Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ /ΣΕΙΡΑ)

ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

+
-
ELLISON RALPH
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4725
Τιμή Έκδοσης
€18.80
Τιμή Πολιτείας
€13.16
(-30%)
Κερδίζετε €5.64


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η απίστευτη ιστορία ενός ανθρώπου που είναι αόρατος "απλά επειδή οι άνθρωποι αρνούνται να με δουν". Εκδομένο το 1952, σε μια οριακή περίοδο για την αμερικανική κοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρα βίωνε δραματικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, το μυθιστόρημα του Ραλφ Έλισον αφηγείται τις περιπέτειες του ανώνυμου Αφροαμερικανού ήρωα - από την αποβολή του από ένα κολέγιο του Νότου ως την εμπλοκή του στην τρομερή φυλετική εξέγερση του Χάρλεμ - που υπερβαίνουν κατά πολύ την ιστορία ενός απλού ανθρώπου. Όπως επεσήμανε ο επιμελητής του βιβλίου, John F. Callahan "Με εντυπωσιακή ευρηματικότητα, ο Έλισον επινόησε τον απόλυτο συμβολισμό για την ξεχωριστή και ωστόσο την ίδια στιγμή κοινή κατάσταση των Αφροαμερικανών, των Αμερικανών και γενικότερα του ανθρώπου του εικοστού αιώνα". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένας λαμπρός προσωπικός θρίαμβος [...] αποδεικνύει ότι η ποιότητα του αληθινά ηρωικού μπορεί να επιβιώσει στη σύγχρονη εποχή." - Σολ Μπέλοου

"Όσοι από εμάς είμαστε πρόθυμοι (και όσοι θα έπρεπε) να διδαχθούμε, γίναμε χάρη στον Αόρατο Άνθρωπο λιγότερο αδαείς σχετικά με τις ζωές των Μαύρων." - Φίλιπ Ροθ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςINVISIBLE MAN
ISBN139789600447996
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΒραβείοΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΗΠΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων608
Διαστάσεις23x16
ΜετάφρασηΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑ
ΕπιμέλειαΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΛΙΣΟΝ ΡΑΛΦ
Κωδικός Πολιτείας2300-4725
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

alkis73, fitilisachilleas, mtoli, skriousi, Antonisprodromou, geogatz, nocturnalkernal, iceage2609, mitsost, gorilos4

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost, iceage2609

Κριτικές για το προϊόν

[02/02/2023] dimbik.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπάρχουν κάποια βιβλία που περιέχουν μέσα τους τη ζωή αυτούσια και με όλη της τη ζωντάνια. Το ανθρώπινο δράμα εξελίσσεται μέσα σε αυτά τα βιβλία κι ο αναγνώστης δεν διαβάζει αλλά ζει, ζει το δράμα που περιγράφεται. Στον αόρατο άνθρωπο του Ελισον συμβαίνει ακριβώς αυτό. Είναι ένα απόσπασμα ζωής μεταμορφωμένο σε γραπτό λόγο. Ένα αριστούργημα. Πόσο παράλογο πλάσμα είναι ο άνθρωπος τελικά;
[22/10/2021] colombiano.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενδιαφέρον βιβλίο, πιστεύω βοηθάει πολλή κόσμο να αντιληφθεί τις επεκτάσεις που μπορεί να έχει η διαφορετικότητα. Νομίζω μπορεί αν μας βοηθήσει σαν βιβλίο να γίνουμε λιγότερο ρατσιστές.
[25/02/2021] JimmyXrs.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ένα ιδιαίτερο και γεμάτο μηνύματα βιβλίο, που όταν τελειώσεις την ανάγνωσή του σου αφήνει μία επίγευση συγκίνησης. Πραγματεύεται την τυφλότητα του κόσμου, που έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε αόρατοι ο ένας για τον άλλο, επειδή όλοι αδυνατούμε να δούμε μέσα στην ψυχή ενός ανθρώπου και να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και έτσι μένουμε μόνο στο περιτύλιγμα, κρίνουμε μόνο από το εξώφυλλο δίχως να έχουμε την δυνατότητα να διαβάσουμε το περιεχόμενο. Με την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, αντιλαμβάνεσαι την τρέλα και τον παραλογισμό που διακατέχει τον κόσμο στον οποίο ζούμε.
Πραγματεύεται αυτά τα θέματα, έχοντας ως πρωταγωνιστή έναν ανώνυμο Αφροαμερικανό που μας διηγείται την πορεία του, από την αποβολή του από ένα κολέγιο του Νότου και τον αναγκαστικό λόγω των περιστάσεων ερχομό του στον Βορρά, στην Νέα Υόρκη συγκεκριμένα. Μας εξιστορεί τα όσα πέρασε όλο αυτό το διάστημα, πότε με ρεαλιστικό και πότε με σουρεαλιστικό τρόπο και πώς έφτασε στο συμπέρασμα ότι είναι αόρατος.
Εκτός αυτού βγάζει και πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με την πολιτική, τα κόμματα, αλλά και γενικά οποιαδήποτε ιδεολογία ή κλειστή ομάδα ανθρώπων. Κάθε μία ιδεολογία και οι άνθρωποι που την αποτελούν θεωρούν ότι είναι οι κάτοχοι της μίας και μοναδικής αλήθειας και αυτομάτως θεωρούν οποιαδήποτε άποψη ή ιδέα η οποία ξεφεύγει από τα δικά τους όρια, αντιτάσσεται σε αυτά που υποστηρίζουν πως είναι λανθασμένη και ενίοτε και καταδικαστέα. Όλοι έχουν μία συγκεκριμένη ατζέντα και λειτουργούν βάσει αυτής, όποιοι ξεφεύγουν από τα όρια της, όσοι προσπαθούν να εκφράσουν διαφορετικές ιδέες από αυτά που εκείνη πρεσβεύει, βρίσκονται απέναντι από αυτούς που την δημιούργησαν και αντιμετωπίζονται ως προδότες.(Βάζω 3 γιατί προσωπικά με κούραζαν κάποιες περιγραφές, με αποτέλεσμα να αργήσω να το τελειώσω).
[21/03/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ογκώδες σα βουνό,παραληρηματικής μορφής και νουάρ ομορφιάς τούτο δω το βιβλίο. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ,αλλά μάλλον αρκεί η έκτασή του.Η διαφορετικότητα που η αποδοχή της είναι αυταπόδεικτη σε κάθε έκφανση της ζωής και θεμέλιος λίθος της ελευθερίας και της δημοκρατίας, θα΄ναι πάντα σύμφωνα με το επιμύθιο του συγγραφέα το ζητούμενο και απαιτούμενο στη συλλογική συνείδηση.
[21/09/2019] iceage2609.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ σπουδαίο βιβλίο. Ένα υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας τόσο για τον ήρωα όσο και για τους αναγνώστες.
Μια διαδρομή όπου μέσα απο περιστατικά πότε κωμικά, πότε δραματικά,ρεαλιστικά ή σουρεαλιστικά ξεδιπλώνεται ένα διαχρονικό αποτύπωμα της αφροαμερικανικής κοινωνίας πιο επίκαιρο απο ποτέ κ σήμερα.
Αναδεικνύει πως το πρόβλημα του ρατσισμού είναι κάτι πολύ βαθύτερο απο το χρώμα, τη μόρφωση,την καταγωγή ή την αποδοχή,ειναι βαθιά κοινωνικό κ πολιτικό και σχετίζεται με το πολιτισμικό σύστημα αξιών της κοινωνίας μας γενικότερα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ»
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΙΣΜΗΝΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ
ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
€12.72 €5.09
(-60%)
Κερδίζετε €7.63

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS