
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ
CARVER RAYMONDΚωδ. Πολιτείας: 2760-4111
Τιμή Έκδοσης €12.20 | Τιμή Πολιτείας €8.54 |
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με τη τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 30%
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
Ο Ρέιμοντ Κάρβερ (1938-1988) είναι ένας από τους μεγαλύτερους διηγηματογράφους του 20ού αιώνα, που στα χρόνια της συγγραφικής του ωριμότητας χαρακτηρίστηκε από πολλούς "πατέρας" των νεαρών Αμερικανών Νεορεαλιστών.Η ανά χείρας συλλογή κυκλοφόρησε το 1988 και συγκεντρώνει τα τελευταία του διηγήματα. Στιγμιότυπα από τη ζωή ανθρώπων την κρίσιμη ώρα, την ώρα που δοκιμάζονται η αγάπη του συντρόφου τους, οι οικογενειακές τους σχέσεις, η αξιοπρέπειά τους, η καθημερινότητα τους, ακόμα και η ίδια τους η ζωή. Ο Κάρβερ αφηγείται τις ιστορίες τους χωρίς να δείχνει φανερή συμπάθεια, χωρίς μελοδραματισμούς, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που μιλούν οι ήρωές του, με ειλικρίνεια και τρυφερότητα γι' αυτές τις ραγισμένες καρδιές.
Η έκδοση συμπληρώνεται από επίμετρο της μεταφράστριας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Τα διηγήματα του Κάρβερ διακρίνονται από μια "τσεχοφική σαφήνεια αλλά και μια καφκική αίσθηση ότι κάτι τρομερό συμβαίνει πίσω από τη σκηνή" επισημαίνει ο Μάικλ Κοπφ. Ο Τσέχοφ, εξάλλου, ο Κάφκα και ο Χέμινγουεϊ είναι οι συγγραφείς από τους οποίους επηρεάζεται περισσότερο. Οι ήρωές του, αν δεν είναι άνεργοι, κάνουν συνήθως περιθωριακές δουλειές, είναι αλκοολικοί, υποφέρουν λόγω διαζυγίων ή οικογενειακής βίας, δυσκολεύονται να εκφραστούν, κι όμως είναι πιο δυνατοί και πιο προσαρμοστικοί απ' όσο φαντάζονται, παρά το ότι δεν συνειδητοποιούν τη λυσσαλέα μάχη που δίνουν ενάντια στη μοναξιά και την αποξένωση. "Είναι οι δικοί μου άνθρωποι" είπε κάποτε "δεν θα μπορούσα ποτέ να τους υποτιμήσω". (Από το επίμετρο της μεταφράστριας)
Οι ήρωες του Κάρβερ είναι σάρκινοι, είναι τρισδιάστατοι, είναι πολύπλευροι. Καίτοι, πάντα, καθημερινοί. Ζορισμένοι οικονομικά, λαβωμένοι από αναποδιές, ενίοτε μπερδεμένοι, πάντα όμως αξιοπρεπείς. Θα ήθελες, διαβάζοντας τις σελίδες του Κάρβερ, να βρεθείς με τους ήρωές του, να πιεις ένα ποτήρι μαζί τους, να σκοτώσεις μερικές ώρες, ν’ ακούσεις τις ιστορίες τους σε μια μπάρα ενώ από πάνω θα παίζει η τηλεόραση ένα ματς ράγκμπι ή μια δευτεροκλασάτη νουάρ ταινία. (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, bookpress.gr 04/04/2019)
Περιεχόμενα
ΚιβώτιαΌποιος κι αν ήταν σ' αυτό το κρεβάτι
Οικειότητα
Menudo
Ελέφαντας
Κοτσυφόπιτα
Το θέλημα
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Επίμετρο: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ
Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:
kzafirop, ημίφως, nquees, Vassilst21, gregoman, Jimpapro, marialenampak, eygenika, andriana983, artech, apoapost, mariavoudouri, filodwsths, kantath, Ελισάβετ., DimiPapSΚριτικές για το προϊόν
Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.
Άλλα προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Αιματοβαμμένος μεσημβρινός ή το δειλινό κοκκίνισμα στη δύση
MCCARTHY CORMAC
Τιμή Έκδοσης €25.00 | €22.50 |