Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451

ΦΑΡΕΝΑΙΤ 451

+
-
BRADBURY RAY
Κωδ. Πολιτείας: 0020-1090
Τιμή Έκδοσης
€17.99
Τιμή Πολιτείας
€12.59
(-30%)
Κερδίζετε €5.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Διεθνώς καταξιωμένο, με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε κυκλοφορία, το κλασικό μυθιστόρημα του Ρέυ Μπράντμπερυ "Φαρενάιτ 451" είναι μια ιστορία για τη λογοκρισία και για τους ανθρώπους που την αψηφούν - ένα βιβλίο εξίσου επίκαιρο σήμερα με την εποχή που πρωτοεκδόθηκε, περίπου πριν από εξήντα χρόνια.
"Το σύστημα ήταν απλό. Όλοι το καταλάβαιναν. Τα βιβλία έπρεπε να καούν, μαζί με τα σπίτια όπου ήταν κρυμμένα.
Ο Γκάυ Μόνταγκ ήταν πυρονόμος και η δουλειά του ήταν να βάζει φωτιά. Το απολάμβανε να βάζει φωτιά. Επί δέκα χρόνια έκανε αυτή την εργασία και δεν τον προβλημάτισε ποτέ η ευχαρίστηση που ένιωθε κατά τις νυχτερινές επιδρομές ή η χαρά του όταν έβλεπε τις σελίδες να παραδίνονται στις φλόγες... Δεν τον προβλημάτιζε τίποτε έως ότου συνάντησε ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι που του μίλησε για το παρελθόν, για τον καιρό που οι άνθρωποι δεν φοβόνταν. Και κατόπιν συνάντησε έναν καθηγητή που του μίλησε για το μέλλον, για τις μέρες που οι άνθρωποι θα μπορούν να σκέφτονται. Αίφνης, ο Γκάυ Μόνταγκ συνειδητοποίησε τι έπρεπε να κάνει...".
Η ρωμαλέα και ποιητική πρόζα του Μπάντμπερυ και η ασυνήθιστη διορατικότητά του όσον αφορά τις δυνατότητες της τεχνολογίας συνδυάζονται και συνθέτουν μια προφητική αφήγηση για την υποδούλωση του δυτικού πολιτισμού στα μήντια, στα ναρκωτικά και στον κομφορμισμό - μια αφήγηση εφάμιλλη του "1984" του Όργουελ και του "Θαυμαστός καινούργιος κόσμος" του Χάξλεϋ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μια Ιστορία που αναστατώνει τον αναγνώστη καθώς εξερευνά το τι συμβαίνει όταν η άγνοια -στην πιο ακραία μορφή της- θεωρείται αρετή. (The Times)

Ένα βιβλίο που αγαπήθηκε όσο λίγα στον 20ό αιώνα, έγινε ταινία από τον Φρανσουά Τριφό και είναι μια ποιητική διορατική πρόζα για τις δυνατότητες της τεχνολογίας, για την υποδούλωση του δυτικού πολιτισμού στα μίντια, στα ναρκωτικά, στον κομφορμισμό. "Μια ιστορία που αναστατώνει καθώς εξερευνά το τι ακριβώς συμβαίνει όταν η άγνοια -στην πιο ακραία της μορφή- θεωρείται αρετή", έγραψαν οι Times. Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα δίπτυχο με το τελευταίο κείμενο του Ray Bradbyry που δημοσιεύτηκε στο New Yorker μια μέρα πριν από τον θάνατό του. (Η Καθημερινή, 1/8/2012)

Περιεχόμενα

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Η εστία και η σαλαμάνδρα
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Το κόσκινο και η άμμος
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ
Η λάμψη της φλόγας
ΕΠΙΛΟΓΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Επίμετρο του 1982
Φινάλε
Η λάμψη της φλόγας
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFAHRENHEIT 451
ISBN139789605050252
ΕκδότηςΑΓΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων280
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕπιμέλειαΠΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΑΝΤΜΠΕΡΙ ΡΕΙ
Κωδικός Πολιτείας0020-1090
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

[02/02/2022] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συμφωνώ με τους λοιπούς σχολιαστές, πολύ καλό βιβλίο. Σε όποιον αρέσουν τέτοια δυστοπικά μυθιστορήματα μπορεί να διαβάσει το 1984 (Big Brother) του Οργουελ και το Θαυμαστός καινούργιος κόσμος (Brave New World) του Χαξλει.
[14/12/2021] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ωραία τα γράφει ο Μπράντμπερι. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι το κάψιμο των βιβλίων δεν επιβάλλεται από έναν απολυταρχικό τύραννο όπως έχει συμβεί ιστορικά, αλλά προκύπτει ως φυσική συνέπεια της... δημοκρατίας, καθώς, όπως λέγεται μέσα στο βιβλίο, κάθε συγγραφέας με το έργο του θα ενοχλησει μια κατηγορία ανθρώπων (φυλής, φύλλου, θρησκείας ή οποιασδήποτε κοινωνικής κατηγορίας, πχ. επαγγελματικής), οπότε οι άνθρωποι σταματούν να διαβάζουν βιβλία, επειδή οι συγγραφείς ήταν κακοί και δυσάρεστοι. Αργά ή γρήγορα τα βιβλία ποινικοποιήθηκαν. Δε θα ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.
[10/10/2021] Ζωή Lit.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο βιβλίο!!! Η ιστορία τρομάζει και εμπνέει ταυτόχρονα. Διαβάζεται γρήγορα, καθώς δε θέλεις να το αφήσεις κάτω, και έπειτα σε αφήνει να κοιτάς στο κενό και να σκέφτεσαι! Απίστευτος ο Bradbury!
[01/07/2020] Histor10.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το συγκεκριμένο βιβλίο τολμώ να πω ότι με επηρέασε βαθύτατα. Το είχα διαβάσει μέσα σε μία μέρα,δεν μπορούσα να σταματήσω να διαβάζω. Ο συγγραφέας είναι τρομερός και πραγματικά πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να θεωρηθεί αδελφός του 1984.
[07/05/2020] Γιώργος Πρεφτίτσης.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Παρά πολύ ωραίο βιβλίο με βαθύ νόημα, πολλοί το συγκρίνουν με το 1984 αλλά δεν χρειάζεται. Η ιστορία είναι πρωτόγνωρη και προφητική ακόμα θα έλεγα με αρκετές ανατροπές χωρίς να σε κάνει το βιβλίο να βαριέσαι, το διάβασα μονομιάς! Το συστήνω και πιστεύω ότι δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη κανενός ένα τέτοιο διαμάντι της κλασσικής λογοτεχνίας.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
€3.17 €1.43
(-55%)
Κερδίζετε €1.74
ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. ΜΕΤΑΞΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
HARDY THOMAS
€15.50 €6.20
(-60%)
Κερδίζετε €9.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS