Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

+
-
PEACE DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 4306-0234
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τόκιο, 26 Ιανουαρίου 1948, τρίτη χρονιά της αμερικανικής Κατοχής στην Ιαπωνία. Ένας άντρας μπαίνει σε μια τράπεζα στο κέντρο του Τόκιο. Κάνει λόγο για κρούσμα δυσεντερίας και λέει πως είναι γιατρός, σταλμένος από τις δυνάμεις Κατοχής να περιθάλψει οποιονδήποτε θα μπορούσε να είχε μολυνθεί. Αδειάζει ένα διαυγές υγρό σε δεκαέξι φλιτζάνια. Δεκαέξι εργαζόμενοι της τράπεζας, μαζί με τον επιστάτη, τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, πίνουν το υγρό, σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες του. Μέσα σε λίγα λεπτά οι δώδεκα από αυτούς είναι νεκροί, οι υπόλοιποι τέσσερις αναίσθητοι. Ο άντρας εξαφανίζεται μαζί με μέρος από τα χρήματα της τράπεζας. Έτσι ξεκινά το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Ιαπωνίας.
Στην "Κατεχόμενη πόλη" ο Ντέιβιντ Πις αποκαλύπτει και διερευνά τις φήμες για συνενοχή, συνωμοσία και συγκάλυψη γύρω από την ανατριχιαστική περίπτωση της "Σφαγής στην τράπεζα Τεϊκόκου": για τον άνθρωπο που καταδικάστηκε για το έγκλημα, για τις συνέπειες των προγραμμάτων βιολογικού πολέμου, για τα θύματα και τους επιζώντες.
Πέρα από την πραγματικά συγκλονιστική απεικόνιση μιας πόλης σε πένθος, η Κατεχόμενη πόλη αποτελεί μοναδικό κατόρθωμα "λογοτεχνικής ιατροδικαστικής": μέσα από τριπλές και τετραπλές αναγνώσεις/διασταυρώσεις της Ιστορίας των εμπολέμων (Αμερικανών, Ρώσων, Ιαπώνων) και πιο συγκεκριμένα μιας Ιστορίας της κτηνώδους βίας που η κάθε πλευρά εφάρμοσε σε βάρος των αντιπάλων της, ο Πις κατάφερε να αναδείξει το σκοτεινό υπόστρωμα φασισμού, συνενοχής και ανελευθερίας πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε το μεταπολεμικό "θαύμα" της Ιαπωνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςOCCUPIED CITY
ISBN139789604991143
ΕκδότηςΤΟΠΟΣ (ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ)
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2014
Αριθμός σελίδων400
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗ ΜΑΙΡΗ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΟΛΓΑ, ΛΟΗ ΑΡΤΕΜΙΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΙΣ ΝΤΕΙΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας4306-0234
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

elbukanero, panther

Κριτικές για το προϊόν

[31/05/2017] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Αρκετά κατώτερο του αναμενομένου από εμένα. Το μυθιστόρημα εμβαθύνει περισσότερο στην κατεστραμμένη υλικά και (περισσότερο) ηθικά πόλη του Τόκυο αλλά και της Ιαπωνίας γενικά. Το ότι αυτή η καταστροφή είναι το επίκεντρο και στην ουσία δεν υπάρχουν χαρακτήρες δεν είναι τόσο κακό. Το θέμα είναι ότι αυτό γίνεται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ότι χρειάζεται. Αρκετά μεγάλα τμήματα (πάνω από 100 σελίδες) θα μπορούσαν να λείπουν. Τα συμφέροντα των χωρών που νίκησαν αλλά και συμμάχησαν μεταπολεμικά με την Ιαπωνία γίνονται ξεκάθαρα. Υπάρχουν και κεφάλαια γραμμένα με λυρικό τρόπο και ταχύ ρυθμό που βοηθούν να το πάει κανείς ως το τέλος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΣΑΛΙΟΥ
LLOBREGAT JORDI
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28
ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ
ORWELL GEORGE
€12.72 €6.36
(-50%)
Κερδίζετε €6.36

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS