Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΥΑΝΟΠΩΓΩΝ

ΚΥΑΝΟΠΩΓΩΝ

+
-
VONNEGUT KURT
Κωδ. Πολιτείας: 1954-0039
Τιμή Έκδοσης
€16.96
Τιμή Πολιτείας
€11.87
(-30%)
Κερδίζετε €5.09


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια νέα φιλήδονη χήρα, η επιτυχημένη συγγραφέας Κίρκη Μπέρμαν, εισβάλλει με το έτσι θέλω στη ζωή του εβδομηντάχρονου ήρωα πολέμου και πρώην ζωγράφου και συλλέκτη Ράμπο Καραμπεκιάν, που ζει απομονωμένος σ' ένα παραθαλάσσιο ερημικό σπίτι-"μουσείο" μοντέρνας τέχνης. Του αναστατώνει τη ζωή, τον υποχρεώνει να γράψει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, τον σχολιάζει ανελέητα και τον ελέγχει στο καθετί - αλλά εκείνος υπερασπίζεται το τελευταίο του οχυρό: αρνείται πεισματικά να της δώσει τα κλειδιά μιας αποθήκης στην άκρη του κτήματος, η οποία παλιά ήταν το ατελιέ του. Μέσα σ' αυτήν κρύβει το τελευταίο του μυστικό ένα μυστικό μεγάλο όσο και ο κόσμος. Σαν γνήσιο τέκνο της αρμενικής διασποράς, της λέει πως τα κλειδιά της αποθήκης είναι μέσα σε μια χρυσή κασετίνα θαμμένη στους πρόποδες του Αραράτ... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Απόγονος γερμανών μεταναστών ο συγγραφέας, που πιάστηκε αιχμάλωτος στη Δρέσδη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κι έζησε ως Αμερικανός τον ισοπεδωτικό βομβαρδισμό των Συμμάχων (από εκεί το αριστούργημά του Σφαγείο νούμερο πέντε, Εκδ. Κέδρος), διαλέγει ως αφηγητή-πρωταγωνιστή του έναν μετανάστη αρμενικής καταγωγής, που οι γονείς του επέζησαν από την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα. Μονόφθαλμος από γερμανική σφαίρα στην Ευρώπη, αποτυχημένος ζωγράφος που μπήκε στην παρέα των άφραγκων πρωτοπόρων καλύπτοντας τις άμεσες ανάγκες τους με τη στρατιωτική αποζημίωσή του, θα δεχτεί να τον ξεπληρώνουν με τους πίνακές τους που κανείς τότε δεν τους καταλαβαίνει. Και θα παρακολουθήσει τους παθιασμένους φίλους του να ματώνουν διαλέγοντας τον δύσκολο δρόμο, και να αυτοκαταστρέφονται ή να αυτοκτονούν (όπως ο Τζάκσον Πόλοκ, ο αρμενικής καταγωγής Αρσίλ Γκόρκι ή ο Μαρκ Ρόθκο). Όταν το κίνημα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού θα αναγνωριστεί επιτέλους, εκείνος, ως ο κορυφαίος συλλέκτης τους, θα έχει επιβιώσει και θα είναι πάμπλουτος αλλά η ζωή του δεν θα έχει νόημα. Ώσπου 70άρης πια, με την προτροπή μιας συγγραφέως νεανικών μπεστ σέλερ, θα αποφασίσει να γράψει την ιστορία τους. Και τότε θα δει κατάματα ποιος βγήκε ουσιαστικά κερδισμένος από την αμερικανική αρένα και ποιος χαμένος.
Πόλεμος και Τέχνη λοιπόν, Καταστροφή και Δημιουργία, Παλιός κόσμος και Νέος κόσμος, Παράδοση και Πρωτοπορία, Εφησυχασμός και Αναζήτηση, Επιτυχία και Αποτυχία, Αποτελεσματικότητα και Ψυχή. Πάνω σε αυτούς τους άξονες κινείται ο Βόνεγκατ και πηγαινοέρχεται στην Αμερική του '30, του '50, και του '80 μπλέκοντας περιπέτειες πραγματικών (διάσημων) και φανταστικών προσώπων, για να σαρκάσει εντέλει την αμερικανική νοοτροπία όπως εξελίχθηκε στον 20ό αιώνα. Ήρωας παιδικού παραμυθιού που προχωρά σε γάμους προσφέροντας πλούτη ή τιμωρία και θάνατο στις ασυμβίβαστες, ο Κυανοπώγων είναι η Αμερική. Και το μυθιστόρημα του Βόνεγκατ τής ασκεί σκληρή κριτική στο όνομα των ίδιων της των αξιών, της ίδιας τής ψυχής της την οποία πρόδωσε. (ΜΙΚΕΛΑ ΧΑΡΤΟΥΛΑΡΗ, ΤΑ ΝΕΑ, ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ, 13/8/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBLUEBEARD
ISBN139789608097797
ΕκδότηςΘΥΡΑΘΕΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2010
Αριθμός σελίδων296
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΣΑΛΙΚΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΕπιμέλειαΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΟΝΕΓΚΑΤ ΚΕΡΤ
Κωδικός Πολιτείας1954-0039
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Maria.bazima, anthie77, Μανώλης Γαλανός, ioanna10, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[27/08/2014] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενδιαφέρον, το διάβασα σχεδόν σε μια μέρα. Ρέουσα γραφή, πολύ ωραία αφήγηση. Διασκεδαστικό, σαρκαστικό και ταυτόχρονα πολύ ακριβές στην αποτύπωση της ανθρώπινης ψυχής..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS