Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ // ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΠΟΤΕ

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΠΟΤΕ

+
-
EVARISTO BERNARDINE
Κωδ. Πολιτείας: 0920-1855
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο ετούτο αποκαλύπτει τι χρειάστηκε για να συνεχίσω να προχωρώ και να ωριμάζω· και για σας που παλεύετε πολύ καιρό, ελπίζω ότι θα αποτελέσει έμπνευση καθώς ταξιδεύετε στα δικά σας μονοπάτια προς την πραγματοποίηση των φιλοδοξιών σας.
Η Bernardine Evaristo από παιδί βίωσε τον ρατσισμό από γείτονες, ιερείς και από λευκά μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Το Μανιφέστο της είναι ένα βιβλίο για το πώς να μην τα παρατάς. Μια προσωπική εξομολόγηση για το θάρρος που επέδειξε και τις δυσκολίες που ξεπέρασε για να κατακτήσει την επιτυχία.
Είναι η πρώτη μαύρη συγγραφέας που κέρδισε το Βραβείο Booker με το Κορίτσι, Γυναίκα, Άλλο το 2019· εκλέχτηκε πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2022· το βιβλίο της Κορίτσι, Γυναίκα, Άλλο έφτασε στο νούμερο ένα της λίστας με τα ευπώλητα βιβλία τσέπης στην Αγγλία τον Ιούνιο του 2020.
Ζει στο Λονδίνο και εργάζεται ως καθηγήτρια δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο συγγραφέας πειραματίζεται χρησιμοποιώντας νέες, πρωτοποριακές για την εποχή τεχνικές και γράφει ένα μυθιστόρημα χωρίς πλοκή με τη συμβατική έννοια του όρου. Συχνά οι ομιλητές εναλλάσσονται στην ίδια παράγραφο, χωρίς να υποδεικνύεται με κάποιο τρόπο αυτή η εναλλαγή. Γραφή ελλειπτική, παραληρηματική, που ακολουθεί τη λογική των ονείρων, όπου υπάρχουν μεμονωμένες σκηνές, ασύνδετες μεταξύ τους. Λόγος κοφτός, μικρές φράσεις, απλές και λιτές περιγραφές, χωρίς συναίσθημα, με μια ουδετερότητα που κάνει πιο αιχμηρή την αφήγηση, και πιο ωμή την πραγματικότητα». (Χριστίνα Μουκούλη, bookpress.gr, 18/03/2022)

«Το Μανιφέστο δεν διαβάζεται με τη λογική της κλειδαρότρυπας, καθώς δεν γράφτηκε μ’ αυτόν τον σκοπό. Περισσότερο από τις όποιες αποκαλύψεις προσωπικής φύσης, αυτό που σου μένει διαβάζοντας την εξομολόγηση της Εβαρίστο είναι ο συνεχής αγώνας της να υπερβεί εμπόδια, να σχηματοποιήσει όνειρα, να δει πράγματα που σκέφτηκε και οραματίστηκε να παίρνουν σάρκα και οστά. Εντέλει, μας δίνει το περίγραμμα μιας γυναίκας και μιας δημιουργού που δεν τα παράτησε ποτέ». (Διονύσης Μαρίνος, bookpress.gr, 15/03/2022)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Πολιτισμική κληρονομιά, παιδικά χρόνια, οικογένεια, καταβολές
Σπίτια, διαμερίσματα, δωμάτια, σπιτικά
Οι γυναίκες και οι άντρες που ήρθαν κι έφυγαν
Θέατρο, κοινότητα, παράσταση, πολιτική
Ποίηση, μυθιστόρημα, έμμετρο μυθιστόρημα, υβριδική μυθοπλασία
Επιρροές, πηγές, γλώσσα, μόρφωση
Ο εαυτός, φιλοδοξία, μεταμόρφωση, ακτιβισμός
Συμπέρασμα
Το Μανιφέστο της Εβαρίστο
Ευχαριστίες
Λεπτομέρειες
ISBN139789600123302
ΕκδότηςGUTENBERG
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων306
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΑΤΧΟΥΤ ΡΕΝΑ
ΕπιμέλειαΜΠΕΛΛΑ-ΑΡΜΑΟΥ ΖΩΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΒΑΡΙΣΤΟ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΙΝ
Κωδικός Πολιτείας0920-1855
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

smanthos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΡΟΣ Τ' ΑΣΤΡΑ
ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
€18.55 €9.28
(-50%)
Κερδίζετε €9.27
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS