωμα του συγγραφέα
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMIDDLE ENGLAND
ISBN139789604356607
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2019
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΡΙΜΠΕΡΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3520-0828
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sofikar8, Μενέλαος, Κλουκινα Κόμη, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[02/05/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Τζόναθαν Κόου, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύει πόσο εξαιρετικός ανατόμος είναι της κοινωνίας της Αγγλίας, στο τρίτο μέρος της τριλογίας του ΜΕΣΗ ΑΓΓΛΙΑ! Πρόκειται για ένα καλογραμμένο χρονογράφημα που μας περιγράφει την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας από το 2010 έως το 2018 μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των γνωστών ηρώων του, ενώ ο συγγραφέας προσθέτει και κάποιους νέους χαρακτήρες που ανήκουν στην επόμενη γενιά.
Η σύνδεση με τα γεγονότα του δεύτερου βιβλίου γίνεται ομαλά και ο αναγνώστης θυμάται αμέσως πρόσωπα και πράγματα, καθώς όλοι οι κεντρικοί χαρακτήρες εμφανίζονται στις πρώτες σελίδες σε μια κηδεία.
Ο Κόου, με το γνωστό του σαρκαστικό ύφος που αρκετές φορές γίνεται λυρικό, και με έντονη την περιγραφική του ικανότητα, καταφέρνει να αποδώσει με έναν αρκετά καλό τρόπο τα γεγονότα της συγκεκριμένης εποχής, παρ' όλη τη μικρή χρονική απόσταση που τον χωρίζει από αυτά. Τον διακρίνει μάλιστα αντικειμενικότητα στην αφήγησή του, καθώς δεν εκφράζει τη δική του πολιτική θέση, αλλά αναδεικνύει, απλώς, τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν στο Brexit. Σε κάποια σημεία, βέβαια, η ανάγνωση γίνεται κουραστική για τον αναγνώστη, ιδίως μετά τη μέση του βιβλίου, όπου υπάρχουν σελίδες που θα μπορούσαν να παραληφθούν. Αυτό, όμως, δεν το κάνει λιγότερο αξιόλογο από τα δύο προηγούμενα βιβλία της τριλογίας.
Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που τελειώνει το βιβλίο, όπου διακρίνεται η αισιοδοξία του συγγραφέα και η ελπίδα του για μια μελλοντική συνεργασία όλων των κρατών!
Όλη η τριλογία προτείνεται ανεπιφύλακτα!
[11/01/2021] apgkiz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενδιαφέρον ανάγνωσμα όπου αναλύεται η προσέγγιση του συγγραφέα για το πώς φτάσαμε στο Brexit. Διαβάζεται ευχάριστα, η πλοκή ρέει αλλά να μην περιμένει κανείς βαθυστόχαστες αναλύσεις.Η μετάφραση και επιμέλεια της έκδοσης εξαιρετικές κατά την άποψή μου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΟΤΑΝΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
€25.00 €11.25
(-55%)
Κερδίζετε €13.75
ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS