Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ

MILLER MADELINE
Κωδ. Πολιτείας: 1200-0501




Παρουσίαση

«Έχεις ακούσει το ψιθύρισμα του δάσους μια φθινοπωρινή νύχτα; Σου έχουν τραγουδήσει για τον πόλεμο και την αγάπη; Άγγιξες ποτέ με τα δάχτυλά σου το σώμα ενός ημίθεου;»
Ο νεαρός Πάτροκλος απογοητεύει τον πατέρα του και εξορίζεται στην αυλή του βασιλιά της Φθίας. Εκεί μεγαλώνει στη σκιά του εκθαμβωτικού Αχιλλέα, ο οποίος έχει τη δύναμη να αλλάζει τις ζωές των γύρω του και σύμφωνα με τις προφητείες θα γίνει ο άριστος των Ελλήνων.
Τα δύο αγόρια γίνονται φίλοι και στέλνονται να μαθητεύσουν στη σπηλιά του θρυλικού δάσκαλου Χείρωνα. Εκεί η σχέση τους ανθίζει και ορκίζονται ότι θα μείνουν για πάντα μαζί, όμως οι Μοίρες έχουν υφάνει το δικό τους σχέδιο.
Ξέπνοοι αγγελιαφόροι φέρνουν το μήνυμα ότι ένας πρίγκιπας από την Τροία έκλεψε την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο. Πρέπει τώρα οι βασιλιάδες να ξεπλύνουν την ντροπή και για να γίνει αυτό χρειάζονται το δόρυ και την ασπίδα του Αχιλλέα.
Ο ήρωας γνωρίζει ότι για να κατακτήσει την αθανασία το τίμημα θα είναι βαρύ, αλλά πιστεύει ότι ένα τραγούδι μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τους θεούς. Η μεγαλύτερη ιστορία αγάπης έχει μόλις ξεκινήσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Με έναν πεζό λόγο τόσο ξεκάθαρο και λιτό όσο και η κινητήρια ποίηση του Ομήρου, η Μίλερ αιχμαλωτίζει και αποδίδει την ένταση και την αφοσίωση της εφηβικής φιλίας... ενισχύοντας μια φήμη που κυκλοφορεί εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια» (The Washington Post)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE SONG OF ACHILLES
ISBN139789603649823
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Σειρά
ΒραβείοORANGE
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΙΛΕΡ ΜΑΝΤΛΙΝ
Κωδικός Πολιτείας1200-0501
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[03/01/2023] ΠαρασκευοπουλουΛενα.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ότι πιο όμορφο έχω διαβάσει στην ζωή μου. Ένας χρόνος μετά και ακόμη να ξεπεράσω την συναισθηματική φόρτιση. Συγκεκριμένα ήταν το βιβλίο που με έκανε να αρχίσω να διαβάζω βιβλία.η αφήγηση είναι μαγική και συγκινητική. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι από τα βιβλία που μπορείς να διαβάσεις και να ξαναδιαβάσεις. Και τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το καλύτερο love story που έχω διαβάσει.
[03/05/2017] acnologia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό πιθανότατα να μην αρέσει σε όσους έχουν διαβάσει ενδελεχώς την Ιλιάδα και έχουν ήδη αποκρυσταλλώσει μια άποψη για τον φημισμένο Αχιλλέα. Ωστόσο, η Madeline Miller κατορθώνει να "ζωγραφίσει" το παρελθόν του ιδωμένο μέσα από τα μάτια του καλύτερου φίλου του και συγχρόνως εραστή Πάτροκλου. Με αρκετές δόσεις ρομαντισμού, αλλά παράλληλα και ρεαλισμού, το "Τραγούδι του Αχιλλέα" πρόκειται κατά βάθος για μια ιστορία αγάπης, ενός πανίσχυρου έρωτα μεταξύ των δύο ανδρών ο οποίος ξεπερνά μέχρι και τον Κάτω Κόσμο. Προσωπικά το λάτρεψα, κυρίως για την απλή, γεμάτη νόημα γραφή, για τους εξαιρετικά αποδοσμένους χαρακτήρες (πώς να μην αγαπήσεις τον πολυμήχανο, τετραπέρατο Οδυσσέα ή την γλυκύτητα και αξιοθαύμαστη γενναιότητα της Βρισηίδας;) και για τον πηγαίο συναισθηματισμό που αποδίδει η Miller στον αφηγητή-Πάτροκλο. Να σημειώσω ότι το διάβασα στα αγγλικά οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την μεταφρασμένη εκδοχή.
[03/06/2013] ElenitaG.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ξεκίνησα διστακτικά να το διαβάζω Δευτέρα πρωί και μέχρι το βράδυ το είχα τελειώσει... Απλά δεν μπορούσα να μη συνεχίσω να διαβάζω! Παρόλο που πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα και θα μπορούσε να γράψει πολλά πράγματα από τη φαντασία της, η Μίλερ σεβάστηκε απόλυτα το ομηρικό κείμενο, δείχνοντας ότι το έχει μελετήσει σχολαστικά, και η γραφή της μεταφέρει τον ενθουσιασμό της για τους αρχαίους Έλληνες στον οποιοδήποτε αναγνώστη. Φυσικά θα σταθεί κανείς στην περιγραφή της σχέσης Πάτροκλου-Αχιλλέα. Είναι, όμως, τόσο βαθιά συναισθηματικές και στα πολύ πρώτα επίπεδα ανάγνωσης, που θα ήταν ανόητο κάποιος να σταθεί μόνο εκεί. Το βιβλίο είναι απλά εξαιρετικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ 1793
HUGO VICTOR
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60
ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
SHELLEY MARY
€14.89 €7.44
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS