Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

AMERICAN DARLING

AMERICAN DARLING

BANKS RUSSELL
Κωδ. Πολιτείας: 3520-0385




Παρουσίαση

Το "American Darling" διαδραματίζεται στη Λιβερία και στις Ηνωμένες Πολιτείες την περίοδο 1975-1991. Είναι η ιστορία της Χάνα Μάσγκρεϊβ, όπως τη διηγείται αρκετά χρόνια αργότερα η ίδια, με τρόπο συγκινησιακά φορτισμένο και πειστικό. Η Χάνα, γόνος εύπορης οικογένειας, ριζοσπάστρια και μέλος παράνομης ανατρεπτικής οργάνωσης, καταφεύγει από την Αμερική στη Λιβερία. Η Χάνα ερωτεύεται και παντρεύεται έναν Λιβεριανό πολιτικό με επιρροή. Λίγα χρόνια αργότερα ξεσπά μια αιματηρή εξέγερση. Η οικογένεια της Χάνα παγιδεύεται στον εμφύλιο πόλεμο που ακολουθεί, οι γιοι της συμμετέχουν ενεργά και η ηρωίδα αντιμετωπίζει ένα σπαρακτικό δίλημμα: να εγκαταλείψει την οικογένειά της στη μοίρα της ή να παραμείνει στη χώρα και να χαθεί μαζί της; Τελικά, η Χάνα αποφασίζει να γυρίσει στην Αμερική. Μα αυτό το παρελθόν της, χωρίς επίλογο, την ωθεί να επιστρέψει για άλλη μια φορά στην Αφρική. . .
Βαδίζοντας στα χνάρια του Graham Green και του Joseph Conrad, ο Russell Banks, με την ικανότητά του να εμβαθύνει στους χαρακτήρες, με την αφηγηματική του μαεστρία και το απαράμιλλο ύφος του, εκτοξεύει το πολιτικο-ιστορικό μυθιστόρημα σε νέα ύψη, θέτοντας καίρια ερωτήματα για την τρομοκρατία, την πολιτική βία και τη σύγκρουση πολιτισμών και φυλών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE DARLING
ISBN139789604352012
ΕκδότηςΠΟΛΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων582
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΙΡΚΗΣ ΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΑΝΚΣ ΡΑΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας3520-0385
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[24/04/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Σίγουρα από τα καλύτερα μυθιστορήματα των τελευταίων ετών. (Ιστορικο)Πολιτικό κατά βάση. Αρκετά σκληρό αλλά και τόσο -ωμά- ρεαλιστικό. Δυτική Αφρική, εμφύλιος, παρανομία, επανάσταση, οικογένεια, ξεριζωμός, Αμερική, νέα αρχή, αναμνήσεις, επιλογές. Περιγραφή της αφρικανικής πραγματικότητας που ενώ την έχουμε στο νου μας μέσω των εικόνων που φτάνουν σε μας (τηλεόραση, περιοδικά κλπ) δεν μπορούμε μάλλον να διανοηθούμε πόσα έτη φωτός μακριά βρίσκεται από την πραγματικότητα του δικού μας "δυτικού" κόσμου. Φοβερά πράγματα... Πολύ ενδιαφέρον, διαβάζεται απνευστί.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DREYFUS FRANCOIS-GEORGES
€20.67 €10.34
(-50%)
Κερδίζετε €10.33
ΒΟΤΑΝΑ - ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
€25.00 €11.25
(-55%)
Κερδίζετε €13.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS